Прекалено много станаха тия дето уж не разбирали Корана, а се изказват на целослушание. Оставам с впечатление, че само ти и твоето обкръжение от 20-30 човека го разбирате Корана.
Ми щом толкова много хора е възможно да се объркат и да не го разберат Корана, то тогава наистина опасността тези хора да станат терористи под влияните на исляма (който не са разбрали) е голяма.
Последно редактирано от defender : 10-21-2015 на 11:32
За да ти докажа, че тоя човек е само лъжец (и най-вероятно пийонка на една тайна организация) стига ми само да ти отклоня вниманието върху факта, че той изкара един цитат от Корана, който не беше в контекст...а айети които не се четат в контекст, могат да бъдат преобразувани и изопачавани поне по 1001 начина.
Значи, който се захване да изучава Корана има поне 1001 причини (най-малко) да се заблуди и да стане потенциално опасен. А примери за заблудени и опасни мюсюлмани има колкото щеш, най-пресен пример са заблудените от ИДИЛ, Саудитска Арабия и Иран (което е около 70-80% от всички мюсюлмани).
1001, много е. Значи опасенията от исляма са основателни.
Трябва бежанците мюсюлмани задължително да минават курсове по правилен ислям в държавата в която са отишли.
А учителите трябва да са хора като Метх, а не някакви радикални ходжи.
Последно редактирано от defender : 10-21-2015 на 13:40
Поведението на Мохамед през живота му е супер противоречиво и изменчиво (за разлика от Иисус), не знам как вадиш или слагаш нещата в контекст имайки предвид живота и делата му.
Затова мисля, че едно от нещата, които прави исляма е да разболява.
Може би затова им толкова ала-бала заблудени, но те не са виновни, просто в това ги превръща исляма и противоречивото поведение на великия пророк.
Дето се вика, просто ви се такова ма*ката, а ти си изключение и си извадил някакъв късмет, че все още си на себе си и с акъла си, но все пак има време да ти се проявят странностите, сега си още на 16.
Аз примерно почнах да изперквам към 23, хихи.
Последно редактирано от defender : 10-21-2015 на 14:40