- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Продадох си душата на ДЯВОЛА
и още трябва да се поправяш дифендърчо, не знам дали аз зная, но вие май не знаете:
"А в Дамаск имаше един ученик на име Анания; и Господ му рече във видение: Анание! А той рече: Ето ме, Господи." Деяния 9: 10
пише ли Анания да е бил апостол?!, а я виж тук:
"И като възкръсна рано в първия ден на седмицата, Исус се яви първо на Мария Магдалина, от която бе изгонил седем беса. Тя отиде и извести на тия, които бяха Го придружавали, и които Го жалееха и плачеха." Марк 16: 9-10,
"В първия ден на седмицата Мария Магдалина дохожда на гроба сутринта, като беше още тъмно, и вижда, че камъкът е дигнат от гроба..... тя се обърна назад и видя Исуса, че стои, но не позна, че беше Исус. Казва й Исус: Жено, защо плачеш? кого търсиш? Тя, като мислеше, че е градинарят, казва Му: Господине, ако ти си го изнесъл, кажи ми где си Го положил, и аз ще Го дигна. Казва й Исус: Марийо! Тя се обърна и Му рече на еврейски: Равуни! което значи, Учителю! Казва й Исус: Не се допирай до Мене, защото още не съм се възнесъл при Отца; но иди при братята Ми и кажи им: Възнасям се при Моя Отец и вашия Отец, при Моя Бог и вашия Бог. Мария Магдалина дохожда и известява на учениците, че видяла Господа, и че Той й казал това." Йоан 20: 1-18
и Мария Магдалина ли е била апостол?!, видя ли се сега кой е лъжесвидетел(ят)?!
В случая Иисус се явява на Анание отново в случка свързвана с Апостолите - в случая с Павел
На Мария Магдалена се е явява също в случка свързана с Апостолите
Иисус се явява само относно Апостолите и до времето на Апостолите
Ти си съвсем специален случай, нямащ аналог никъде в Писането след Христос.
Последно редактирано от defender : 05-22-2015 на 21:38
Никога не съм се отъждествявал на какъвто и да е свидетел, херувим или какъвто и да е - не ме свързвай с еретизма ти по никакъв начин, ама грам, ............... граммм.
Просто обикновен християнин, абсолютно на никой не налагам нещо като някакъв свръхзвуков божествен авторитет,
Всеки сам да си разсъждава какво приема, не приема, вярва или не..
Може и аз по някога да допускам грешки, дори неволно, но не искам да обвързвам никой към себе си има много православна литература, който иска да чете сам, всеки сам по пътя.
Но относно лъжесвидетелството ти, съм категоричен, но от другите всеки да си решава сам.
Последно редактирано от defender : 05-22-2015 на 22:17
друго, което е, че Христос се е явявал до слизането на Светия Дух т.е. явявал се е до 50-сетия ден от възкресението.
а на тебе нпп, какво ти се е явило, не знам.
"бе погребан; че биде възкресен на третия ден според писанията; и че се яви на Кифа, после на дванадесетте, че след това се яви на повече от петстотин братя наведнъж, от които повечето и досега са живи, а някои починаха; че после се яви на Якова, тогава на всичките апостоли; а най-после от всички яви се и на мене, като на някой изверг." 1 Коринтяни 15: 4-8
и на онези петстотин човека, ли се е явил само/единствено заради апостолите?!
абсолютен лицемер си, хем казваш, че не искаш да налагаш нищо на никой, хем подвеждаш хората като лъжесвидетелстваш, а наричаш мен лъжесвидетел, човекът, който ти посочва истината дори направо като ти цитира писанието, и отгде знаеш дали не Се Е явил на всеки един от истинските Негови последователи, особено след като сам признаваш, че си най-смотан вярващ/християнин, и не познаваш явленията, които истинските последователи на Христос са познавали от опит, защото са вярвали правилно в сравнение с теб?!, значи ти (уж) неволно допускаш грешки като лъжесвидетелстваш, обаче всеки от онези, които подвеждаш (е длъжен) да си решава сам?!
"7. после се яви на Иакова, след това на всички апостоли,
8. и най-после от всички яви се и на мене, като на някой изверг."
тук ап Павел казва, че той е последния на който Му се е явил
а ти си след Павел или Павел е последния или ти.
