.
Отговор в тема
Страница 18 от 23 ПървиПърви ... 8141516171819202122 ... ПоследнаПърви
Резултати от 426 до 450 от общо 562
    anonymous708973
    Guest
    Минавам да попитам - откъде мога да започна да си чета такива нещица, че ми е интересно? И за да не гледам като теле, когато ми кажат "ох, хайде да си отива тоя ретрограден Меркурий" етц :д

И бтв, за наистина запалените - имало такова нещо като бакалавър астрология. :д

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    И бтв, за наистина запалените - имало такова нещо като бакалавър астрология. :д
    В Хогуортс могат и да го изучават, те магиите при тях са нормално ежедневие.

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    Как според теб фактът, че някого са го потупвали и тормозили като малък, в следствие на което е развил насилнически наклонности има общо със зодията му, домовете и пр? Хубаво обоснова психолохически връзката и после това в скобите- слънце, меркурий... Искам да кажа, че и 13-тата зодия "фея" да си, ако те малтретират вероятността да станеш насилник е същата, ако си риби, примерно. После се Модифицира от генетичната и социо-културната предразположеност,а не от звездите.
    специално си редактирах поста, за да премахна нещата в скоби, да не се филмират излишно хората.

всичко значимо е отбелязано в хороскопа, включително начина, по който ще израстнеш, по който ще чувстваш, действаш, липсващи и налични родители, среда, приятели, образование, работа, професионално поле, любов, секс, смърт, загуби, пари, ценностна система, външен вид, вкусове, хобита, умения, предпочитани забавления (какво пропускам:Д), етц.

Насилието, което ще изживееш (често - независимо от коя страна ще си ти) - също. Липси, дефицити, девиации, както психоаналитик ще мотивира дадени твои поведения, страхове и т.н., които му споделяш, по същия начин ще подходи и астролог, с тази разлика, че той може да го направи и без да те среща, и без да категоризира нещо като патологично. Астрологията (поне западната) е основана на дуализма, всяка монета има две страни, противоположностите са силно свързани, превключването/промяната Е възможна, винаги има наличен избор, поне що се отнася до собствените ни нагласи и поведение. При наличие на съответната зрялост и осъзнатост, разбира се.
    Отклоних се. Някои неща в живота ни са неизбежни - можем да си ги обясняваме по различни начини. Всичко е ок за мен, стига да си даваш сметка, че се е случило, а също - къде, защо и кога. Да си съзнателен. Отново се отклоних и спирам; За мен е важно осъзнаването, че всичко е циклично, каузално и, кой знае - пожелателно неслучайно, важно за лич(ност)ното ни израстване;

Не съм съм съгласна, че агресията/склонността към насилие се предават генетично, макар да вярвам в кръвната/семейната/родовата карма;
    //ето ти още един пример как хората търсим да си обясним всичко наоколо и вътре в нас. и то не толкова, за да се модифицираме и моделираме света и останалите, а за да сме спокойни за себе си, че "знаем", че ни е ясно.))
    Последно редактирано от Blab : 06-17-2015 на 10:54

искам да се намеся малку аз.
    само за да вметна моя поглед на нещата - без да казвам че е непременно верният.
    наталната карта показва някои предизпозиции. как ще отиграеш енергията си е твоя работа. да, някои неща за съжаление за незбежни и не зависят от теб - тежкото детство, и т.н.; но поведението си е твоя работа.
    не може непременно като видиш че някой има ретро мерк в натала и да си кажеш - тоя ще е зле в комуникацията, ще се изразява неразбираемо;
    или венера-плутон в тежък аспект (какъвто аз имам) , че непременно ще е манипулативна кучка/куч
    ако си осъзнат, работи ти се върху себе си, водиш се от някаква етика - нямаш проблеми.

лично аз имам голям проблем с идеята за кармата по емоционални причини, както и със всички свръх-детерминистки теории (генетика, карма, краен бихевиоризъм).
    нямам логично обяснение, както казах - емоционално реагирам на такива неща, страх ме е, не искам да нямаме свободна воля. но до голяма степен в каквото вярваш, това и става, така че..
    това е защото аз искам да вярвам поне (няма как да ЗНАМ), че животът е в моите ръце поне в по-голямата си част.

а истината е непознаваема.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Няма карма, а съдба. Ако ти е писано да умреш на 20 , ще стане, без значение дали те вкарат в стая с меки стени.

