- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Поткрепъ за мамаша раша
глупаво си е глупаво
хахаха а твоята представа за Русия от къде идва? от филмите за Чапай и Петка ли![]()
И баба ми ми е разказвала, освен филмите, разликата в момента с времето на пумияра Елцин е огромна, защото държавата се взе в ръце и наеба западните педали, които уж щяли да раздват демокрация, но всъщност окрадоха страната.
Ходи изчукай майка си и след това се премести в западна европа, там освен да чукаш майка си, ще може и да си оставяш вратата отворена.
Последно редактирано от papugai : 04-26-2015 на 19:17
а баба ти била ли е в Русия?
кой краде в Русия западняците или Руските олигарси?
не мога да повярвам че си на 40 и си толкова задръстенИмаш глава на раменете - мисли, не слушай какво ти e говорила баба ти
![]()
Баба ми дори да е болна от склероза и шизофрения, ще е по-адекватна от теб.
баба ми разказа .... за коя Русия? по царско време лида не е била придворна дама на цар Николай?
ти ако си на 50 и баба ти на 100, реално си е спомняла за времето на октомврийската революция или по-рано?
Баба ми е била Княгиня, не говори с такова неуважение за нея.
Папагала а.к.а льолинският княз. Аристократът от Околовръстното. ;]
Последно редактирано от DarkTemplar : 04-26-2015 на 20:43
Welcome to the Jungle...
Те хората с причина са казали, че каквото повикало, такова се обадило. Да знаеш, че не ти е от лош късмет, а от голямата ти уста.
Льолинския тунел - ускорител на елементарни частици. Някои от тях - папагали-аристократи.
Welcome to the Jungle...
май спорът тук до нищо няма да доведе, коментират за Русия а кракът им не е стъпвал там, единият чул добри неща от баба си, другият от майка си и баща си, но се пънат да разтягат локуми, колко било добре да се живее в Русия, колко били големи заплатите.
размера на дохода нищо не означава ако не е ясно какво може да си купиш с него
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...elopment_Index
Русия на 57 България на 58 т.е. въпреки големите заплати Руснакът не може да си купи повече неща от Българинът
жилищата в Москва са по $30 000 кв. метър (от които стрителят дава 80% като подкупи за разрешения на строителството на чиновници) колко заплати са нужни за да си купиш жилище там?
всички страни от ЕС са с по-голям индекс от Русия освен България
образованието и университетите в Русия са зле http://www.timeshighereducation.co.u.../region/europe
единственият Руски университет в класирането 2014-2015 е на 196 място! съвсем неадекватно за страна с такива човешки ресурси
няма да коментирам че Български университет въобще няма в класацията, то вече и Гърците и Турците разбраха какво е образованието у нас и че дипломите се купуват и не ги признават
За образованието у нас ще ти бия контра. Мързи ме линквам, довечера може пак да се включа, но е обратно в случая - западноевропейци идват да учат тук медицина, тъй като е на ниво, но се влиза по-лесно и е по-евтино. Ако имаха акъл нашенските политици, щяха да набият пари за ремонти, апаратура, лектори и там каквото още е нужно.
Тия западни университети в 'топ 10' няма как да знам ги образоват, но излизат от тях едни 'такива' в ИТ сферата 'щом се е случвало да давам на завършил Кеймбридж студент разяснения, които би могъл да прочете в документация на софтуера, който ползва. Повечето наистина кадърни специалисти, поне що се отнася до комп. графика етц. са или от Азия, или от Източна Европа / Русия - в това число и малка България със 'скапаните' си университети, една от които наши фирми прави за смях армия от програмисти с дипломи от МИТ и калтек.
Ако 'истинската' наука - разбирай там физика, биология и т.н. не струваше майка си и баща си в апаратура, убеден съм, че и там щяха да духат супата както са го правили в немалко области по време на студената война въпреки абсурдната диктатура и неуважението към научната дейност. За съжаление обаче всичко на изток от Полша е корупция, мизерия и тоталитаризъм и до днес и пари за наука през крив макарон. Зат'ва си цъкат по клавиетурите кадърните хора от Източна Европа и Азия и почти нямат конкуренция.
едит; Аз забравих основната си мисъл да ти драсна - тия класации са баш на типа на кой му е най-голям кура и взимат предвид също това каква е реализацията на студентите. Близко е до акъла, че ако университетът е ТОП в държава, в която има стотици фирми, които наемат от собствените си унивеситети, студентите ще имат реализация без оглед на това значително по-знаещи ли са от някой завърши благоевградския да речем. Пък източна Европа каква индустрия има, че да предложи реализация, а оттам и престиж ... де да знам. Какво остава да финансира докторанти и научноизследователска дейност.
Последно редактирано от Auriss : 04-27-2015 на 07:02
Тея статистики по какви критерии се правят? Русия е на друг принцип.
Но не мога да се съглася с Ауриса, че българските университети са на ниво. Освен медицината, Американския, СУ - до определена степен, всичко друго е 50 години назад. Нямаме никакво развитие в научната среда от 20 години. Ние сме колонизирани.
не сме колонизирани, а просто сме глупави, неуки и крадливи
който каквото сам си го направи никой не може да му го направи
чехи, поляци, словаци също са били при комунизъм но сега им дишаме прахта, с румънците много се подигравахме, но и те намериха сили да се отърват от корупцията и имат вече осъдени маса бивши министри и депутати (даже някой бе писал че може да си направят цяло правителство в затвора от арестувани министри) при нас няма никой осъден, което е показателно за нивото на корупцията
Добре, ще ти викам тъпак, защото и ти си ''българин'' или си направил труда да разбираш български.
Като започнат всички да обвиняват народността си за състоянието на държавата, започва да ми прилошава. И аз съм на мнение, че някои народи са по-качествени и подредени, а ние също имаме отрицателни страни. Преди сме имали по-добра образователна система на средното от европейците, и като цяло е имало контрол и хората са спазвали правилата, били сме предпочитано място за живеене от държавите в СССР и не може просто ей така, да изтъпеем. То може, но не е виновен обикновенния човек, ами системата. И сега ще ти кажа защо. Полша, Чехия, Словения се намират в Централна Европа, а ние сме баш на границата с Азия. Румъния е малко по-добре от нас, но все пак е с три пъти по-голямо население. С корупцията едва в последните години започнаха да се борят, като вече има съмнение, че дори назначеното им бюро за борбата им, се е поддало и корумпирано. Цигания имат колкото си искаш иначе и те, но нямат толкова голям проблем с етническите турци. Докато при нас 1 милион и нещо турци, та дори от ТурциЯ още 1 милион си гласуват за ДПС и Турция ни влече по корем. Така че недей бъди сигурен, ЧЕ минала ти някаква мисъл, чул не дочил, сравнил с познатите ти и айде философ.
И за да не ме опрекне някой с Гърция. Че и тя била погранична държава, НО са по-добре... Видяхте как, като и спряха парите (изкуствено наливани до сега) , фалираха като зомбита. Русия също преди ни наливаше полезни изкопаеми и НИ ПОДДЪРЖАШЕ цялата индустрия. След това обърнахме посоката и като малка държава, с цел само и само да влезем е Европейската икономическа общонст, приехме да си съсипем индстрията и добрволно да унищожим армията си.
Сега сме най-хвланената държава от Брюксел.