ПП: а всъщност кой си ти в цялата история, седиш някак си като паразитен израстък на Словото и на това с явяванията.
Последно редактирано от defender : 05-22-2015 на 23:42
никъде не е писано, че Св. Павел е/ще бъде последният, на когото Исус ще се яви, но е съвсем очевидно, че той просто описва поредицата от събития до момента, в който Исус се е явил и на него, обаче ти отново се правиш на луд, и не бих се учудил ако сега пак започнеш да се изкарваш най-обикновен чиляк, тъп, грешащ човечец и т.н. с цел да замажеш вече доста неловкото си положение
след Апостолите (и разпространението на Словото), Христос не се е явявал вече и ще се яви накрая.
"21. Тогава, ако някой ви каже: ето, тук е Христос, или ето, там е, - не вярвайте. ⇨
22. Защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци"
ти сега лъжехрист ли си или лъжесвидетел, демек същото.
Последно редактирано от defender : 05-22-2015 на 23:58
ако Христос не се явява вече от около 1800-2000 години насам, тогава как ще спаси повярвалите в Него?!, защото Той сам е казал:
"Исус, прочее, рече: Още малко време съм с вас, и тогава ще отида при Онзи, Който Ме е пратил." Йоан 7: 33,
"Ще Ме търсите, и както рекох на юдеите, така и вам казвам сега гдето отивам Аз вие не можете да дойдете." Йоан 13: 33,
"Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди. И Аз ще поискам от Отца, и Той ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас до века. Духът на истината, когото светът не може да приеме, защото го не вижда нито го познава. Вие го познавате, защото той пребъдва във вас, и във вас ще бъде. Няма да ви оставя сираци; ще дойда при вас. Още малко, и светът няма вече да Ме вижда, а вие Ме виждате; понеже Аз живея и вие ще живеете... А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал." Йоан 14: 15-26,
"А когато дойде Утешителят, когото Аз ще ви изпратя от Отца, Духът на истината, който изхожда от Отца, той ще свидетелствува за Мене. Но и вие свидетелствувате, защото сте били с Мене отначало." Йоан 15: 26-27,
"Още малко, и няма да Ме виждате; и пак малко и ще Ме видите... Това съм ви говорил с притчи. Настава час, когато няма вече да ви говоря с притчи, а ясно ще ви известя за Отца. В оня ден ще искате в Мое име; и не ви казвам, че Аз ще поискам от Отца за вас; защото сам Отец ви люби, понеже вие възлюбихте Мене и повярвахте, че Аз от Отца излязох. Излязох от Отца и дойдох на света; и пак напускам света и отивам при Отца." Йоан 16: 16-28
имало е съвсем малко време до залавянето, разпъването, смъртта, възкресението, и възнесението на Исус, след това Той отново се явява най-малкото под формата на т.нар. Св. Дух, който всъщност е дистанционното явление на Христос, понеже Той вече не се е намирал така физически в този свят, но е бил при Отца, затова и пак се е явявал дори и много дни след петдесятницата:
"И на отиване, като наближаваше Дамаск, внезапно блесна около него светлина от небето. И като падна на земята, чу глас, който му каза: Савле, Савле, защо Ме гониш? А той рече: Кой си Ти, Господи? А Той отговори: Аз съм Исус, Когото ти гониш." Деяния 9: 3-5
та ето как лъжехрист/лъжепророк се оказваш ти, защото ако Исус се е явил на Савел и Анания много след петдесетия ден, тогава какво би Му попречило да се яви пак така на когото Си поиска дори и сега?!
