.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 27

Hybrid View

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Добре, като си тръгнал да ръсиш щастие може ли да ми обясниш какво означава изотропност на времето? Наистина ми е важно.
    Гугъл нямаш ли? Не съм запознат с този термин.

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    Гугъл нямаш ли? Не съм запознат с този термин.
    Имам, ама нещо пак не става напълно ясно. А ми прилича на предмет на философията, затова реших да опитам.

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Имам, ама нещо пак не става напълно ясно. А ми прилича на предмет на философията, затова реших да опитам.
    След бърза справока в нета, разбрах че пространството може да се разглежда като хомогенно и изотропно. Ако пространството е хомогенно, това значи че всяка точка от това пространство е същата като всички останали точки. А изотропност - когато при една точка, във всяка една посока от тази точка има абсолютно едно и също. Ако пространството е хомогенно, то задължително е изотропно, защото която и точка да вземеш, във всички страни има само други точки. Но ако е само изотропно, това означава че от твоята позиция всичко само изглежда еднакво, без да си сигурен дали е наистина така. Не съм сигурен доколко важи за времето, но предвид че двете са свързани, предполагам че изотропност на времето може да означава, че в един определен момент, времето е еднакво във всички посоки, или че изглежда да протича еднакво за всички минали и бъдещи моменти.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 02-10-2016 на 20:51

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    След бърза справока в нета, разбрах че пространството може да се разглежда като хомогенно и изотропно. Ако пространството е хомогенно, това значи че всяка точка от това пространство е същата като всички останали точки. А изотропност - когато при една точка, във всяка една посока от тази точка има абсолютно едно и също. Ако пространството е хомогенно, то задължително е изотропно, защото която и точка да вземеш, във всички страни има само други точки. Но ако е само изотропно, това означава че от твоята позиция всичко само изглежда еднакво, без да си сигурен дали е наистина така. Не съм сигурен доколко важи за времето, но предвид че двете са свързани, предполагам че изотропност на времето може да означава, че в един определен момент, времето е еднакво във всички посоки, или че изглежда да протича еднакво за всички минали и бъдещи моменти.
    Благодаря, стана ми по- ясно.
    Като започна да уча ТО по- подробно след 3-4 години (ако все още си тук и имаш желание) пак ще се консултирам с теб.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си