- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- ДНЕВНИК: Как се чувствате? vol. 29
Изморена съм, 5 часа се занимавах с деца и инспекторки, чийто изисквания са нереално завишени, след това още 5 съм рисувала стената в коридора и до таква степен ми е писнало да се клепам с бои и да смесвам постоянно цветове. И накрая да дойде и да ме пита още много ли ми оставало, тя хубаво ли иска да изглежда или го иска бързо и евтино![]()
@някойтам, сори, просто няма смисъл да ти отговарям, в случая спор няма да е продуктивен.
..
бях предала грешната статия, малко ми стана криво, но накрая се оправихме
имам нов мини проект на работа, йей
изкарах изпит вчера, много дебилен
и предстоят още 4 задължителни, като единият е другата седмица #lo6o
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
То ти не си просто обикновен папагал. Ти си странна птица.
Ами щом така си решила няма проблемСамо ще допълня,че се надявам,че си го казала просто от емоционалност,а не си го мислела наистина това за ултиматума,защото поставянето на ултиматум подобен на този дето каза,че ще поставиш на майка си ала "ако не направиш това,което ти казвам да направиш изобщо няма да ти проговоря докато не го направиш" са леко глупави без значение от каквато и да е ситуация. Аз лично ако бях на мястото на майка ти и ми беше поставила такъв ултиматум още повече пък и директно в очите бих те подминавал с "кеф" като пътен знак докато сама не си осъзнаеш грешката и не решиш все пак да свалиш дадения ултиматум.
![]()
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
https://www.youtube.com/watch?v=wB9ZQ5doRi8 Хахаха, как млъкнаха и гледат като умрели след думите му, защото той не е черньото Обама, на който с чепка банани могат да му променят мнението
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
не знам как се чувстваам, де'а :д събудих се от гръмотевици и реших, че блокът се срутва или нещо подобно, после се усетих и пак заспах и откарах до 12 и сега ми е ужасно неосъзнато, че е следобед, а не сутрин вече :дд не знам дали да скипна мос деф, макар да имам билет.. оф, бъркотия
Валя красиво. Сега отивам да гледам някаква комедия с момичетата. После трябва да си подготвя по философия.
откъде според вас произлиза израза "хубавите ябълки прасетата ги ядат". защо?
наистина ли точно хубавите ябълки и защо точно прасетата.
нали, имайки предвид народната мъдрост и че никоя поговорка не е случайна..
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
От историческите документи проследяващи живота на прасетата.
Пусни диво прасе в ябълкова градина и гледай шоу.
http://www.blitz.bg/news/article/341862
Сигурно си травмирана
Последно редактирано от papugai : 06-10-2015 на 14:52
Няма случайни поговорки наистина, което не променя факта, че някои от тях въпреки дългото си съществуване във времето са неадекватни. Сигурно най-красноречивият пример: "Преклонена глава сабя не я сече" ~ може да не съм съвсем точна, ама звучи по подобен начин. Тук вече въобще не е смешно обаче...
Хубавите ябълки не ги ядат прасетата, мое мнение. Както казва една приятелка, хубавите ябълки са някъде там, във високото, и макар да отразяват, че има някакви прасета, въобще не им и хрумва да се калят. Окей, ако навлезем в буквализъм, може да не са на най-горните клони на дървото, но положението им ги устройва и си знаят, че имат стойност без това да прелива в самовеличаене. Във фейсбук гравитира модерна версия на клишето с ябълките - че привлекателна и умна жена нямало как да се намери лесно и трябвало да я откраднеш от този, който не я заслужава. Пак доста строго ще прозвучи, обаче... истински умните хора се уважават и някак не си представям, че биха се примирили някой да се държи идиотски с тях. Да кажем, че могат леко да залитнат, но дълго продължаваща калпава връзка... просто не. Мисълта ми е, че явно хората, които подкрепят тая теза, вярват, че такава сиутация е даже стандартна и има съвсем реален потенциал за трайност във времето. Т.е поне ако съдя от коментари. Тотално грешно според мен.
[B[B]][Bб]Нях[/B][B][/B][/B][/B]
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Те тия ябълки, дето ги ядат прасетата, са хубави само отвън, но червейче им е изгриз-гриз-гризало вътрешността. Други пък са паднали и прасето се възползва от тази им "слабост", за да ги вземе. Но ябълките, за разлика от хората, не могат да взимат решения кой да ги потреби. Друг въпрос е, че някои хора имат "съпротивителни сили" баш колкото на ябълка.
хахахах както винаги днес нещо не си в час но така е като си малка, по-големите ще ти разяснят, не може да знаеш всичко
и в тоя коментар не виждам его :д
принципно с тая поговрка винаги се има това предвид това"хубавите ябълки прасетата ги ядат"
а тая дето си я казала значи че отчаяния човек с нищо не можеш да го уплашиш, дори и да му отсечеш главата
така че не виждам и най-най- малка прилика м/у 2те поговорки
за останалото написано просто ще се въздържа от коментар![]()
Нямах предвид, че има връзка между двете, просто и двете не ме кефят и за мен са неадекватни, пък кой каквото ще да смята. За сабята писах с намерение да си изразя позицията, че дълголетието на даден лаф не го прави задължително точен.
Често ако една жена си успял все пак да я откраднеш от друг има опастност в един момент да ти я открадне и друг,а пък ако е толкова податлива не се знае колко ще се окаже истинска всъщност. А някои жени за много хубави ябълки се имат,но реалността е съвсем друга. Идеята на поговорката сигурно е че зрелите ябълки падат на земята и да,често в реалността се получава така,че хубавите ябълки прасетата ги ядът поради едни или други причини. И за мъже и за жени. А поговорката,че "Преклонена главица сабя не я сече" е синоним на "Да ми мирно седяло,не би чудо видяло." Или иначе казано ако си трайкаш има шанс да минеш между капките. Мен пък много не ме кефи мисълта: "Целта оправдава средствата."![]()
точни са си лафовете как да не са точни
точни са ако ги ползваш в точната ситуация
а според мен е, защото често готините хора са доста селфлес и им е по-важно да са с някого от любов вместо да си пресмятат колко струват и колко заслужават. пък и някак си, нали свестните са изпълнени със съмнение, а глупаците са мн. самоуверени.
така много опростенчески го написвам, просто не ми се обяснява и аргументира на дълго и на широко.
замислих се
хич не я харесвам тази народна мъдрост, но като че ли наистина доста често можем да видим супер свестни хора, придружени от не чак толкова супер свестни хора за приятели.
не да абсолютизираме де.. не винаги е така -)
а има и др една вероятност - тия по гнилите ябълки нали се смятат за голямата работа и се предлагат наляво-надясно, и най-накрая като окрадат хубавите глиганчета, за хубавите ябълки остават прасенцата.
х0х0