- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Матура 2015 БЕЛ
Някой да има предположения или да е дочул кое произведение ще се падне на матурата по БЕЛ тази година?![]()
говори се за елин пелин. късметлии.
ние с нашето кинооо.., отидохме на кино
Мразя го, да не казвам къде. Харесвам Ботев, Вазов, Яворов донякъде, Смирненски и той не е лош избор. Абе квото и да се падне в крайна сметка, щеш, нещеш, ще се пише.
аз не исках славейков и вапцаров, затова учих тях последната вечер преди матурите и изкарах хубава оценка на късмет :д
"Сън за щастие" падне ли се, става ....... мноооого лошо
Пенчо също не го харесвам. Сложен е, а казват, че пише за "по-напредналите", демек за по-умните и тези, които са на "ти" с литературата, следователно съм от тъпите.
сложен е, да, но чак пък за напреднали...
просто е много по-лесно да сътвориш нещо за предметната лирика на далчев, патриотичните глупости на ботев или някой любовен разказ от йовков или елин пелин
Частта с Далчев не съм съгласен, за другото те подкрепям с 2 ръце. Същото важи и за Вазов(че не е кой знае колко труден).
Когато се падне нещо трудно, тогава се проверява подготовката на съответното учебно заведение и степента на мислене на отделния ученик. Та една философска "Маска" също няма да е лошо да се падне - мисля, че ще ме изстреля напред.
е, добре. не разбирам защо масово не харесва далчев. стихотворенията му са толкова тъжни и меланхолични <3
кога са ви матурите?
Аз Далчев също не го харесвам като настроение, но ми е лесен за тълкуване.
20 и 22.
Успех и от мен.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.