.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 53

Тема: Дилема

Повече от фен Аватара на zliat

Дилема

Здравейте!
    Моята дилема е следната завършил съм семестирално университета,но имам
    да взимам 7-8 изпита.Междувременно работя само два дни в седмицата и съответното
    заплащане някак ми е достатъчно.
    Ходя на частни уроци и на изпити,но не успявам да ги взема или просто не искат
    доцентите и там каквито са да ми ги дадат.Специалността,която учех,не е някоя си икономика,че да си платя и да я взема.
    От другата страна стои работата и възможни свободни горе-долу добре платени
    позиции,които не са ми по специалността,но мога да работя,но на пълен работен и седмица.
    Семейството ми има възможност поне за момента да ме подкрепя в учението,но от време
    на време се намеква нещо,а аз се чувствам кофти и непълноценен член на семейството.
    Въпросът ми е вие,четящите тази тема изпадали ли сте в такава ситуация,
    какво решение взехтe/как излезнахте от ситуацията?Какво бихте ме посъветвали?
    Последно редактирано от zliat : 03-07-2016 на 17:28

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Работа на пълен работен + взимане на изпитите лека-полека, щом родителите мрънкат - до някъде може би са прави, въпреки, че ти все пак работиш нещо.
    А това за "някоя си икономика", все едно си хванал царя за шлифера.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на an7raks
    Ако си завършил миналата година и те виждат, че си късаш задника от учене всеки ден /не само уроци/, едва ли ще има подмятания.
    Със 7-8 изпита не знам защо си мислиш, че въпросната специалност е за теб.

Яяя отговори/мнения.....не може да бъде

Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    Работа на пълен работен + взимане на изпитите лека-полека, щом родителите мрънкат - до някъде може би са прави, въпреки, че ти все пак работиш нещо.
    А това за "някоя си икономика", все едно си хванал царя за шлифера.
    В смисъл,че икономическите специалности са по-лесни от инженерните.

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Ако си завършил миналата година и те виждат, че си късаш задника от учене всеки ден /не само уроци/, едва ли ще има подмятания.
    Със 7-8 изпита не знам защо си мислиш, че въпросната специалност е за теб.
    както споменах завършил съм семестриално.Мисля си защото вече веднъж съм я завършил,
    но на ниво средно образование и мога да кажа,че учебниците са написани на по-високо ниво,
    а доцентите, за да си пазят репутацията/избиват комплекси просто не пускат всеки от първия-третия път.

Че какво й е лесното на икономиката
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Че какво й е лесното на икономиката
    Че какво и е трудното?
    Няма разни предмети като "Теоретична механика" 1-ва и 2-ра част,"Съпротивление на материалите"(съпромат),
    "Механика на флуидите","Теория на механизмите и машините","Машинни елементи" разбираш ли сложени ей така за цвят.
    Икономическите специалности са си борба и битка с work и еxel и то защото просто няма какво да се напише.

Не, че нещо, ама ако са ти по-сложни от десетките икономически предмети, значи не си за ту.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Не, че нещо, ама ако са ти по-сложни от десетките икономически предмети, значи не си за ту.
    Аз да съм казал,че съм ту? И нищо не съм казвал,че са ми сложни икономическите предмети.Не ми слагай думи в устата,които не съм казал.Явно учиш журналистика....или пък вече си я завършила.

Цитирай Първоначално написано от zliat Виж мнението
    както споменах завършил съм семестриално.Мисля си защото вече веднъж съм я завършил,
    но на ниво средно образование и мога да кажа,че учебниците са написани на по-високо ниво,
    а доцентите, за да си пазят репутацията/избиват комплекси просто не пускат всеки от първия-третия път.
    Това, че си завършил семестриално значи единствено, че си ходил 4 години да дремеш на лекции и упражнения, нищо повече. А средното го завършват и хора, които си нямат хал хабер, така че и това не значи много. Това с комплексите и големите лоши професори ми звучи като излязло от устата на 8-мо класник двойкаджия.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    но не успявам да ги взема или просто не искат
    доцентите и там каквито са да ми ги дадат.
    Ако отидеш на изпит подготвен няма да има такава опция. Просто не си учил достатъчно.

