- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Полицай
Ама аз ли ги карам да започват работа там, те са се хванали с презумцията, че заплата им е най-малкото, което взимат.
Всеки заслужава адекватно заплащане, но не е това начина. Като забременееш, ще видиш ад на живо и как те изнудват, за да не те сложат в стая с плъхове.
Ама те и сервитьорите се надяват на бакшиш първия път като седнеш при тях, за да не ти плювнат в кафето. И не щото им е яко да те изнудват, ми щото минималната заплата за 12 часа по 7 дни в седмицата им иде малко.
Искам да кажа, че ако верно нещо ти е наистина наложително, ще плащаш. Няма да мреш. И най-вече няма да броиш.
Специално аз преди три години бях приоритет със натъртен лакът пред мъж с отрязан пръст в спешното. И преди време, когато след някакви случки ми се наложи да сменям превръзка на Слънчака в частен център, трябваше да почакам мъж със комоцио, за да вляза в манипулационна с лекар и сестра. И после имах касова бележка и амбулаторен лист. А в спешното дори ми отказаха да ми напишат извинителна бележка за седмица. Трябвало при личния. И амбулаторния лист беше в забвението, а снимките, за които ми въртяха ръката на 360 градуса под рентгена, не ми ги дадоха. И в Слънчев бряг не ми поискаха и стотинка повече от това, което пишеше на касовия бон, а пък в спешното ако им бях метнала литър домашна ракия, щяха да я опукат още щом изляза.
Ти си женския аналог на М, говорим за куките, първо обясняваш, че аз съм виновен, че им плащам, а в някой момент минаваш на болници и тръгваш там.
Сервитьорките работят за бакшиш, дори заплатата им много често е свързана с бакшиши.
Да си чувала за лекарски бакшиш, който ти осигурява лечение, което иначе не получаваш и това да се смята за нормално, защото аз не съм. Едно е благодарност с уиски и бонбони и друго чистото изнудване.
Правя разлика между благодарност с уиски и изнудване ама понеже сме си говеда и сме свикнали като ни кажат да плащаме при чичко доктор, освен да плащаме, да даваме и почерпки. Ако всички лекари бяха като тия частници, които, ако нямаш пукната стотинка, няма да ти се усмихнат, нямаше да съществува понятието „почерпка“. Щото ти не стига, че плащаш стаи, консумативи, екип и храна, не стига, че връщаш банки циганска кръв за по 80 лева най-малко, ами даваш и почерпка. Да не заслабнат случайно. И накрая трябва да си искаш документите, за да знаят другата порция лекари какво са ти рязали предните, инак си в блаженно неведение. А тва дозировка на лекарства си е ей така, четеш го по мисли. Пак примера във Съни бийч - като ми предписваха антибиотик, ми обясниха точно къде ми е инфекцията и какви лимфни възли е засегнала, защо ми дават това лекарство, какво представлява, как да го взимам, мога ли да отложа до утре сутрин или не мога. Даже ме питаха дали искам да видя какво точно ми правят, защото казах, че искам да пробвам за медицинска сестра догодина.
И, между другото, се е случвало на близки да им искат торбичка с почерпка, освен другото.
А, между другото, казах още във втория пост, че не говоря за куки. Куките са ми само некви рандъми с униформи. Не познавам и нямам допир до такива, признавам си. Не споря за тях. Ти си зачекнал темата за лекарите. Аз само казвам, че макар че са алчни песове, поне не искат отгоре на бележката. А за да искат останалите почерпка, са виновни хората, които я дават над всичко платено до момента. За да не заслабнат. И ако има някой за превъзпитаване, първо сме самите ние като пациенти, кучето скача според тоягата.
Ами, да, над Ъмбрелата съм, ама ей сега ходих до 54-ти горе и пак нищо интересно.. Даже между блоковете минавахме из тъмниците.
Явно аз попадам само на скучни типове, които си светят с телефоните в краката да не се спънат. :/
Никога не съм писал, че съм някой за пример, говорим за съвсем друго нещо.
Обясни ми как за последните 20 години куките са имали два протеста и двата бяха за пари.
Назначават им доказан престъпник за шеф, а тия дума не отварят.
Политиците може и да имат голяма вина, но ако си станал кука заради парите, какво уважение си тръгнал да търсиш.
Но има и много по-зле от тях, достатъчно е да влезеш в съда и да се запознаеш с прокурори и съдии, толкова боклук на едно място и в някое депо за отпадъци няма събран.
За какво друго нещо? Говорим, че всички, които бутат пари са участници в цялата тая "система". Хубаво е, като сочиш с пръст да гледаш и къде сочат останалите ти пръсти.
Не съм в час за какъв шеф говориш, честно казано, така че не мога нищо да ти обясня по въпроса.
Само мога да ти кажа, че нямат право да стачкуват по никакъв повод. /стачка != протест/
Кажи ми ти какво работиш и за какво го работиш? Щото ми се струва, че всички работят, за да изкарват пари.
едит: Под уважение нямам предвид да ги имаш за нещо повече от другите...
Последно редактирано от an7raks : 06-09-2015 на 09:01
http://www.bnews.bg/article-89896
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=598466
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=313115
и още десетки такива, защото за заплати и възраст за пенсия реват, но не осъзнават, че една камера за видеонаблюдение върши повече от тях
Кое от това не разбра?
