- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- ДНЕВНИК: Как се чувствате? vol. 30
дъричбич, после защо съм останала с впечатлението, че си злобна. това беше злобно :Р
да беше само ти.
злобно е мн меко казано. беше античовешко.
разчуствах се
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Боли ме главата. Пак. И той си тръгна - в следващите десетина дни вероятно няма да го видя, което е твърде много за два месеца заедно и вкъщи, и на работа. Новата играчка ме дразни ама поне си отвличам вниманието някак от тва да броя часове не-живот и да се чудя какво е станало със семейството и приятелите ми докато съм бачкала два месеца на шибани 200 км. Щот не са никак много - 2 часа шибан път. Обясняваха колко им липсвам, а никой чак толкова не ме посрещна. Или може би аз съм се променила, не знам. Някак си искам да съм покрай тях ама търпимостта ми към глупости е понамаляла. Чувствам, че не е баш-баш дом Руситу, искам си в нашето вкъщи пък ако ще не да се караме, а да се бием на ден по супурнайсет шибани пъти. Липсва ми със всяко вдишване да усещам, че имам Мъж до себе си, не момченценценце. Или шибани курви за аверки.
Реших го и в неделя ще се боядисвам - друга няма да е!
Не го казвам с идеята, че някой от вас ме спира - демонстрирам си някаква си моя твърдост. :дд
Ще те заболи.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Сега си припомних нещо, само че този път не с неприятно чувство и емоция. И осъзнах, че искам това чувство, което в момента е доминиращо при спомена. Но с някой нов.
И сигурно го споменах 137362 пъти, но все пак - адски много съм доволна, че имам цел, която да преследвам. И за първи път не е някаква суперлесно постижима, както бяха досегашните ми, които така или иначе успявах да направя.
От понеделник ми започва уводния курс, за момента колегите са свестни, макар че половината няма да ги има другата година. Така като е по-малка групата (доста по-малка) някак си ми харесва повече, по-задушевно е и се изграждат по-добри връзки.
Ако не друго, поне си взех поука от миналата година и няма да се мъча с 20 дини. Малко, но стегнато и целенасочено.
Най-хубавия махмурлук, който съм имал
http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...
na rabota sam v momenta i sam na kosum da ne gi otrepq vsichkite osven 1-2 mom cheat
Реално сънищата ми са доста по наситени с хубави емоции от реалността ми. Лягам си към 12 вечерта,а след това го откарвам тайно в стаята ми от към 3 до към 5 разцъквайки си разни неща по телефона. Събуждам се горе долу около 12 на обяд и...нямам търпение вече да идва вечерта. Нищо не ми се прави,но искам не искам правя. И така...
А иначе относно горния спор между Ричката и Пантерата...аз лично не смятам,че ричката е злобна.Даже ми изглежда и като чувствителен човек. По скоро смятам,че се издразни по други причини. Да, Пантерата може и да не го е казала с такива помисли.Може просто да си се радва момичето. Но пък това натърване напоследък и особено начина на написване на последния и пост малко изглежда,че все едно е много доволна,защото едвали не е сто пъти по престижно гаджето ти да е германец,пък даже и само на някаква хартийка да се води такъв отколкото да е просто някакъв си украинец.Че даже и името го карала да си сменя представи си.Може и заради това,че се е спасил от войната да се радва знам ли? Но пък не един или два пъти е било натървано за германската красота спрямо българската непривлекателност на държавите като цяло и как тя не желае да се завръща в собствената си родина по празници,а и попринцип като че ли.Демек може и да се тълкува,че щом е с гадже германец,вече не би се "унизила', никога да тръгне примерно с българин,защото "се е изкачила много в иерархията и няма как да се върне със стъпки назад,а пък освен това и смята завинаги да живее в Германия."
А това Пантерке,че гаджето ти е германец на хартийка реално никакъв германец не го прави.Все едно турците в Германия са германци. Той е просто един човек с германски паспорт-хартийка,на който корените са му в Украйна и от тази държава иска или не, не може да избяга.Може да се отрече от нея забравяйки я в съзнанието си и започвайки да плюе срещу собствената си държава и да храни собствените си сънародници забравяйки от къде е тръгнал всъщност, колко първобитни били,защото видиш ли той бил големия германец...на някаква хартийка. Толкова по-жалко за него. Ти може да направиш същото с държавата и сънародниците си.Е...толкова по-жалко и за теб. Няма да си първата,няма и да си последната.Особено сега ,понеже сме глобално общество и има интернет,телевизия и т.н редовно попадам на разни известни и неизвестни 'чужденци от български произход" дето така им е наголемяла работата,че са се надули като балони и ако ги боцнеш с една игла не знаеш къде ще отидат отблъснати от излизащия въздух от тях.
Иначе си спомням например и Люси Дяковска,когато участваше в NO Angels, преди една евровизия,дето трябваше да представя Германия с още три жени от групата и как се беше надула,че е голямата германка и беше решила,че е нещо повече от останалите българи говорейки надменно. Е,след като на Евровизия завършиха точно последни и България беше единствена,но наистина единствената страна дето даде на Германия максималния брой от 12 точки,че да е резила и с една идея по-малък,защото все пак хората решиха да я подкрепят като българка,от което си гражданство едвали не вече се беше отрекла,дойде в едно по известно предаване по телевизията за да обяснява със сълзи на очи колко много обичала България и българите и колко горда се чувствала от това,че е родена българка.![]()
Последно редактирано от Niakoitam : 09-12-2015 на 10:20
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Трудно е да разбереш някои неща, когато нямаш/не ти се е налагало да имаш двойно гражданство или две или повече родини или родителите ти да са от различни националности, например.