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Ретроградно е човечеството, не Сатурн.

Blab, доказано е, че част от психопатите имат абнормални части в мозъчната кора. Това имах предвид. Може да не е за всички, може да не е 100% достоверно, но има изследвания, докато на мен никой досега не ми е обяснил и по-скоро доказал връзката на астрологичните показатели със случващото се. Ако някой някога го направи и го докаже: ето това така, а не да си служи само с твърдения, ще го приема на драго сърце. За момента се опирам повече на рациото и гледам да не се вкопчвам в звездите.
    В съдба и карма и аз вярвам донякъде.

Мега фен Аватара на pandabear
    дори наталната карта звучи по-сериозно от кармата.

Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Няма карма, а съдба.
    Аз настоявам

опитай се да ме убедиш

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от pandabear Виж мнението
    дори наталната карта звучи по-сериозно от кармата.
    Защото не знаеш, че карма означава просто причинност.

опитай се да ме убедиш

В какво, че имаш собствена воля, еми имаш, че сама си избираш пътя, така е, но всичко предварително е зададено/записано или както там си го правят.
    Във всяко едно нещо има ред, не е нужно да е видим, но го има.
    Да следващ даден път не означава, че изпълняваш нещо, самия път е твой избор, но също така вече е зададен.

Супер фен Аватара на Corb1225
    Ако имаше карма, на хората, които вършат лоши дела, щяха да им се случват само лоши неща и обратното. Нещо такова си мисля, че трябва да е.

къде е зададен пътят ми?

къде е зададен пътят ми?
    някъде там, на място, което не се знае от никой, не казвам, че някой може да ти види бъдещето, същото е и за миналото, но ти говоря как всичко във Вселената се движи по дадени правила

емотиконка. не мога да водя сериозен разговор на подобна тема.

Защо трябва да е сериозно, намери начин, имам още 15 коментара за писане преди голямото сбогуване

този диалог дали е зададен, някъде там?

Цитирай Първоначално написано от Corb1225 Виж мнението
    Ако имаше карма, на хората, които вършат лоши дела, щяха да им се случват само лоши неща и обратното. Нещо такова си мисля, че трябва да е.
    ми не, по-скоро се връща на децата ти

иначе странни сте ми всички, които не вярвате в астрология, но иначе вярвате в съдба.
    Like really

pick one side already

аз лично не искам да вярвам в кармата
    но това да правиш лайна и да ти се върне на децата съм го виждала много пъти и обяснението може да е чисто психологично даже.. ако вярвате в несъзнаваното, де (подкрепяте психоаналичитната теория).

греховете се предават, това е.

този диалог дали е зададен, някъде там?
    Не питай дали, а колко е.

Цитирай Първоначално написано от jghgh Виж мнението
    греховете се предават, това е.
    бля бля бля, пълна глупост.
    Иначе всички тия мутанти със синя кръв би трябвало да им е доста тежък живота

колко подкуп даде, за да го впишат в дебелата книга?

колко подкуп даде, за да го впишат в дебелата книга?
    Никой не го пише, никой не може да го промени, никой не го знае.
    А ако наистина желаех да го направя, щях да ги помоля учитиво, на мен рядко ми отказват, за това се старая да не искам.

Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Иначе всички тия мутанти със синя кръв би трябвало да им е доста тежък живота
    ами да, синовете/дъщерите им имат психични р-ва, умират мистериозно, разболяват се.
    звучи супер езотерично, но всъщност не е.

ако ти убиеш човек (например), шансът да имаш луд внук или направо син е доста голяма.
    малко клинична психология доказва тези връзки по .. не особено научен, но определено не по езотеричен начин.

така че има смисъл човек да бъде добър и да твори добро.

можеш да видиш тая книжка ако ти е интересно: "Синдормът на предците", Колибри. авторката е психоаналитичка с много сложно име..
    изследва точно тези теми
    Последно редактирано от jghgh : 06-18-2015 на 20:53 Причина: -

Не са ми интересни такива четива. Не вярвам в карми по една проста причина.
    Не можеш да искаш злото по света да го няма, защото в такъв случай няма как да знаеш кое е добро.
    Както казах по-нагоре - нужен е ред, а в този случай е баланс, има добро, има и лошо, напълно нормални неща.

из съдбата на една зигота

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си