- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Атеисти или вярващи?
Атеист
Вярващ
Агностик
По принцип уважавам хората и в това, че са направили своя избор да вярват в божественото и не се меся, не искам да ги разубеждавам, защото от личен опит знам, че и без това няма как да успея да постигна нищо. Особено, ако споря с фанатици...тогава нещата загрубяват и просто съм се абстрахирал. Иначе спирам да уважавам такива хора, които искат да наложат религията си и влизат в личното ми пространство...Разбира се това не значи, че уважавам и религията...както се казва уважението се заслужава, а тя не е направила нищо, с което да го заслужи - точно обратното. Това че не вярвам в бог не значи, че се уповавам напълно на науката. Но тя специално е заслужила уважението ми и "вярвам" в нея. Иначе много неща са обяснени и доказани десетки пъти от науката...като например някои от въпросите, които inewton зададе. Просто някои хора не приемат факти, защото опровергават доста простотии в библията. Плюс, това че някой има доста въображение и са написали книга за това, не значи, че е вярна. Дори и да даваше единствените отговори, пак не я прави източник на информация или история като цяло.