.
Отговор в тема
Страница 5 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 133

Тема: Августин

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    "ползата от земята е за всичките, И сам царят служи на нивите(т.е. на планетите)." Еклесиаст 5: 9,

ей, ама тва с нивитe планети много добре си го боцнал, напрао, нюню
    "ползата от земята е за всичките, И сам царят служи на нивите(т.е. в световете)." Еклесиаст 5: 9

така по-добре ли е?

Мега фен
    аха, нивите били планети, а планетите светове,

ами що не кажеш така, то е ясно, че има и други планети в слънчевата система, ей, разбрахме се, изорахме нивата,

Мега фен
    аха, нивите били планети, а планетите светове,

ами що не кажеш така, то е ясно, че има и други планети в слънчевата система, ей, разбрахме се, изорахме нивата,
    къде съм написал, че световете са планетите и планетите - световете?!

Мега фен
    абе, са като се замисля ти на "вековете", планети ли викаш.

интересно-интересно

Мега фен
    абе, са като се замисля ти на "вековете", планети ли викаш.

интересно-интересно
    бъркаш ме със себе си, понеже не беше ли ти, който по-горе написа, че Бог е сътворил вековете чрез Исус?!

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    къде съм написал, че световете са планетите и планетите - световете?!
    ми нали нивите са планети, па планетите били светове.

Мега фен
    бъркаш ме със себе си, понеже не беше ли ти, който по-горе написа, че Бог е сътворил вековете чрез Исус?!
    ми нали ти каза, че вековете са светове, па нивите планети, па планетите светове

разчекна ми се устата ве
    Последно редактирано от defender : 06-14-2015 на 10:23

Мега фен
    ми нали нивите са планети, па планетите били светове.
    планетите са светове, от същата гледна точка може да се каже, че има светове, които са планети, но ако кажем "световете" в смисъла на всичките светове на безкрайната за нас вселена като цяло, тогава може би не всички светове ще можем да наречем планети

Мега фен
    ми нали ти каза, че вековете са светове, па нивите планети, па планетите светове

разчекна ми се устата ве
    цитирам ти какво написах аз, и после какво написа ти:
    истинският Бог не създава лъжа

"Бог се не изкушава от зло, и Той никого не изкушава." Яков 1: 13,

"Бог Който при разни частични съобщения, и по много начини, е говорил в старо време на бащите ни чрез пророците, в края на тия дни говори нам чрез Сина, Когото постави наследник на всичко, чрез Когото и направи световете" Евреи 1: 1-2
    "чрез Когото и направи световете"
    "чрез Когото сътвори и вековете"

Мега фен
    какви са тия светове, къде пише за тях.

Мега фен

"ползата от земята е за всичките, И сам царят служи на нивите(т.е. на планетите)." Еклесиаст 5: 9,
    "ползата от земята е за всичките, И сам царят служи на нивите(т.е. в световете)." Еклесиаст 5: 9

така по-добре ли е?
    т.е. използваш планети и светове като синоними за ниви или се бъркам.

изобщо как един що годе нормален човек в това изречение може да вмъкне за "ниви" думата "планети" или "светове".
    Последно редактирано от defender : 06-14-2015 на 10:31

Мега фен
    какви са тия светове, къде пише за тях.
    този библейски текст, който съм извадил е от ревизия на Библията от 1940г, която всъщност е по-скоро препис с известна актуализация от по-стари ревизии, които са правени от цариградския превод от 1874г
    Последно редактирано от npp : 06-14-2015 на 10:37

Мега фен
    т.е. използваш планети и светове като синоними за ниви или се бъркам.

изобщо как един що годе нормален човек в това изречение може да вмъкне за "ниви" думата "планети" или "светове".
    нали вече ти се обясни, караш ме пак да ти цитирам предишен пост, който ти писахме преди малко:
    планетите са светове, от същата гледна точка може да се каже, че има светове, които са планети, но ако кажем "световете" в смисъла на всичките светове на безкрайната за нас вселена като цяло, тогава може би не всички светове ще можем да наречем планети
    стига си спамил - напълни темата с боклук

Мега фен
    този библейски текст, който съм извадил е от ревизия на Библията от 1940г, който всъщност е препис от по-стари ревизии, които са правени от цариградския превод от 1874г
    ми аз не видях никъде "светове" , освен в някакви добавени от някой в скобички засмърцафърцани добавки.

Мега фен
    Ааа, ти говориш за онова малко цитатче, където пише "векове", а не "светове". И от там вече ти се включва фантастиката и цялата ти сага от 7 епизода с продължение.

ниви - планети
    ниви - светове
    планети - светове
    векове - светове
    Последно редактирано от defender : 06-14-2015 на 10:40

Мега фен
    ми аз не видях никъде "светове" , освен в някакви добавени от някой в скобички засмърцафърцани добавки.
    ти си засмърцафърцан - все едно сатана те е шмръкнал в едната си ноздра, къде не видя да пише за светове, чете ли Евреи 1:1-2 от Библия 1940г?!, навремето е имало издания и ревизии от 1871, 1874, 1914, 1921, 1924, 1938, 1940, даже може да е имало и от други години

Мега фен
    ти си засмърцафърцан - все едно сатана те е шмръкнал в едната си ноздра, къде не видя да пише за светове, чете ли Евреи 1:1-2 от Библия 1940г?!, навремето е имало издания и ревизии от 1871, 1874, 1914, 1921, 1924, 1938, 1940, даже може да е имало и от други години
    виж по натам какво пише:
    2 в последните тия дни говори ни чрез Сина, Когото постави за наследник на всичко, чрез Когото сътвори и вековете
    3 и Който, бидейки сияние на славата и образ на Неговата ипостас и държейки всичко с мощното Си слово, след като чрез Себе Си очисти греховете ни,

значи излиза, че и в другите светове е имало по един чифт Адам и Ева, които са били съгрешили, и една бройка змия и една бройка дърво, така ли?

