.
Отговор в тема
Страница 5 от 7 ПървиПърви 1234567 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 160
    Аз съм си от България. Имам огромен брой познати, близки, които са заминали. Всеки поради различни причини, но с една обща цел - по-добър живот. Защо са заминали? Най-вероятно заради абсолютната безперспективност, която е завладяла не само страната, но и почти всеки българин. Идват европейците и питат: "В каква посока се е насочила държавата? Кой отрасъл ще бъде нейният водещ?" Мълчание съчетано с незнание. Към какво се стреми правителството, което принципно трябва да дърпа страната напред? Да не би да е към някой отрасъл или туризма? Към нищо, което ще е от полза за цялата държава. Те се стремят към лични облаги и никакви за обществото. Народа чака от тях промяна. Но той самия променя ли се? Всеки се стреми да постигне по- добър стандарт за своето семейство. По-смелите минават границата и си опитват късмета в чужбина. Но не всички успяват. В Италия, за тази година, има средно по 3 загинали работници на ден. Другите, които успеят, остават в чужбина. Те виждат как е устроен живота там и те трябва да се връщат, за да могат да помогнат на държавата си да постигне стандарта, в който са живели. Само хората зад граница имат цел, която искат да постигнат. Другите, които остават, се превръщат във "вълци", като политиците, и само грабят за себе си, но нищо не създават за общността. Те само съществуват и мислят ден за ден. Нямат дългосрочни инициативи и стремежи като хората зад граница. От тях ли да се очаква да променят държавата? Или всеки да очаква от себе си да допринесе за общото благо? Японците са станали световна сила благодарение на завърналите се поданици, които дръпнали страната светлинни години напред. И нашите съграждани излизат извън граница, но трябва да се върнат. Само те могат да помогнат на държавата. Аз бих излязла извън граница само за учене или за да си подсигуря бъдещето в България. Искам да живея тук и да работя.
    Бъди щастлив за това, което имаш и не спирай да се бориш за това, което искаш...

България определено загива и скоро няа да се орпави...

Guest
    ем начи моето мнение е следното : Хората които обичат България може и са готови да мизерстват зашото ф българия колкото и да учиш тя нема се промени за тфа че ти си зел двоийно висше образование така че колкото и да ти е трудно да напуснеш българия трябва защото тая държава няма да те издържа цял живот.хората които мислят за бъдещето си и да са добре просто я напускат колкото и да е неприятно

аз също не съм тук по свое желание не може би съм незнам от една страна неисках да идвам шот съм в такава възраст че сичко ми се отразява тоста тежко ( или поне аз така мисля ) и просто наще решиха че аз няма да съм зле като порасна и доидоха тук само и единствено заради мен за да не съм аз зле после . шот и на тях не им е приятно да търкат подове цял ден и да бягат от работа на работа обаче...

Guest
    ^^^^ Тфа горното мнение е просто страшно БРАО НЕЖНО така си е ма немоем да се бъркаме в живота на нникои ако родителите ви са достатачно умни за да помислят за ващо бъдеще дали ше чистите некфи кенефи или ше сте някаде ф офис тфа зависи почти и изцяло от родителите ви .......... А нежно, Супер яко си го написала тфа и нарао верно може да накара човек да начи ти са си си още в БГ и не си била никаде др да живееш така ли ?
    Ами ако е така ти пожелавам успех и много много спокоен живот в новата държава. ( а тя коя е )

Guest
    Ох в Испания изобщо не приемат чужденци за което мое да ти е малко по кофти както на мен шото в една тема бях казала че ме бяха нарекли Български боклук шото някои им кае че е лошо ф Бг и за тях си боклук бях супер в депресия ма само едно щи кажа изобщо да не ти пука кфо говорят даже треа да ти е кеф и треа да се гордееш че си българка... Трудно е ама ше се справиш
    Тфа за работата е вярно ама аз доколкото познавам повечето БГ колежки на маика ми и баща ми и са с по две висши ( тфа стаа въпрос за 80 % от тия хора ) които са с две висши и работят в Некаф тъп офис като монтьори и копат трабите в центъра..Обичам Бг обаче просто образованието не е на НИКАКВО ниво наще и най вече за тфа се принудиха да излязат извън БГ шото бъдеще няма !