Доста изпити имаш да взимаш, но по-добре се стегни и ги вземи, защото ако не завършиш ще излезе, че 4 години си ги изгубил на вятъра. Започнеш ли сега да работиш, още повече ще изостанеш с ученето, а то проточи ли се с годините, няма и да завършиш.
    Така че моят съвет е да наблегнеш на ученето, за да го избуташ възможно най-бързо, а после имаш достатъчно време да работиш.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Това, че си завършил семестриално значи единствено, че си ходил 4 години да дремеш на лекции и упражнения, нищо повече. А средното го завършват и хора, които си нямат хал хабер, така че и това не значи много. Това с комплексите и големите лоши професори ми звучи като излязло от устата на 8-мо класник двойкаджия.
    да звучи както иска,аз казвам истината.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Не се хаби, с грешен човек се заяждаш.
    Ооо я да не ми казваш какво да правя.Че се защитавате форумните задници ми е повече от ясно.
    Май станах доста неудобен?

Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    Ако отидеш на изпит подготвен няма да има такава опция. Просто не си учил достатъчно.
    Да бе все не е достатъчно.....Дали ще пишеш каквото знаеш и каквото е преподавано,ще пишеш глупости от съседния университет или няма да пишеш на изпита,резултата е все един и същ.Дали си с бръмбър,царски,обикновен пищов или без пак оценката е една и съща.

Доста изпити имаш да взимаш, но по-добре се стегни и ги вземи, защото ако не завършиш ще излезе, че 4 години си ги изгубил на вятъра. Започнеш ли сега да работиш, още повече ще изостанеш с ученето, а то проточи ли се с годините, няма и да завършиш.
    Така че моят съвет е да наблегнеш на ученето, за да го избуташ възможно най-бързо, а после имаш достатъчно време да работиш.
    Колко да се стягам?!? как да продължиш да влагаш енергия и сили(те пак са енергия) в нещо в което няма положителен ефект,резултат?! Аз не съм бабката от Япония или Китай,която се е явила 9ХХ пъти накрая е взела шофьорския изпит.

Щом казваш истината, значи или никой не е завършил въпросната специалност, или си адски нелицеприятен, че да те намразят само теб.

Наистина се заяждаш с грешния човек, ако си някоя инженерна специалност.

Щом казваш истината, значи или никой не е завършил въпросната специалност, или си адски нелицеприятен, че да те намразят само теб.

Наистина се заяждаш с грешния човек, ако си някоя инженерна специалност.
    Сега пък съм бил и грозен.Благодаря,за комплимента.
    Ситуацията се повтаря и при моите колеги.Някои имат повече изпити от мен,други по-малко.
    В 1-ви курс се бяхме записали 75-6 човека.На края на 4-ти курс бяхме останали 16-7,от които само един е завършил.

Значи са отпаднали 60 човека... При нас отпаднаха към 40 още първи курс. Все разни, дето им се заяждаха преподавателите. Сега втори курс се очаква да отпаднат още толкова горе/долу.
    Зарежи тези истории със заяждането и си седни на задника да учиш. С "бръмбари", царски, кралски пищови и автомати е много вероятно да те късат всеки път. Нали не мислиш, че можеш да заблудиш някой, който се е занимавал с това години наред? Освен това, можеш да поискаш комисия, ако си убеден в знанията си.
    Каква специалност си, ако не е тайна?

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Колко да се стягам?!? как да продължиш да влагаш енергия и сили(те пак са енергия) в нещо в което няма положителен ефект,резултат?! Аз не съм бабката от Япония или Китай,която се е явила 9ХХ пъти накрая е взела шофьорския изпит.
    В тоя случай не виждам къде ти е дилемата. Ти просто си търсиш оправдание да оставиш ученето. Е, имаш такова, при това доста голямо - записал си нещо, което не е за теб и което очевидно не разбираш. Спирай тогава да влагаш енергията в нещо, което няма да ти послужи в бъдеще и започвай да вадиш пари, защото не си на малко години.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Мега фен Аватара на galaxy29
    Не се ласкай. Заяждаш се с грешен човек буквално - мацката си вади парите от години сама с нещо далеч по-трудно от твоето предположение, предимно мъжки "занаят" е, ако се беше разровил във форума, щеше да прочетеш вместо да ставаш за смях. Неудобен бил, ха.
    звучиш като тоалетната й хартия, освен това кое е смешното, че не се е ровил за личния й живот, хаха, ти си за смях, пантеринке

Мега фен Аватара на tori
    Само аз ли не разбирам каква му е дилемата на този?! Трябва ли да се чувствам тъпа?
    Щото, авторе, ако се чудиш да си вземаш ли изпитите или да бачкаш, можеш да направиш и двете. Казаха ти - малко по малко можеш да вземаш изпити и да бачкаш нещо. А вашите са си в правото да мрънкат, че не правиш нищо - нито си тамандан започнал висше образование, а напротив - минали са първите една-две години, когато си мега зает с глупости; нито като бачкаш, заплащането ти стига, съответно ползваш и техни пари; нито си цъфнал и вързал с ученето. И моето дете да е толко надолу в лайната, и аз щях да мрънкосвам. Хем насран и на моя издръжка, хем голям по форумите. Айде не, а?!

