- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- Коя книга четете в момента/Коя четохте последно? vol.2
Здравей тази книжка вече поостаря може и да не я намериш толкова лесно. Провери тук Colibri би трябвало да я имат. Иначе по темата да не остана аз по назад сега чета фаворитката на султана. МЕГА ЯКАТА !
Пак на YA вълна (ама от 80-те): натъжих се с „Любовен джаз“ на Васил Акьов.
Сега освен да препрочета „Бягай, обичам те“ на Кирил Топалов за оправяне на вкуса...
JNCIA - study guide![]()
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Не мисля, че скоро ще се навия да чета нещо на Буковски, след като прочетох "Поща". Не ми допада вулгарността (ако мога така да се изразя) на някои места. Иначе сега започнах "Зеленият път" и съм убедена, че няма да съм разочарована.
В момента чета 451 градуса по фаренхайт.
Изгълтах Ловецът на хвърчила, днес започнах Хиляда сияйни слънца/Халед Хосейни
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Най-близо като усещане за предопределеност, безпомощност- 1984 на Оруел.
Много по-покъртителни, много по-... гризящи съвестта книги в сравнение с Аз преди теб на Джоджо Мойс. Докато съм си седяла удобно и съм тракала по клавиатурата, в Афганистан действително са хвърчали ракети и са попадали върху къщите на цивилното население. Действително /и днес/ *прелюбодейци* биват откарвани на стадиона и убивани с камъни между първото и второто полувреме на футболен мач. Действително ги има уредените бракове между 13-14-15годишни момичета и (понякога в пъти по-възрастни) мъже. Действително задачата на жената е да ражда, колкото повече, толкова по-добре, и ако може- момче(та). Едно е да върви новинарската емисия по битиви и да ти съобщават сухарски за случващото се там, друго е да четеш подобна книга и да виждаш историята през очите на местните...
При "Аз преди теб" повече се набляга на чувства/емоции, някак темата за асистираното самоубийство ми е била далечна и единствените дебати по темата бяха на лекции/упражнения по мед. етика. Там самата история те грабва, а краят те оставя като попарен/зашлевен/ударен с мокър парцал. При Халед Хосейни си потресен/попарен през цялото време. И дори Никълъс Спаркс може да хрупа пасти на воля.
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Благодаря!
„1984“ ми е на not-my-cup списъка, по... причини.
За „Аз преди теб“ бях чувал само заглавието. Сега разгледах и отзиви в Goodreads. (Изумителното е, че това е първата книга, за която виждам толкова много добавяния от Goodreads другарчета... и само двама от тях са момчета. Съотношението е нещо като 170 към 2... ти би ли казала, че е подходяща само за читателки?)
А Хосейни явно ще си го оставя за по-издръжлив период. (Приятели, например Велко Милоев, са ми разказвали такива истории от първа ръка. Не съм сигурен дали имам нужда/ще има полза и да чета за тях...)
Прочетох "Аз преди теб" не заради интерес към авторката, а защото на първо място където и да погледнех тема Кой какво чете, какви книги разменя или какво би препоръчал, се набиваше на очи именно това заглавие. Любопитна съм като котка понякога, затова я и подхванах. Донякъде го отчитам като грешка, защото, ако бях започнала с по-слабите й книги, нямаше да се чувствам разочарована. А аз подхванах върха на айсберга и след това прочетох "Момичето, което бях" и "Последното писмо от любимия". Ами, не стъпват и на малкия пръст на "Аз преди теб". Неслучайно чакам с нетърпение и филма по книгата и бих го гледала непременно.
А дали е типична момичешка история... ми е трудно да преценя.
Редактирам се- като усещане Аз преди теб най-се доближава до P. S. Обичам те- тегаво, депресивно. И все пак много различно от Халед Хосейни.
Последно редактирано от kalpazanka : 06-24-2015 на 20:49
Въпрос номер 8 тук. (Плюс коментарите отдолу.)
Някой случайно да е чел книгата на Jorge Mendes - "La clave Mendes" на испански. Чакам и превода на английски, ако изобщо има и ще се радвам някой да изкаже мнението си, дали си струва.
Бягащият човек - Стивън Кинг. Със срам признавам, че това е първата книга на Кинг, която чета ... Просто избягвах неговите романи, защото са в жанр, който аз не харесвам. Но тази история страшно много ми допада. Има напрежение, има чувства. И нямам търпение да я дочета.
закво си губите времето с тези книги?
книги се четат докато си малък, после се четът само учебници
от къде имате време за книги не ми е ясно
хаха дримок книгите ли ще ми оправят правописа или като прочета евангелието
дебелак набожен, може и да си пенсионер
Да, бтв. Просто ако си видял "откъде" и "четат" 200 пъти, написано правилно, ще го запомниш далеч по-добре отколкото с домашната в четвърти клас и няма да го бъркаш. Развива се и лексика, любопитство етц.
Едит: Не, всъщност няма да го оправят. Книгите създават усет към езика - правопис, пунктуация, граматика, лексика, ако си чел като малък. От един момент нататък става "след дъжд качулка". Ако пишеш на 20 години "четът"... ми, късничко е.
Последно редактирано от PinkPan7her : 06-28-2015 на 19:44
„Читателят живее хиляди животи, преди да умре. Този, който не чете, живее само един“ – Джордж Р. Р. Мартин
Последно редактирано от Rafa7a : 06-28-2015 на 07:42
И на мен художествената литература ми се струва тъпа, но пък четенето на книги не мисля, че е загуба на време, стига да не се прекалява, разбира се (убиване на социалния живот). Под четене на книга не би трябвало да се разбира четене на романи, повести, романтични истории, бла бла и прочие.