- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Турските или Френските авиолинии?
Взимам си най-удобното като часове/дни, и след това - най-евтиното за тези часове/дни.
Пътувам всеки месец, а за последните 30 дни ( ще ) имам сумарно 6 полета.
Обичайната ми дестинация се обслужва от wizz air, bg air/iberia (т.е. самолет на бг еър и разлика 5 евро в таксата, в зависимост от това от кого си го купиш :д ) - без прекачване.
Ако искам шампанско в устата, трябва да си плащам за бизнес класата на бг еър :д само, че не съм с executive заплата за да си го позволя :д
С прекачване и дума да не става до испания, защото там ми е критично в колко часа ще стигна и кой влак/автобус ще хвана в последствие. Пък там влакът ми е минимум 30 евро на посока, ама поне за час и малко съм минала 300-350км :д
Другите дестинации - ако цените са сходни, съм склонна да почакам малко повече, и да летя с нещо по-хубаво.
Когато полетите станат досада, си търсиш всякакви поводи да ги направиш леко по-приятни :д Като цяло за двупосочен в Европа не бих дала повече от 300 евро, просто защото е евтино по принцип :д
Вярно е, че в европа един полет не е повече от 3:30 - 4 часа, ама вече ми е писнало и например в уизеър софия-мадрид ( до барселона е една идея по-поносимо ) не искам да си го причинявам повече, без да съм си взела място "за крака :д ". Там си плащам и за привилигеровано качване, и за място, и ако пуснат онази оферта за 20 евро - всичко в пакет :д ( голям ръчен, креди за закъснение, и флексибъл полет , и хубаво място). От време на време си взимам флексибъл, защото времето винаги ми е някаква критична мерна единица. Бтв за испания ми излиза понякога колкото с бг еър, но бг еър летят сутрин до там, а уиз еър са ми точно за след работа - хващам чантичката и за 5 минути съм на Т1.
Пък сега ми платиха всичко освен отиването до мадрид от работа :д дадоха само 260 евро - двупосочен мадрид-лисбон, и еднопосочен мадрид - софия, а колегата ги изръси с 400-500, защото шефката се застъпи да пътува в по-приятни часове и да не чака много. ( аз се оправдах с лично пътуване до испания и пътувах директно от там ).
@карамелия - и сърбия не е в ЕС, но никога не са ми искали паспорт :д На сайта на МВнР имаше за всяка държава изисквания, мисля, но не винаги им вярвам, и си питам патило.
Последно редактирано от NomNomNom : 06-05-2015 на 15:58
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...