Значи са отпаднали 60 човека... При нас отпаднаха към 40 още първи курс. Все разни, дето им се заяждаха преподавателите. Сега втори курс се очаква да отпаднат още толкова горе/долу.
    Зарежи тези истории със заяждането и си седни на задника да учиш. С "бръмбари", царски, кралски пищови и автомати е много вероятно да те късат всеки път. Нали не мислиш, че можеш да заблудиш някой, който се е занимавал с това години наред? Освен това, можеш да поискаш комисия, ако си убеден в знанията си.
    Каква специалност си, ако не е тайна?
    предпочитам да остане тайна,че ако се разбере.....и по тв ще дават.

Не се ласкай. Заяждаш се с грешен човек буквално - мацката си вади парите от години сама с нещо далеч по-трудно от твоето предположение, предимно мъжки "занаят" е, ако се беше разровил във форума, щеше да прочетеш вместо да ставаш за смях. Неудобен бил, ха.
    Хайде сега като ти е толкова голям носа и езика слушам те- каква е тази толкова мъжки занаят.

В тоя случай не виждам къде ти е дилемата. Ти просто си търсиш оправдание да оставиш ученето. Е, имаш такова, при това доста голямо - записал си нещо, което не е за теб и което очевидно не разбираш. Спирай тогава да влагаш енергията в нещо, което няма да ти послужи в бъдеще и започвай да вадиш пари, защото не си на малко години.
    Здрасти,как съм?

Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Само аз ли не разбирам каква му е дилемата на този?! Трябва ли да се чувствам тъпа?
    Щото, авторе, ако се чудиш да си вземаш ли изпитите или да бачкаш, можеш да направиш и двете. Казаха ти - малко по малко можеш да вземаш изпити и да бачкаш нещо. А вашите са си в правото да мрънкат, че не правиш нищо - нито си тамандан започнал висше образование, а напротив - минали са първите една-две години, когато си мега зает с глупости; нито като бачкаш, заплащането ти стига, съответно ползваш и техни пари; нито си цъфнал и вързал с ученето. И моето дете да е толко надолу в лайната, и аз щях да мрънкосвам. Хем насран и на моя издръжка, хем голям по форумите. Айде не, а?!
    Дилемата е учене или работа или и двете.Разяснявам,че от толкова спам съвсем се загуби идеята на темата.
    Хем не вижда дилема,хем разяснява.....на всяка тенджера похлупак.

Много ми е странно как така темата нямаше пост 10 дни и сега в рамките на 2 ми се изсипа форума на главата.....

Квото и да направиш ще си прецакан.

Слушай кораба, той е наясно със Системата и знае, че Те контролират всичко. Естествено Те прецакват избрани хора като теб и него, защото не сте им удобни.

Слушай кораба, той е наясно със Системата и знае, че Те контролират всичко. Естествено Те прецакват избрани хора като теб и него, защото не сте им удобни.
    тъпак, не го казах в тоози смисъл.

авторът на темата буквално иска някой да му оправи чаршафите.

тема бликза до създадетелите на крив масур, или каква сметка за ток плащате, защото моята е такава, толкова ли и вашата.

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Квото и да направиш ще си прецакан.
    + 1

