- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Нека и аз да споделя един невероятно вкусен сладкиш.
Дамски каприз прави се блат ,не точно блат ,а да го наречем кекс прави се кекс със захар ,брашно 3 яйца ,аз го права с 4 ,ванилия и бакпулвер слага се да се изпече ,след това забърквам само белтъците на 3 яйца и захар докато не стане на сняг .След като кекса се изпече се маже в\у него сладко по избор (праскова,якода,мармалад,шо колад) кой каквото има ,изливаме сместа от белтъка и захарта и слагаме да се запече докато леко не почервенее.И още нещо колкото повече се бъркат белтъците с миксера толкова по-добре.
Дързо лесно вкусно![]()
Салатката от днес:
Айсберг, чери домати, краставици, тиквички на грил тигана, запечени на тиган набързичко слънчогледови семки. Балсамова редукция, зехтин, лимонов сок.
Лелеее, уникално вкусно. Облизахме си пръстите. Тези от вас, които имат късмета да имат сирене под ръка, може да си сложат![]()
Като цяло комбинацията. Особено доволна съм, че най-накрая имам балсамова редукция, отдавна си търсех.
Обожавам ядки и семена върху салата. Най-много слънчоглед, тиквени семки и сусам.
ДОТА, заради такива като теб хората имат негативно мнение за био магазините (освен заради факта, че понякога умишлено им надуват цените, за да промотират здравословното хранене като луксозен лайфстайл). Как няма да е негативно, като ти не знаеш какво е био, следователно си си набил в главата, че всички био продукти трябва да имат срок на годност до... утре и всичко, което ти се различава от изключително грешната представа, е доказателство как био магазините лъжат.
Ще раздухвам колкото си искам, защото информацията ми е коректна.
На няколко пъти щях да си направя харакири. После разбрах, че е от осветлението, защото не виждам какво правя хаха. И накарах приятеля ми да монтира една лампа като тази http://www.8mpay.com/led-traba-t8-9w-60sm ама в крайна сметка се оказа, че не е от осветлението. Трябва да премина някой друг обочителен курс, че сега като забременея 2-3 години няма да има какво да правя освен да готвя и чистя.
Ще ти кажа, че тия лампи са доста хубави, макар че аз лично предпочитам Т5, но ако продължаваш да не виждаш какво правиш и си сигурна, че очите ти са наред, монтирайте още една от другата страна в паралел.
Вчера направих страхотни спагети 6ци със сос болонезе по оригинална рецепта. После може да кача и снимка.![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
абе ти направо ме изумяваш, във всеки твой коментар има препратка към някъв рандом онлайн сайт за купуване на някви неща и се хвалиш от къде кво.. да не би да ти плащат някви стотинки да рекламираш сайтове и да се обясняваш за някви матраци и блиндирани врати, иначе наред ли си с главния или просто така ми се струва?
По въпроса за био храните мога да кажа следното. Пинки, в Германия има био истинско. В България има био само в двора на село и на много малко други места. Това в био-магазините е стока, която е гледана екологично. Причината. Преди да започне да се гледа по био начина се е гледало не по био начина и това не е било толкова отдавна. В почвата още има остатъци от торове и прочее, които се разграждат доста дълго време. Изключвам производителите, които изцяло имат биологична продукция и изненадващо част от тях са на пазарите и продават на нормални цени. Та 100% био в България от едрите производители ще има, но няма да бъде в следващите 3-5 години. Сега има еко.
Те там една свястна вода нямат, био ще имат. Не знам защо толкова категорично го заявяваш. Ако си живял в Германия, тогава извини ме. Просто би означавало, че мненията ни се разминават.
Смутитата им, на които пише, че са 100% истински и като съставки наистина е изброено това, което твърдят, са малко по- малки боклуци от другите.
Хората перат пари, поръчват убийства, не знам защо си мислите, че не могат да си позволят да послъгват за съставките. Като видя 100% натурално на етикета, не се хвърлям като кон с капаци, опитвам се да усетя вкуса на това, което ми влиза в гърлото. (не бъдете простаци и не си го интерпретирайте по др начин) И когато го направя, пиейки "портокалово" смути, изненада- не е 100% портокал.
Последно редактирано от therichbitch : 07-15-2015 на 18:17
Супер вечеря
http://i.imgur.com/eyoBhCk.jpg
За експериментаторите сред вас, на които им се намира бурканче фъстъчено масло и се чудят какво да го правят.
Правите си дресинг в блендера от 1 с.л. фъстъчено масло, 2 с.л. соев сос, 1 с.л. мед/кафява захар (аз избрах захар заради частичките - за да разбие останалите съставки по-лесно) и зехтин. Ако имате сусамово олио, с него вместо зехтин.
На тигана един stir fry с пилешко, едро нарязани гъби, моркови и сварени пълнозърнести спагети. Зеленчуците ги поръсих с малко чесън, а дресинга добавих най-най-накрая след спагетите. Ако някой има нужда от по-подробни инструкции, да свирка
Адски много ми хареса! Все повече се убеждавам, че тайната на вкусното готвене или на готвенето с принципа "от нищо - нещо", се крие в подправките от всякакъв вид. Така стабилно съм се запасила, всичко възможно имам и се оглеждам за още :д Днес в един азиатски магазин видях някаква чесново-джинджифилова паста :д
Дояли ми са се яйца по панагюрски, трябва да се разходя за сирене...
Въпрос на изборАз пък бих отвърнала как само някой с кучешки акъл ще оплюе нещо без да го е опитал. Не е като да ти говоря за нещо като сварени яйца с полупораснали пиленца вътре.
Тайладски привкус има, аз като цяло харесвам азиатската кухня, стига да си я правя сама, а не да ми панират и пържат месото и зеленчуците в някое ужасно вонящо заведение.
Дори изключително злоядият ми приятел каза, че мирише добре, ще чакам отзиви, като му го сготвя утре.
Как няма да му мирише добре, теб те гледам последните дни, че ядеш повече чесън, отколкото аз хляб, то за всичко си има причина и не хубав мирис е причината да му харесва.
Щото е сух, хаха. Няма никакъв шанс да седна да режа пресни подправки - то не че има и откъде да си намеря кой знае какви, де.
Аз не разбрах- това всичкото едно ядене ли е? Спагети, пилешко и зеленчуци?
Иначе и аз бутам мноооого подправки и почти всякакви имам, но съм на противоположното мнение- че често могат да компенсират кофти сготвено ястие и майсторството се познава при липсата им, т.е. трябва да са екстра, а не тялото.
Не обичам зехтин и олио, и фъстъчено масло.![]()
всичко е по-хубаво и по-вкусно с алкохол
пало коелио
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...7a&oe=55B4881C
еклерова торта за дейчо, почти заедно я правихме - той направи половината крем (стана на бучки) и това боровинковото отгоре
(изглежда като купешка, но той така искаше)
и съм супергорда с първите си еклери евър!!! https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...c2&oe=5619D5A1
в случай че някой кулинарен виртуоз има нужда от идеи за закуска, бъркани яйца с нарязана наденичка е засищащо и вкусно ^^
правих тия дни мъфини с фъстъчено масло - пак супер за закуска. маслото, яйца, овесени ядки, смачкан банан за подсладител, парченца шоколад за истински подсладител :Д, и това е