- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Подготвително заякване на ръцете
Здравейте, съфорумници! Аз съм момиче на 14 години. Тренирам кик-бокс. Тежа 60 кг и съм 165 см висока. Тъй като се готвя за евентуално бъдещо състезание, трябва да развия бицепсите си и предмишниците. Моля ви да ми дадете съвет как. Крайната ми цел е накрая да мога да правя по поне 50-60 лицеви опори.Предварително благодаря.
1. кво ще ти помогнат предмишниците за бокса :Д
2. кво ще ти помогнат бицепсите и предмишницата за лицевите :Д
3. за кво са ти по-големи ръце :Д
,
Последно редактирано от tochko : 12-27-2015 на 12:18
Кога е състезанието? В каква категория ще се биеш? Откога тренираш? Какво ядеш? Имаш ли технически или физически напредък?
Като отговориш може да ти помогна, но за сега по-скоро плановете ти са объркани.
Преди състезание принципно се набляга на интензивна сила специфична за спорта съобразена с качване/сваляне, кардио, техника, техника и пак техника.
Защо са ти ръце?-ударът не идва само от бицепса/трицепса-идва от цялото тяло(крака, гръб с бицепс или гърди с трицепс). За поддържането на гарда се ползват предимно рамене и трапец, които само съм чувал че не трябвало да са нонстоп стегнати. Предмишницата работи за движението на китката и пръстите-ако ставаше дума за граплинг добре, но при страйкинг не виждам защо да се тренира.
В лицевите също не виждам смисъл да са толкова много. Целиш да постигнеш сила възможно най-ефективна и близка до тази на ринга. Ако ти трябва наистина сила и имаш време може да правиш някви движения от тренировките ви за сила с много бройки и малко тежест. Преди всичко-комплекси-големи мускули и многоставни движения. Излишно е да казвам, че бицепсовото сгъване или френското разгъване са почти безполезни в предъдтезателен период. Разгледай упражнения от старата школа и се довери на ветераните от клуба.
С технически напредък, ще подобриш по-бързо играта от колкото с физически. Просто е по-лесно да се промениш откъм главата отколкото откъм тялото. Действай в спаринг. Ако трябва след занятията оствай да правиш лична техника с партньор или треньора. Когато правиш техника бъди сигурна, че действаш по-верния начин. От обща култура, бих препоръчал да уточниш пазенето и блоковете и излизането от гард. Пази се от контри- ако мога така да кажа. Дишай правилно и спокойно.
Пиши пак ако имаш нужда.
Много благодаря за подробния отговор. На първия коментирал отговарям, че съответният брой лицеви са крайна цел. Също така не искам по-големи, а по-силни ръце. Размерът няма значение. Принципно пускам темата, не защото има насрочено състезание, ами защото треньорът ми каза, че иска да ме пусне да се състезавам, защото имам нужната техника, но ръцете ми са слаби, и ми препоръча да работя допълнително по тях. Напредък имам винаги, защото се старая наистина и имам вдъхновение специално в този спорт. С дишането понякога имам проблем. Задържам си дъха, когато се напрягам за дълго време, но работя по въпроса.Търся упражнения, които постепенно да развият силата ми, но по-бързо от тези, които практикуваме в клуба.
"Излишно е да казвам, че бицепсовото сгъване или френското разгъване са почти безполезни в предъдтезателен период."
първото да, второто не. Нещото, което ти изправя ръката е трицепса. Ако трицепса ти не работи къв удар ще нанесеш?
експлозивни тренировки - лицевите ако ще ги правиш, най-доброто решение да ги правиш или с пляскане или с отлепяне на дланите в долно положение (пускаш, вдигаш си дланите, връщаш ги на земята и се вдигаш), защото тези вариации имат потенциала да използват правилните мускулни влакна повече, също за трицепса разгъване с ластици, хвърляне на медицинска топка в земята и в стена. Да не забравяме и тялото, от където идва основната сила - мъртва тяга, swingoве с пудовка, клекове на кутия, обръщане, изхвърляне. Все добри движения, които биха ти развили "таза" (на английски колко по-лесно е - "hips").
но да, без нужното време прекарано в повтаряне на правилна техника, нищо няма да стане.
Ракши, това което имах предвид е, че едноставните не е еазумно да се използват за предсъстезателен период в последните 10-15 дни, защото пронцентно участват по-малко от другите, големи групи, пък и се развиват съвместно с тях. Ако става дума за обръщания и пудовки съм за. И неразбрах защо отоиса бицепса-нали влиза в ъперката и крушето?
за да K.O. някой с ъпъркът или круше не мисля, че е нужно да сгъваш 20ки за повторения, примерно :Д от другите движения бицепса ти ще види достатъчно работа като второстепенен мускул, или пък просто стабилизатор.
Ти? Ти си мъж и е нормално. А за избора на спорт всеки си има предпочитания и гени, които може да са подходящи за даден спорт, но не и за друг.
Защото жена да се занимава с това е отблъскващо според мен, а какво остава за...
и за...
Питах авторката сериозно, защото изборът ѝ е меко казано странен.
хич не е странен, много момичета искат да тренират бокс/кикбокс. Сравнително голям процент от момичетата са пробвали боен спорт/изкуство. Факта, че на теб ти е грозно е без значени, защото по твои думи - ти си пълен нещастник :Д
Колко е тоя "голям процент" и част от какво е?