А колко чифта са били, серийно производство на една партида?
    Последно редактирано от defender : 06-14-2015 на 11:00

Мега фен
    Ааа, ти говориш за онова малко цитатче, където пише "векове", а не "светове". И от там вече ти се включва фантастиката и цялата ти сага от 7 епизода с продължение.

ниви - планети
    ниви - светове
    планети - светове
    векове - светове
    ето ти ревизията от 1940г: https://www.bible.com/bg/bible/23/heb.1.bg1940

прочети Евреи 1:1-2 и после ми кажи "вековете" ли пише или "световете"?

ето ти и същия пасаж от цариградското издание на Библията от 1871г: https://www.bible.com/bg/bible/22/heb.1.bg1871

"света" или "века" пише?!
    Последно редактирано от npp : 06-14-2015 на 11:00

Мега фен
    виж по натам какво пише:
    2 в последните тия дни говори ни чрез Сина, Когото постави за наследник на всичко, чрез Когото сътвори и вековете
    3 и Който, бидейки сияние на славата и образ на Неговата ипостас и държейки всичко с мощното Си слово, след като чрез Себе Си очисти греховете ни,

значи излиза, че и в другите светове е имало по един чифт Адам и Ева, които са били съгрешили, и една бройка змия и една бройка дърво, така ли?

А колко чифта са били, серийно производство на една партида?
    твърде си тъп за да си заслужава да ти се обяснява, все едно си с една мозъчна клетка/едноклетъчен мозък

каза ти се да спреш да спамиш

Мега фен
    правилното е вековете, а не световете, защото един свят има много векове и от там светове според времената и епохите.

ако думата е "световете" като други измерения, то тогава тая дума излиза извън контекста на цялата Библия, затова от там и започваш да фантазьориш, че нивите били планети.

всъщност и световете е правилно, но светове от епохална и времева гледна точка.
    Последно редактирано от defender : 06-14-2015 на 11:09

Мега фен
    правилното е вековете, а не световете, защото един свят има много векове и от там светове според времената и епохите.

ако думата е "световете" като други измерения, то тогава тая дума излиза извън контекста на цялата Библия, затова от там и започваш да фантазьориш, че нивите били планети.

всъщност и световете е правилно, но светове от епохална и времева гледна точка.
    ти просто цитира Евреи 1 от православната Библия без въобще да поясниш нещата както трябва, защото няма как да се каже, че Бог е сътворил вековете чрез Своя Син, след като думата сътворение означава сътворяване на някакво творение или на някаква структура или механизъм веднъж, просто някак си не върви да кажеш, че Бог е сътворил вековете, понеже правилното в това отношение е да се каже, че Бог е създал механизма на въртене на земята около слънцето, като е определил пълното завъртане да става примерно за около 365 дена, което прави една година, и че някак си е установил да има век, който се състои от 100 години(365 дена х 100), и че през цялото време е ръководил събитията през всичките векове - виж как звучи нашето обяснение, и после се върни на твоето, което някак си звучи като изказване на 2-5 годишно хлапе, с други думи казано, "тъп си като хималайски дъб", така че по-правилно е да се каже, че е сътворил световете и е ръководил събитията през вековете, а това че от цял космос пълен с милиарди галактики, от които във всяка една има милиарди звезди(слънца), и сумати планети, които кръжат около тях, за теб има само една населявана, а именно тази тук, не означава, че в космоса няма и много други, даже си и супер грандоман, сякаш за теб само ти си от значение и никой друг, и много ясно, че Библията за тази планета (ще) е съобразена със и в нея (ще) се говори за събития тук на тази планета...
    Последно редактирано от npp : 06-14-2015 на 11:24

Мега фен
    ти просто цитира Евреи 1 от православната Библия без въобще да поясниш нещата както трябва, защото няма как да се каже, че Бог е сътворил вековете чрез Своя Син, след като думата сътворение означава сътворяване
    Ами за това, което казваш за сътворението, аз да съм казал нещо друго, просто казах, че "световете" са светове от времева гледна точка, а не като различни светове в различни измерения, затова е използвана и думата "вековете", която е по-пълна и показателна.
    Последно редактирано от defender : 06-14-2015 на 11:37

Мега фен
    Ами за това, което казваш за сътворението, аз да съм казал нещо друго, просто казах, че "световете" са светове от времева гледна точка, а не като различни светове в различни измерения, затова е използвана и думата "вековете", която е по-пълна и показателна.
    тогава за какво трябваше да се препираш толкова време?!, поне да беше обяснил нещата както трябва, ами се държа като супер тъп и изписа 15 боклучави поста

Мега фен
    той е тъп, супер тъп, супер тъп

можеше да кажеш "елегантно поразсеян", ама ти нарочно обиждаш.

Мега фен
    Абе нпп, другия разклонен свидетел ся знае ли, че обиждаш ве?

Как разбира, сигурно му потреперват ушите и тогава си вика "ей то първия свидетел пак обижда някой", да го ева.
    Последно редактирано от defender : 06-14-2015 на 11:48

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си