И не ми отговори ти какво работиш и за какво го работиш? Или ти работиш за благотворителност, а през свободното си време ходиш да се разправяш с въоръжени психично болни, вадиш хора от огъня и лекуваш раково болни отново без заплащане, естествено? Щото не съм чул за видеонаблюдение, което залавя някого, вади хора от пожари или лекува. Извинявам се, ако не съм в час с последните постижения на техниката, но само Хорейшио може да "изчиства образите" на 2MP камера, снимаща от 200 метра и после по този образ да намери извършителя чрез супер-трурбо-мега компютърната си система. Кофтито е, че даже и тогава, пак някой трябва да се навие да иде да го хване с риск за собствения си живот.
Във Варна толкова ли сте изостанали, защото в София камерите са с качество, което и по филмите няма да видиш.
А пък да ми приравниш лекарската професия с полицейската е такава глупост, че само доказваш, че си роднина на кука.
http://www.blitz.bg/news/article/341568
http://www.blitz.bg/news/article/341641 красавците от Варна как си изкарват заплатите
Последно редактирано от papugai : 06-09-2015 на 13:11
Много сме изостанали, да, а ти ще ми отговориш ли на въпросите? Щото само доказваш, че си плюнчо май? Я ми дай линк с новина "Софийска камера залови въоръжен психично болен, стрелящ на посоки"!
Ти сам ги приравни в по-горните си постове.
http://www.blitz.bg/news/article/341602
http://www.blitz.bg/news/article/341288 това ми е по-забавно, а и показва нивото на полицията
Никога не бих приравнил прост полицай с лекар, тия простотии ги изтърси жена ти. Не се ли питаш защо куките са харесвани само от роднините си и от никой друг, защото това е доста показателно.
Да, това са думи на жена ми написани от твоя профил... Смешник..
Никой не ти говори за харесване. Говори се да не се обобщава на база на част/пък била тя и по-голямата/ от тях. Щото и аз не те харесвам, ама дай сега да кажа, че всички папагали са палячовци.
Каквото и да се плюнчиш, пак не можа да ми отговориш на въпросите.
Ти си яко прост, куките носят униформи, значи са същите като затворниците, защото и те са с униформи.
На кои въпроси да ти отговарям, че понеже само някой без акъл би станал ченге, това не означава, че всички куки са тъпи ли. Еми такива са, те с причина там влизат след като ги скъсат за всичко друго, защото е единственото място, което приема и бавноразвиващи се.
Още в началото като разбрах, че си дете на такива трябваше да спра да ти обръщам внимание, защото контактуваш ли с такива, такъв и ставаш.
Последно редактирано от papugai : 06-09-2015 на 13:47
стига се хранутихте ве
мои познати ги спряха преди г/д година с трева ; едно от момчетата да речем че е със заможни родители и е предложил стабилна сума, но са отказали, та даже са го и предупредили най-добронамерено да внимава какви ги приказва, че може доста по-големи неприятности да си навлече като предлага подкуп в ситуацията, в която се намира.
тъпо ми се вижда, че баш за трева са намерили да прибират хора, и то на практика деца, ама ...
иначе и мен често си ме спират, 'щото ако излизам е вечерно време за по бира с едно приятелче и по-възрастните масово са арогантни говеда и простаци - попадал съм и на свестни, де. Младите обаче са окей - възпитано се държат и не се правят на интересни.
а и на едно приятелче от гимназията баща му беше полицай - ми най-обикновен човек си беше. Ник'ва разлика в цялостното поведение и мирогледа между униформените и хората, разхождащи се по улицата. В тия времена българите са си малко чалнати. Да спреш някого в магазина, да му дадеш значка и да го пратиш да върши същата работа - вероятно баш така ще си се държи. То българското общество такова поведение си се насърчава, пък после се сърдим
Баш ти си ги приравни и аз скочих да обясня, че няма безплатен обяд и понякога евтиното ти излиза 10 пъти по-силно нервозно от скъпото. И обясних защо е така. Дадох примери. Нищо не съм приравнявала, тва, че казах, че никой не бачка за черните ти очи, далеч не значи приравняване.
А пък за да си взема някой почерпка, искана или не, било то полицай, сервитьор, лекар или банкер, сме виновни ние като народо-психология (да почерпя за здраве/да мина метър/щот ми е познат и т. н.) и няма на кого да се сърдим. Аз лично се имам за що-годе адекватна част от обществото, на теб не знам кой еднорог ти е давал пари, за да (не) буташ на полицаи и лекари.
И само отстрани на всичко - ничия жена не съм още, не слагай каруцата пред коня. Още съм приятелка/любима/гадже/квото-си-решиш.
Тъп пример.
На майстора му плащаш, за да си свърши работата.
На лекаря също, ама му буташ още трицифрена сумичка ОТГОРЕ.
На ква база ги сравняваш точно? Защитаваш плащането на услугата ли, ми, добрутро, ще си платиш за плочките. Или защитаваш изнудването, щото "като си на зор, ще плащаш", вземи се изясни.
И на ква база сравняваш спешното със Съни Бийч, където я имат да извадят стъкло от нечий крак, я нямат? Да не очакваш в спешното някой да ти обясни как да си взимаш лекарството, хах, затова е спешно. Като си на зор, звъниш на личния. Или питаш в аптеката. Или четеш листовката.
Изобщо... аргументация ЙОК.
Последно редактирано от PinkPan7her : 06-09-2015 на 23:22