Супер фен Аватара на air_J
    Град
    Свищов Town
    Цитирай Първоначално написано от sexy_kiss
    Ох в Испания изобщо не приемат чужденци за което мое да ти е малко по кофти както на мен шото в една тема бях казала че ме бяха нарекли Български боклук шото някои им кае че е лошо ф Бг и за тях си боклук бях супер в депресия ма само едно щи кажа изобщо да не ти пука кфо говорят даже треа да ти е кеф и треа да се гордееш че си българка... Трудно е ама ше се справиш
    Тфа за работата е вярно ама аз доколкото познавам повечето БГ колежки на маика ми и баща ми и са с по две висши ( тфа стаа въпрос за 80 % от тия хора ) които са с две висши и работят в Некаф тъп офис като монтьори и копат трабите в центъра..Обичам Бг обаче просто образованието не е на НИКАКВО ниво наще и най вече за тфа се принудиха да излязат извън БГ шото бъдеще няма !
    Признавам си, че почти нищо не разбрах от поста ти (вероятно трябва да ходиш по-често на някое от българските училища в Испания), но трябва да ти кажа, че точно в Испания приемат доста добре чужденците - говоря от личен опит. =D>
    Левски шампион але але!

Guest
    Цитирай Първоначално написано от air_J
    Цитирай Първоначално написано от sexy_kiss
    Ам някаде да видя да съм казала че съм от Испания ?
    Пък и +тфа не виждам кфо има да не му разбереш.Начи на кратко се ОПИТАХ да кажа както НеЖно каза че извн България се развиваш а В българия седиш и тъпчеш.Също така казах че поечето от колежките на маика ми и баща ми в България са завършили с Две висши по няква специалност ама работа няма и работят ф некои задръстен офис за по 200 300 лева. Нешо др да не разбра ?

Признавам си, че почти нищо не разбрах от поста ти (вероятно трябва да ходиш по-често на някое от българските училища в Испания), но трябва да ти кажа, че точно в Испания приемат доста добре чужденците - говоря от личен опит. =D>

dreamworldz
    Guest
    Работата е че нр само българската култура загива а културата като важен фактор на който да държим като явление изчезва няма го това светоусещане от световната вълна от идеи в настъпващите еволюционни перспективи на политическата агенда възможно е и дори да прекрачим тоя праг който е всъщност в основата си разделящ фактор немога да го схвана тва националистическо мислене българия била загинала смесили сме се еми нормално докога ще се разделяме на такива онакива българи узбекистанци крайно време е да се надрастнат тия разбирания границите винаги са били политическо управленско понятие важно за нас в моменъа трябва да е перспектива за бъдеще където ще работим по малко за заслугата повече за удоволствие и всякакви личностни търкания в тея отношения да се изкоренят есеки трябва сравнително лесно да преминава през живота а не да ходиш като гламав при разни съмнителни работодатели лешпери селяни стабилни материалисти без идея за духовното развитие потънали в сянката на дълбокия селяндуршки маскиран манталитет жертви на културата си е държите на миналото толкова много а самата концепция е въз основата си такава че погледа е насочен там откъдето идвате докато ърябеа да е обратно накадето отиваме ...

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от dreamworldz Виж мнението
    Работата е че нр само българската култура загива а културата като важен фактор на който да държим като явление изчезва няма го това светоусещане от световната вълна от идеи в настъпващите еволюционни перспективи на политическата агенда възможно е и дори да прекрачим тоя праг който е всъщност в основата си разделящ фактор немога да го схвана тва националистическо мислене българия била загинала смесили сме се еми нормално докога ще се разделяме на такива онакива българи узбекистанци крайно време е да се надрастнат тия разбирания границите винаги са били политическо управленско понятие важно за нас в моменъа трябва да е перспектива за бъдеще където ще работим по малко за заслугата повече за удоволствие и всякакви личностни търкания в тея отношения да се изкоренят есеки трябва сравнително лесно да преминава през живота а не да ходиш като гламав при разни съмнителни работодатели лешпери селяни стабилни материалисти без идея за духовното развитие потънали в сянката на дълбокия селяндуршки маскиран манталитет жертви на културата си е държите на миналото толкова много а самата концепция е въз основата си такава че погледа е насочен там откъдето идвате докато ърябеа да е обратно накадето отиваме ...
    българската култура не загива половината свят пише на Кирилица да не говорим за японския хит брала мома къпини

народа ни загива липсват цели поколения поколения които разсъждават като глупаци
    лошото е че много от хората са с робско мислене и просто бягат в чужбина
    с бягане не става ако искаме да се оправим трябва да стоим тук и да изметем стъпалата от горното към долното

хора които са избягали в чужбина и нямат намерение да се върнат да не ми говорят за държавата и народа
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

харитов, а хората, които стоят тук и се подчиняват на статуквото кво правят? само ревът и робуват.