ако Христос не се явява вече от около 1800-2000 години насам, тогава как ще спаси повярвалите в Него?!, защото Той сам е казал:
"Исус, прочее, рече: Още малко време съм с вас, и тогава ще отида при Онзи, Който Ме е пратил." Йоан 7: 33,
"Ще Ме търсите, и както рекох на юдеите, така и вам казвам сега гдето отивам Аз вие не можете да дойдете." Йоан 13: 33,
"Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди. И Аз ще поискам от Отца, и Той ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас до века. Духът на истината, когото светът не може да приеме, защото го не вижда нито го познава. Вие го познавате, защото той пребъдва във вас, и във вас ще бъде. Няма да ви оставя сираци; ще дойда при вас. Още малко, и светът няма вече да Ме вижда, а вие Ме виждате; понеже Аз живея и вие ще живеете... А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал." Йоан 14: 15-26,
"А когато дойде Утешителят, когото Аз ще ви изпратя от Отца, Духът на истината, който изхожда от Отца, той ще свидетелствува за Мене. Но и вие свидетелствувате, защото сте били с Мене отначало." Йоан 15: 26-27,
"Още малко, и няма да Ме виждате; и пак малко и ще Ме видите... Това съм ви говорил с притчи. Настава час, когато няма вече да ви говоря с притчи, а ясно ще ви известя за Отца. В оня ден ще искате в Мое име; и не ви казвам, че Аз ще поискам от Отца за вас; защото сам Отец ви люби, понеже вие възлюбихте Мене и повярвахте, че Аз от Отца излязох. Излязох от Отца и дойдох на света; и пак напускам света и отивам при Отца." Йоан 16: 16-28
имало е съвсем малко време до залавянето, разпъването, смъртта, възкресението, и възнесението на Исус, след това Той отново се явява най-малкото под формата на т.нар. Св. Дух, който всъщност е дистанционното явление на Христос, понеже Той вече не се е намирал така физически в този свят, но е бил при Отца, затова и пак се е явявал дори и много дни след петдесятницата:
"А Савел, като още дишаше заплашване и убийство против Господните ученици, отиде при първосвещеника. и поиска от него писма до синагогите в Дамаск, че, ако намери някой от тоя Път, мъже или жени, да ги докара вързани в Ерусалим. И на отиване, като наближаваше Дамаск, внезапно блесна около него светлина от небето. И като падна на земята, чу глас, който му каза: Савле, Савле, защо Ме гониш? А той рече: Кой си Ти, Господи? А Той отговори: Аз съм Исус, Когото ти гониш." Деяния 9: 1-5
та ето как лъжехрист/лъжепророк се оказваш ти, защото ако Исус се е явил на Савел и Анания много след петдесетия ден, тогава какво би Му попречило да се яви пак така на когото Си поиска дори и сега?!
Христос е дошъл на земята и сам си е избрал нужния съвършен брой Апостоли и после им се е явявал до техните времена до когато са живели и до изпълнението на апостолската им мисия, след тях Христос не е избирал никой.
Всеки нов апостол е извън съвършенството на Христовия избор, а ако Христос е съвършенството такива като тебе са излишни апостоли.
ти в цялата история си като един изтърсак посред обрано лозе.
Последно редактирано от defender : 05-23-2015 на 00:56
npp
аман от такива като тебе
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
това, което казваш тук означава, че не почиташ почти никакви истински Светии, след като не признаваш други освен само представените в Библията, понеже отгде знаеш дали не е имало и хиляди други досега:
"И видях, и, ето, Агнето стоеше на хълма Сион, и с Него сто и четиридесет и четири хиляди, които носеха Неговото име и името на Неговия Отец, написано на челата им. И чух глас от небето като глас от много води и като глас от гръм; и гласът който чух, беше като глас на свирачи, които свиреха с арфите си. И пееха като че ли нова песен пред престола и пред четирите живи същества и старците; и никой не можеше да научи песента освен сто и четиридесет и четирите хиляди, които са били изкупени от земята. Те са ония, които не са се осквернили с жени, защото са девственици; те са които следват Агнето, където и да отива; те са били изкупени измежду човеците за първи плодове на Бога и на Агнето. И в устата им не се намери лъжа; те са непорочни." Откровение 14: 1-5