Ох...я тихо там нагърмения

Мега фен Аватара на draid
    Понеже твърдиш, че просто казваш истината, то и аз ще ти напиша истината за твоето положение. След като споменаваш точно тези предмети, които и вероятно влачиш, то може да се предположи, че ще ставаш машинен инженер. Ще ти споделя една тайна - няма да стане от теб инженер. Ако се окаже, че влачиш въпросните изброени предмети, то причината за това е далеч по-проста от това, че доцентите не те "пускат". Машинни Елементи - изпит който в повечето случаи може да бъде взет от средно технически грамотен човек със сравнително малко учене, изненада е че изобщо присъства в списъка ти, но ако ти е проблемен, то жалко че си стигнал до 4-ти курс. Механиката е основата на всички други изброени предмети, ако не си научил статика, кинематика и динамика, просто забравяш за съпромата. Като събереш механика и съпромат се получава ТММ. Сам сигурно се досещаш, че ТММ без да си си научил другите два предмета може да вземеш или с преписване или по милост. Ще си позволя да предположа, че положението ти изглежда безнадеждно, защото когато е трябвало (разбирай 1-ви курс) не си учил както трябва, а нещата в тез специалности са с натрупване. Сега ще бъде забавно да вземеш точно тези изпити, но пък и далеч от невъзможното. Това ни отвежда до твоето самоотвержено учене, което е съмнително да е такова. 7 изпита се вземат в рамките на месец-два учене и то въпреки твоите убеждения, че преподавателите "се правят на корави". Я ми кажи ти записа това, просто защото бала беше нисък ли? Виждаш ли, при тези специалности се получава един неприятен капан, баловете са ниски, влиза се лесно, но пък се излиза трудно. Това важи с пълна сила за влезлите дето си нямат понятие какво искат изобщо. Относно икономиката, мога да кажа че и да беше "някаква пак икономика" вероятно пак щеше да стенеш нейде из интернет пространството. Ексел горкия не знам защо толкова го подценяват хората, като го мислят за прост калкулатор. Пък с решаване на икономически проблеми се занимават доста от т.н. суперкомпютри, а не касиото на баба ти.

Като заключение - Дилемата е никаква, просто се опитваш да си намериш извинение за това, че не можеш да завършиш.

В това не бих бил толкова убеден като теб.
    Последно редактирано от draid : 03-25-2016 на 20:22

Скъпи,darid,щом виждаш бъдещето били ми казал числата от тотото.
    Не може да си сигурен какво ще се случи,щом като не го знаеш.Отделно не смееш да продължиш
    след инжинер.Недоумяваш какво се опитвам да кажа в този момент,нали?
    Искам да кажа,че ситуацията в нашата мила страница никак не е розово,зелено или синьо.

Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Машинни Елементи - изпит който в повечето случаи може да бъде взет от средно технически грамотен човек със сравнително малко учене, изненада е че изобщо присъства в списъка ти, но ако ти е проблемен, то жалко че си стигнал до 4-ти курс.
    Тук има един дребен детайл за който не споменавам,но го има.Проект.Този проект,както може би се досещаш
    не е най-лесното нещо на света.Говорил съм с колеги от други специалности и мнението им се припокрива,а
    именно,че доцентът,който проверява проектите не е с всичкия си,хлопат му яко дъските,но нека звучи като
    извинение.

Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Я ми кажи ти записа това, просто защото бала беше нисък ли?Виждаш ли, при тези специалности се получава един неприятен капан, баловете са ниски, влиза се лесно, но пък се излиза трудно. Това важи с пълна сила за влезлите дето си нямат понятие какво искат изобщо.
    Сам си задава въпрос,сам си отговоряш.....започваш да ми се струваш доста познат.....откъде ли...най-вероятно от университета като даскалите там.Между другото Здрасти,как съм?
    Щом ме пренебрегваш,какво ли изобщо се обяснявам...............

Успя да изкараш всички тук ненормални и/или заядливи спрямо теб... започваш да ми се струваш доста познат... откъде ли... най-вероятно от университета и льохманите, които не знаят защо са там.
    Едит: draid, не знам преди колко време си завършил и какво точно, но в момента в повечето специалности си е смешно нивото за 3-ка. Факт е, че за масата хора, влезли заради ниския бал или, щото им се живее още 4 години на гърба на мама и тати, завършването си е доста тегаво, но погледнато реално, се искат 2-3 дни учене преди изпит, за да го вземеш с над 4-ка, ако се интересуваш от нещата, които учиш. Мисълта ми е, че не е кой знае какво нивото, необходимо за "изкласяване".
    Впрочем, много се дразня, когато започнат преподавателите да ми говорят за "едно време" и как сега са снижили много критериите... Чудя се кога ще ми избият бушоните и ще насоля някой така, че после да влача някой изпит до края. Да не съм ги карал аз да свалят критериите, дори напротив - всеки здравомислещ иска критериите да са по-сурови, за да може накрая тази диплома да има някаква тежест...
    Последно редактирано от an7raks : 03-28-2016 на 10:57

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си