.
Резултати от 1 до 25 от общо 4649

Threaded View

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Не съм папагал, но знам много за тях и колко са отмъстителни.
    А пък колко по-умни са от котките би трябвало да ти е ясно, котка пробвал ли си да научиш да говори.
    А ти неговорещ по порода папагал опитвал ли си се да научиш да говори?

Иначе котките са трудни за дресировка понеже са по темпераментни,но не е и невъзможно.Сравнително лесно се научават къде да ходят до тоалетна и като ги викнеш по име да се обръщат или директно идват.Различните котки могат да се мазнят като искат нещо или да ти правят напук и беля нарочно.Сиамките например са доста помнещи и отмъстителни котки. Като цяло котките са като хората.Има различни характери,по-умни,по-глупави,по-подвижни по-мързеливи,по-оправни,по-схватливи,по-добри,по-лоши,по-гальовни,по самостоятелни т.н. и т.н и някои дори наблюдават и сами се учат от собствениците си на разни тарикатлъци дето са по възможностите им или успяват да измислят начин.Например виждат натискаща дръжка ръка и впоследствие го повтарят с цялото си тяло въпросното движение Знаят кога може да им се случи случка. Наш котарак си е отварял вратите от дръжката и после с побуване,прозорци,хладилни ка,шкафчета, чекмеджета,гардероби. До голяма степен и сегашния ни вътрешен котарак ги може много от тези неща.А при повече упоритост дори има и успяли хора да си научат котката да си върши нуждите не в градината,в силикон или в пясък,а в самата тоалетна.Не знам доколко е реално,но съм гледал някъде и клипчета как котка си върши нуждите,а след това се висва с цялата си тежест на връвчицата да си пусне водата.Това с висването вътрешния ни котарак го правеше като малък само че на пердето.
    Последно редактирано от Niakoitam : 06-09-2015 на 13:32
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си