- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Атеисти или вярващи?
Атеист
Вярващ
Агностик
От един филм, ще ви задавам въпрос.
Обичате ли майка си? Или братята си, всеки квото има..
Докажете.
Да не вярваш, че има нещо повече от нас? Да вярваш, че всичко се е пръкнало от нищото и цялата еволюция, цялата вселена съществува от само себе си, без никаква по-висша сила, без никакъв разум, без вечна енергия, без уникална трансформация на материята..... Това означава, че сме много примитивни същестества.
Всеки трябва да има правилна вяра. Вяра се нарича, именно защото НЕ ЗНАЕМЕ какво е. Когато разбереш какво е, то тогава ще изгубиш и вярата си, нали? Какво ще стане, ако всички разберем смисълът на живота С ДОКАЗАТЕЛСТВА? Ще си намерим други алтернативи, в които вярваме. Или ще умрем.
Да вярваш в себе си, това не е достатъчно. Не може личността да се поставя над всичко, защото тя не е съвършенна. Кой си ти, че да вярвам в теб? Кой съм аз, че да вярвам само в себе си? Вярвайте и в колективното. Нещо така изгубено в Западната цивилизация. Вярвайте в извънземните.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 02-11-2016 на 11:41
аз съм субкета, вие сте обектите.
Въпросът го поставя субекта. Вие отговаряте.
Щом не искаш да защитиш отговора си, приемаме, че не знаеш как.
За какво ми трябваше да знаем АЗ, че обичаш майка си? За какво ми отговори, щом не ми трябва да знам?
Не е нужно доказваш, защото НЕ можеш.
Цветята, целувките и каквото се сетиш твое действие не са аргументи.
Да кажеш, че си създаден с подобно чувство, както на всички - също не е аргумент, нищо не ми показва.