За експериментаторите сред вас, на които им се намира бурканче фъстъчено масло и се чудят какво да го правят.
Правите си дресинг в блендера от 1 с.л. фъстъчено масло, 2 с.л. соев сос, 1 с.л. мед/кафява захар (аз избрах захар заради частичките - за да разбие останалите съставки по-лесно) и зехтин. Ако имате сусамово олио, с него вместо зехтин.
На тигана един stir fry с пилешко, едро нарязани гъби, моркови и сварени пълнозърнести спагети. Зеленчуците ги поръсих с малко чесън, а дресинга добавих най-най-накрая след спагетите. Ако някой има нужда от по-подробни инструкции, да свирка
Адски много ми хареса! Все повече се убеждавам, че тайната на вкусното готвене или на готвенето с принципа "от нищо - нещо", се крие в подправките от всякакъв вид. Така стабилно съм се запасила, всичко възможно имам и се оглеждам за още :д Днес в един азиатски магазин видях някаква чесново-джинджифилова паста :д
Дояли ми са се яйца по панагюрски, трябва да се разходя за сирене...