.

Виж резултатите на анкетата: Какви сте?

Гласували
11. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Атеист

2 18,18%
  • Вярващ

6 54,55%
  • Агностик

3 27,27%
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 83

Hybrid View

Мега фен Аватара на Dwyd96
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Защо атеист? На какво се уповаваш тогава? На науката?
    Защо пък трябва да се уповава на нещо друго освен себе си?
    За мен, религията е нужна на човек до момента в който не започне да вярва в себе си..

Иначе по темата : Агностик

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от Dwyd96 Виж мнението
    Защо пък трябва да се уповава на нещо друго освен себе си?
    За мен, религията е нужна на човек до момента в който не започне да вярва в себе си..
    Защото в даден момент от съществуването си повечето хора си задават въпроси- "Вечна и безгранична (т.е. без начало и край във времето) ли е Вселената?"; "Ако не е безгранична, как и от кого/какво е създадена?"; "Откъде идва всичката тази енергия?"; "Как се е зародил животът?"; "Има ли живот след смъртта на тялото?"... Науката все още е млада да даде отговори на тези въпроси. Единственото, дали вярно или погрешно, което имаме е религията, която дава тези отговори. Всеки сам избира дали да вярва или не.

Атеизъм не означава да вярваш в себе си, атеизмът е отхвърляне на Бог с отвъдрелигиозни доводи.

Агноститицизмът е за хората, които не търсят отговори на горепосочените въпроси.
    Последно редактирано от inewton : 02-11-2016 на 10:10 Причина: правописни грешки

Мега фен Аватара на Dwyd96
    Ако сметнем че поради липсата на доказателства, написаното в библията (книга ) е вярно, дай да отидем и в Хогуортс..
    Не съм казал, че атейзмът е да вярваш в себе си, просто изразих мнението си за религията.. За мен религиозният фанатизъм и атеизмът са две крайности към които човек не трябва да прибягва...
    За мен агностицизмът е един вид "златната среда" между религията и науката...(Слабият агностицизъм разбира се )

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си