Добре де, братко defenderе, кажи ми как трябва да съм аз като мюсюлманин ?
А кой го определя, вие май сте нещо като протестантите, всеки си е папа и всеки сам си е църква, всеки е нещо като мохамед, всеки си е нещо като секта, всеки е съдник, всеки е критерии за истински ислям - ами то излиза, че тогава вие живеете в някакъв духовно-религиозен хаос. Един аллях, а много пътища към него, което си е пак един вид като многобожие.
Ами ако с техните действия и техния вид ислям те засегната лично, и засегнат твоя вид ислям. Ще си обявите взаимен джихад ли?
Последно редактирано от defender : 10-06-2015 на 12:40
Разбира се, че не всеки тълкува самостоятелно(не че не може) и има готови тефсири...но явно те там не процедират така.
Първото нещо което се прави при нарушение на правило е да се изгони престъпникът (зависи и от вида на нарушението) а после се предприемат по-строги мерки, ако се повтори. Така че не можеш да сечеш глави както си искаш - това го пише в Корана (съжалявам че не мога да изкарам цитат, в момента ми е трудно понеже не пиша от компютъра)
Джихадът ще е словесен, ако трябва да има такъв.
Отде да ги знам, може би приемат твърде буквално книгата, която всъщност трябва да се тълкува.
Метх, какво толкова намираш в исляма, което друга религия не може да ти даде?
Последно редактирано от defender : 10-06-2015 на 13:36
Ислямът не само налага някакви си правила ей така, а показва начина и пътя как да не се стигне до грях. Ислямът е пълно упование и отдаване на почит и благодарност на Бог - този който те е създал(а и не само) (и чрез който животът ти няма да е пълноценен )телом и духом. Ислямът е ученията на Мойсей(МН), Исус(МН), Мохаммед(МН) и на още много пророци дошли преди тях. И това цялото учение е събрано в една чудесна книга - Коран. Книга, която веднъж прочетена показва правия път и отваря очите на когото и да е било (може би затова всички които захванат да я четат сериозно, стават мюсюлмани)...Това е общо взето с какво ме е запленил Ислямът.
учението на Моисей и Исус е да търсиш не своята си полза, но ползата на другите, така щото да се спасят в истинския Господ Бог за изобилен и вечен живот, или както се казва в Божиите заповеди и принципи на вярата: да не употребяваш вярата за нечисти/себични цели(Изход 20:7, 1 Коринтяни 10:24, 31-33), и да пазиш Божието създание чисто и да го освещаваш(Изход 20:8-11, 1 Тимотей 2:1-15, 4:1-16), а съвременните религии са такива, че техните последователи/поклонници само гледат как да уредят себе си с някакви свои неща...
пп. за пореден път доказваш, че не си истински мюсюлманин, просто има голяма разлика между твоето отношение и онова на истинските мюсюлмани, например, исхак, един мюсюлманин, който пишеше тук...
Последно редактирано от npp : 10-06-2015 на 17:04
В Исляма са и ученията на всички пророци, не само на Мохамед. А и освен това в Корана не е бил променян и изменян. И освен самия начин по който е написан, целият в рими, и по съдържанието се доказва , че автора на писанията не е кой да е, а Бог/Алах/Създателят. В Корана са описани първите стадии на ембрионалното развитие, че има две морета, едно до друго, чийто води не се умешват и доста други. .неща които са били открити и доказани от учените векове по-кйсно.
Библията също не е била изменяна. Дай да видим нещо дето и било изменено. Първо покажи как го е пишело и после как е било изменено или си говорите ей така, защото някой ходжа така ви е казал.
Ми това че е написан в рими нищо не доказва, щом това да пишеш в рими е било божествена воля, защо тогава всички мюсюлмани не говорите и не пишете в рими, и така да общувате, ясно се вижда, че на практика това не е много естествено.
„Сътворихме Ние човека от подбрана глина, после го оставяме – частица сперма – на сигурно място, после от частицата сперма създаваме съсирек и създаваме късче като надъвкано месо, и от късчето създаваме кости, и покриваме костите с плът, после го оформяме в друго творение. Благословен е Аллах, Най-прекрасният Творец!” (Коран, 23: 12-14).
На това ли му викаш описани стадиите на ембрионално развитие, доказано векове по-късно, хехе.
Глина със сперма, която ставала съсирек – невероятно научно откритие или шльокавица от която човек може да си направи какви ли не изводи, каквито му се иска.
А и защо това да значи, че го е казал Бог, защо пък да не го е казал дявола, той също има доста познание.
Последно редактирано от defender : 10-07-2015 на 09:40
"от късчето създаваме кости, и покриваме костите с плът"
а, значи първо ембриона е само от кости и после аллях покривал костите с плът.
аз не съм чувал, че първо ембриона е само от кости. В корема на майката да стои само някакво скелетно образование без плът, и после скелета се покривал с плът, стига бе.
тва са махленски приказки на някакъв селски всезнайко ("лекар") от средновековието, нищо божествено.
Последно редактирано от defender : 10-07-2015 на 09:51
„Всичко от синовете на Адам ще се разпадне под земята, освен опашната кост. Чрез нея човек е сътворен и чрез нея ще възкръсне в съдния ден.“
А аз мислех, че сме сътворени от глина със сперма и съсирек, а сега от опашната кост сме били сътворени.
Верно ли на ембриона първо му се развива опашната кост?
А при кремация, където опашната кост се е разпаднала, какво става в съдния ден?
Последно редактирано от defender : 10-07-2015 на 10:04
Тия научни работи са открити чак в 20-ти век, а Коранът ги разкрива много преди да бъдат открити от хората. Това са си факти, а не измислици.
За що му е на дявола да обединява хората ? Да забранява вредните за хората неща ? Или да ги кара да са възпитани и чистички - телом и духом ?
Не ти трябва да си мюсюлманин за да разбереш, че Библията е била променяна и още се променя....дори символите на вярата са измислени.
дявола може да прави на пръв вид много хубави неща, стига с това да ви държи далеч от истинската вяра. Исляма по-прилича на проект за възпиране на християнството, което се е разраснало доста тогава.
Както виждаш може и Корана да обединил арабите, но с цел да паразитира над християнството, да напада християнския свят, превзема Византия и Константинопол, където са много от корените на християнството, държи християнски народи в робство и много други.
Така, че дяволска работа ми се види, май, па нека уж и да обединявал и да сте били чистички телом.
Последно редактирано от defender : 10-07-2015 на 11:16