Град
    системата дегоба
    аз не рева и не робувам
    и не се подчинявам това че виждаш само тези неща всъщност е мой проблем
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    аз не рева и не робувам
    и не се подчинявам това че виждаш само тези неща всъщност е мой проблем
    Всеки данък, който плащаш отива в джоба на Пеевски.

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Всеки данък, който плащаш отива в джоба на Пеевски.
    тук ме накара да се усмихна като разбрах че плащам данъци

а като не плащаш пък с какво помагаш на болници и тнт?

Аз мисля, че няма междинно положение?

На какво се надяваме? С приказки на сам на там не става..

Град
    системата дегоба
    а като не плащаш пък с какво помагаш на болници и тнт?

Аз мисля, че няма междинно положение?

На какво се надяваме? С приказки на сам на там не става..

кой ти каза че приказвам само? просто не търся публичност

а с какво ми помагат болниците?

като ида в спешното да ми кажат купи си абоката и банката ние ще ти сложим

сори ама това и сам ще го направя

Вярно като нямаш връзки е мъчно, но все пак ти помагат и който е здравно осигорен му се оказва спешно. Плаща се, но ако не се плащаше съвсем пък нямаше да има с какво да се издърждат болниците. И не са единствено болниците.

Разкажи какво може да прави един обикновен човек в тази държава? При положение, че иска да води нормален живот и да се развива? Кажи, защото аз вече започвам сериозно да се съмнявам, че има някаква недежда това общество да се вкара в правия път.

Град
    системата дегоба
    Вярно като нямаш връзки е мъчно, но все пак ти помагат и който е здравно осигорен му се оказва спешно. Плаща се, но ако не се плащаше съвсем пък нямаше да има с какво да се издърждат болниците. И не са единствено болниците.

Разкажи какво може да прави един обикновен човек в тази държава? При положение, че иска да води нормален живот и да се развива? Кажи, защото аз вече започвам сериозно да се съмнявам, че има някаква недежда това общество да се вкара в правия път.
    аз връзки имам ама това ли е начина така ли трябва да бъде?

на другите ти въпроси директно ти казвам не ме вкарвай във филма

ми естествено, че не е нормално да бъде така.. и който няма вързки какво да прави? Тогава и ти недей да вкараваш във филма българи извън границите като нямаш какво да им кажеш, какво да правят. ... ти в момента им казваш - останете, мизерствайте тук за благото на никой..

Град
    системата дегоба
    ми естествено, че не е нормално да бъде така.. и който няма вързки какво да прави? Тогава и ти недей да вкараваш във филма българи извън границите като нямаш какво да им кажеш, какво да правят. ... ти в момента им казваш - останете, мизерствайте тук за благото на никой..
    такива като тебе ще мизерстват други ще опитат да променят нещата

Ми стани политик, ще гласувам за теб.

И си в грешка, че такива като мен ще мизерстват. По-скоро, пенсионерите ще мизерстват.

Град
    системата дегоба
    Ми стани политик, ще гласувам за теб.

И си в грешка, че такива като мен ще мизерстват. По-скоро, пенсионерите ще мизерстват.
    според теб политици ли ни трябват?

Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    според теб политици ли ни трябват?
    не ни ли трябват? Който държи властта, той определя играта. Още ли не си го разбрал? Медийте мойто момче, медийте. Без тях нищо не можеш да разпространиш по-нависоко. Добре е да вярваме в добротата на хората, но попове има колкото си искаш и сега. Но най-лошото е, че ние като малка държава сме напълно зависими от капитализма наложен в света. И за това ако целиш някаква промяна се насочи към някъде още по-нависоко.

Град
    системата дегоба
    не ни ли трябват? Който държи властта, той определя играта. Още ли не си го разбрал? Медийте мойто момче, медийте. Без тях нищо не можеш да разпространиш по-нависоко. Добре е да вярваме в добротата на хората, но попове има колкото си искаш и сега. Но най-лошото е, че ние като малка държава сме напълно зависими от капитализма наложен в света. И за това ако целиш някаква промяна се насочи към някъде още по-нависоко.
    не мойто момче друго ни трябва

ти май не разбра какво искам да ти кажа

да примем че ни трябва нещо.

тва нещо как ще го разпространиш на 7 милиона души?

Град
    системата дегоба
    ти май не разбра какво искам да ти кажа

да примем че ни трябва нещо.

тва нещо как ще го разпространиш на 7 милиона души?
    ти си говориш твои си работи които въобще нямат нищо общо с коментари ми и си мислиш че ти обръщам внимание и продължаваш да си говориш

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си