Христос е казал: "И ще дойдат от изток и запад, от север и юг, и ще седнат в Божието царство. И, ето, има последни, които ще бъдат първи, и има първи, които ще бъдат последни."(Лука 13:29-30), а по въпроса за още апостоли след Св. Павел, самият той е казал: "Павел, апостол, не от човеци, нито чрез човек, но чрез Исуса Христа и Бога Отца, Който Го е възкресил от мъртвите"(Галатяни 1:1), "Не съм ли апостол? Не видях ли Исуса, нашия Господ?"(1 Коринтяни 9:1), така че, след като немалко време след петдесетницата Исус се е явил на Павел и той Го е видял и Го е направил да стане апостол, какво Му пречи да направи да има и много други апостоли?!, ти отгде знаеш дали (не) е имало още апостоли след Св. Павел и Св. Йоан, когато не си присъствал през цялото време в живота на всеки един човек живял през всичките тези 2 хилядолетия досега?!, понеже и е пиано:
"чрез Когото получихме благодат и апостолство, та в Неговото име да привеждаме в послушност към вярата човеци от всичките народи;" Римляни 1: 5,
"На други, ако не съм апостол, то поне на вас съм; защото в Господа вие сте печата на моето апостолство." 1 Коринтяни 9: 2,
"И Бог е поставил някои в църквата да бъдат: първо апостоли, второ пророци, трето учители, други да правят чудеса, някои имат изцелителни дарби, други с дарби на помагания, на управлявания, на говорене разни езици." 1 Коринтяни 12: 28,
"Всички апостоли ли са? всички пророци ли са? всички учители ли са? всички вършат ли велики дела?" 1 Коринтяни 12: 29,
"А тия, които се считаха за нещо, (каквито и да са били, на мене е все едно; Бог не гледа на лицето на човека), - тия именити, казвам, не прибавиха нищо повече на моето учение; а напротив, когато видяха, че на мене беше поверено да проповядвам благовестието между необрязаните, както на Петра между обрязаните, (защото, който подействува в Петра за апостолство между обрязаните, подействува и в мене за апостолство между езичниците), и когато познаха дадената на мене благодат, то Яков, Кифа и Иоан, които се считаха за стълбове, дадоха десници на общение на мене и на Варнава, за да идем ние между езичниците, а те между обрязаните. Искаха само да помним сиромасите, - което също нещо и ревностно желаех да върша." Галатяни 2: 7-10,
"Затова вие не сте вече странни и пришелци, но сте съграждани на светиите и членове на Божието семейство; понеже бяхте съградени върху основата на апостолите и пророците, като е краеъгълен камък сам Христос Исус, върху когото всяко здание, стройно сглобено, расте за храм свет на Господа; в който и вие се вграждате заедно в Духа за Божие обиталище." Ефесяни 2: 19-22,
"И Той даде едни да бъдат апостоли, други пророци, други пък благовестители, а други пастири и учители" Ефесяни 4: 11,
"Павел апостол Исус Христов, по заповед на Бога, нашия Спасител, и на Христа Исуса, нашата надежда" 1 Тимотей 1: 1,
"Павел, слуга Божий и апостол Исус Христов за подпомагане вярата на Божиите избрани и познаване на истината, която е по благочестието" Тит 1: 1
та какво казваше за всеки нов апостол - не си ли ти жалък?!, но аз въобще не съм и казал, че съм апостол, но изрично казах, че съм свидетел - чин, който е по-нисък от апостол, дякон, епископ, и дори проповедник
Последно редактирано от npp : 05-23-2015 на 09:33
Признавам светии, които не са станали такива, защото просто ей така им се явило нещо си.
Павел е "последен от всички" на които се явил.
Кои са тези "всички" според тебе? - ами всички избрани от Христос да им се яви с цел създаване на Църквата и изпълнение апостолската мисия.
"последен от всички"
ПП: ти какъв си, да не би да създаваш някаква нова църква, с нова апостолска мисия.
Последно редактирано от defender : 05-23-2015 на 09:54
Значи си склонен да повярваш на някаква 2000 годишна книга пълна с безсмисислици и противоречия, че Бог се е явил на някакви овчари, но не си склонен да повярваш на нпп? Двойни стандарти much?
Ми Христос е Спасителя, не нпп.
Аз не съм християнин, защото съм задължен насила, защото се чувства заробен от това и се мъча и едва го влача, като вериги, а защото се чувствам, освободен и ми е готино.
С учението на нпп работите не стоят така, кара ме да чувствам вмешателство в живота ми, подмяна.
демек човек чувства, че нещо го спасява от злото в себе си дето го гърчи, а нпп обратно го засилва.
Последно редактирано от defender : 05-23-2015 на 13:39
Докторе, какво става със Скарлет бе, откак се срещнахте и изчезна, да ни си я прeнесал човешка жертва или пък си я уморил от любов и още не може се съвземе?![]()
тва второто се съмнявам
спохождат ме прозрения, когато чета доктора докато пуша