- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- ДНЕВНИК: Как се чувствате? vol. 29
Няма случайни поговорки наистина, което не променя факта, че някои от тях въпреки дългото си съществуване във времето са неадекватни. Сигурно най-красноречивият пример: "Преклонена глава сабя не я сече" ~ може да не съм съвсем точна, ама звучи по подобен начин. Тук вече въобще не е смешно обаче...
Хубавите ябълки не ги ядат прасетата, мое мнение. Както казва една приятелка, хубавите ябълки са някъде там, във високото, и макар да отразяват, че има някакви прасета, въобще не им и хрумва да се калят. Окей, ако навлезем в буквализъм, може да не са на най-горните клони на дървото, но положението им ги устройва и си знаят, че имат стойност без това да прелива в самовеличаене. Във фейсбук гравитира модерна версия на клишето с ябълките - че привлекателна и умна жена нямало как да се намери лесно и трябвало да я откраднеш от този, който не я заслужава. Пак доста строго ще прозвучи, обаче... истински умните хора се уважават и някак не си представям, че биха се примирили някой да се държи идиотски с тях. Да кажем, че могат леко да залитнат, но дълго продължаваща калпава връзка... просто не. Мисълта ми е, че явно хората, които подкрепят тая теза, вярват, че такава сиутация е даже стандартна и има съвсем реален потенциал за трайност във времето. Т.е поне ако съдя от коментари. Тотално грешно според мен.