Като "% от жените които са тренирали нещо" или като "% от всички жени изобщо"?
Ако е първото, "големият процент" едва ли е повече от 10-20%, ако е второто - убеден съм че е под 5%!
Това "големи проценти" ли са според теб?
П.С. Ако искаш защо не пуснеш анкета във форума "Момичета, колко от вас са тренирали боен спорт?" и да видим какво ще излезе?
Прав си - дали съм нещастник или не, не променя факта че това е грозно!
В отговор на Грозния ще кажа, че боксът и кик-боксът най-точно пасват на психическите ми характеристики, на характера ми. Именно за това гo избрах. Цял живот съм тренирала, но всеки друг спорт не беше удоволствие за мен и го практикувах само защото исках да поддържам тялото си здраво и да избегна напълняване. Подкрепям мнението на Ракши, защото съм се убедила от личен опит, че все повече жени и момичета тренират бойни спортове и изкуства. Благодаря за съдържателните отговори на някои съфорумници.![]()
Нищо не каза по въпроса за "големия процент"! Аз знам защо, ти също
! Поне като започваш някоя тема, помисли дали можеш да я защитиш и доведеш до край като мъж, а не да я подхвърляш и после да бягаш по тъча като някоя кифла
!
Това че съм девствен, не значи че нямам предпочитания!
Повярвай ми, казвам ти го като мъж - 165 см и 60 кг не изглежда добре на никоя жена! С тоя спорт, аворката може най-много да си съсипе още фигурата, а не да я подобри!
Разбира се! Спор няма!
...нито пък теб!
Съсипе фигурата? Според мен всеки си има природа и работи по нея-тоест ако ще става мъжкарана ще стане със или без бокс. Ако не, не виждам на какво може да и поречи силовата тренировка или кокбокса. Тук разбира се, имам предвид натурално без инжекции. Типичен пример за такава женичка е Ронда Роузи-въпреки масата пак си я бива с рокля.
Недей така мила, тия неща се правят в тоалетната, не тука във форума пред всички! Къде ти е възпитанието
?
За това си прав, но няма да е готино според мен.
"Бивало си я" викаш? Бива я, да, но тя не е 165 на 60.
Последно редактирано от Грозния : 12-29-2015 на 11:20
nablqgai na razwitieto na krakata ti i silata w krysta, i w rycete se iziskwa opredelena sila da ima6, ot plius bi bilo, ama glawno trqbwa da sa ti izdyrjliwi, da ne se umarq6 sled baraji i da ti natejawat rycete. i nedei slu6a twa, deto ti kazwat, da trenira6 wyrhu tehnikata si predimno, trqbwa ti zdrawo tqlo za toq sport, tehnikata e super wajna ama sy6to i izdyrjliwostta, gywkawostta, silata, pyrgawostta i tn. trqbwa da nameri6 balansa, a ot twyrde mn sparingi, 4eneto otslabwa i stawa po- lesno za drugite da te za6emetqwat s wremeto kato te zaka4at. prawi si smetkata. opredelen kilometraj moje6 da nawyrti6 w toq sport i twa e. mn e dobre da po4ne6 samostoqtelno da si usywyr6enstwa6 zau4eni ataki, tehnikite da usywyr6enstwa6, da gi prawi6 byrzo bez da misli6, ama i sparingite sa wajni, za da dobie6 uset da raz4ita6 horata, ama trqq da e s mqrka i da si podbira6 razumno horata, s koito da gi prawi6. ne da si razbiwate glawite sys wsi4ka sila. i tqloto e wajno i mentalnoto e wajno, ne prenebregwai nito 1 aspekt, 6toto 6te te disbalansira i 6te zalita6 i 6te pada6.
според инфото в википедиа ронда е 170 при 60 кг (на колкото се състезава), разбира се когато не се подготвя за мач е сигурно към 65-6.
а грозен, не искам да продължавам каквото и да било, защото каквото и да кажа, ти си повтаряш твоето и само губя време и нерви да се опитам да убедя стената, че е стена.
всички момичета, които познавам са пробвали или поне са искали да пробват кикбокс. Момичетата искат да тренират нещо такова, за да имат увереността, че ще могат да се защитят, ако някой ги нападне. Кикбокса ги приблича, защото е по-"разчупен" от бокса и включва и краката, което им допада като идея. Представи си да си решил да злосторничиш и някво малко момиче (погледнато през моите очи, де. това момиче може и да е колкото теб, деазнам :Д ) ти даде един фронт кик и ти изкара въздуха. Най-малко срама би те спрял да продължиш квото и да било :Д
да не говорим, че кикбокса изобщо не те прави изрод. Редовната практика в началото най-много да ти помогне да свалиш няколко кг. Без тренировки с тежести няма да пораснеш особено. Всички знаем, че масата боксови треньори странят от силовите тренировки, с аргумента, че бойците му стават много бавни и се сковават, което далеч не е случая, но все пак.
Единствената причина, която би те накарала да лафиш подобни глупости (че телата им са грозни) е проста - имаш адската липса на увереност. + че вероятно разбиранията са ти от поне миналия век.
Еспада, както Конър каза: "не сила, а прецизност, не бързина, а тайминг" :Д + че играта на лапи е може би най-добрия вариант за по-бързо напредване