Няма нищо нередно в това да живееш в Германия и да обичаш Германия. Или Швеция, Чехия, Малайзия, Алжир и т.н. Странно е, че хората, които по някаква причина споменават, че обичат дадена страна, стават обект на неоригинални критики и дори се дамгосват като родоотстъпници от други извисени души.
П.П. Освен това примерът с Люси Дяковска е ирелевантен. Как от това, че е демонстрирала гордост от факта, че е избрана да представлява Германия, следва, че е "решила, че е нещо повече от останалите българи". Можеш да чувстваш принадлежност към повече от една страна. Нещата не са взаимно изключващи се.
Последно редактирано от dreamwalker : 09-12-2015 на 11:34
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
да ви имам проблемите
двойно гражданство
аз тука кипнах кифето ... :О
Ох, играе се много голям мач и от вкъщи чувам виканията на стадиона. Студено ми е и напоследък доста объркано. Имам няколко желания за осъществяване, обаче, и работя по постигането им. Отново са ми прекалено разхвърляни мислите. Както и да е, пожелавам спокоен и уютен уикенд на всички!
Иваааа ще ме депресираш. Пак се съгласявам с теб. :д. Но въпреки това хората трябва да се научат да гледат малко над събитията. Да търсим пътища, без да се водим само от чувства и лично его, което вид следваща стъпка на развитието ни според мен. Обаче както каза без балансът няма как въобще да се научим. Всичко има вид регулация и равновесие. Взимам те за личен учител ;д
Я,ти реши да водиш сериозна дискусия.Тази дата 12.09.2015 трябва да си я запиша някъде поне като събитие от национален мащаб...минимум...
А сега сериозно.
Двойното гражданство е просто една хартийка с допълнителни привилегии и не означава,че трябва непременно да забравиш родната си страна щом са ти го дали.Родината е една и е тази,в която си се родил/а. Другото е просто страната,в която в момента живееш,която след 10 години може да е съвсем друга,което няма как да стане с родната ти страна.
Родителите ти ако са от различни националности просто имаш две родни страни и това е.Уважаваш ги и двете поравно. Стига баща ти да не си е изхвърлил семето и да е изчезнал да осеменява други или майка ти да не те е буквално изкендзала и да е отишла да зарежда пак. Тогава родната ти страна е тази на родителя дето се е грижил за теб през цялото време. Което не означава,че не може да проявяваш известен интерес и към "другата си родина". Само при това положение вече може да приемеш за родна страна и мястото,където си се родил.Макар,че това може и да значи,че родителите ти вече са забравили корените си евентуално.
Ти може да си обичаш,която държава си поискаш и няма нищо нередно в това. Нередното е когато забравиш родната си държава и започнеш да плюеш по нея и по населението и,защото си решил/а,че си по високо от хората там,защото си се преместил/а с някой и други километър.
А Люси Дяковска се държеше като надута пуйки и с очите си го видях по телевизията.Видях и как самочувствието и беше набързо свалено впоследствие.
И не,не може да чувстваш принадлежност към две държави просто,защото е яко смешно. Като една в Мастер Шеф дето и забравих името сега,но второто си го беше сменила с някакво чуждоверско. "Ние в Канада го правим така,ние в Испания го правим така,ние в Португалия го правим така,ние в Германия го правим така" Е, да ти се сера в устата с извинение ама и без извинение,а вие на Луната как го правите и последно вие откъде сте?
А това,че стават някой обект на критики и дамгосване може би пък и да си има причини.Не мислиш ли? Не като някаква куха леличка около 10-20 години по дърта от мен дето в групата на града ни се хвалеше каква велика италинка била,а ние какви цигани и пияници сме били в града ни и в България,как си купувала само скъпи маркови дрехи,а ние селяните сме пазарували само от Илиенци,как била яла само луксозни храни,а ние сме били само на леща и боб,как се занимавала с богатите красиви италианци,а не с тъпаци като българите,как всичко около нея било луксозно,а около нас само нищета и т.н и т.н. Че даже и с мен на ЛС започна да се заяжда,че не и коленича за това.Такива ми ти работи. Знаеш ли на колко такива тъпи самозабравили чужбинци "бивши българи" съм попадал. Великите емигранти.Ами стискам палци и Пантерата да не се главозамая чак толкова за да ги последва по мислене. Те не са само смешни,те са просто жалки. Помислили са се за супер голямата работа,а всъщност не се осъзнават,че и те са част от тези където плюят и някога близките им хора и роднините им евентуално живеят там и това,че са се самоопределили като някакви каквито не са за да се самоубеждават,че са по-велики от сънародниците си нищо не значи. Просто ги прави реално доста по-жалки отколкото са си и всъщност.
Ето ти го и Кирил от Биг Брадър като най пресен пример. И какво като имаш диплома за борсов търговец или не знам си какъв от Харвард или не знам си откъде като по акъл си тъп като гъз,лижеш гъзовете на влезлите там мутрички и приличаш на селски пич ала бай Ганьо тръгнал и се върнал от Европата...
Последно редактирано от Niakoitam : 09-12-2015 на 12:37
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!