- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- ТЪРСЯ ХОРА С МРАЧНО СЪЗНАНИЕ
Прав си. Амбициозният човек проявява повечето (ако не и всички) от тези грехове и аз съм съгласен с теб. Ама все пак трябва да кажа, че на теория това не е хубаво защото ще ми падне авторитета. Той вече падна де, ама това е друга тема.
По думите ми можеш да съдиш само, че Луцифер е горд. Не знам какви релации си правил за да достигнеш до твоя извод.
Църквата я нарича грях. Но трябва ли да вярваме на църквата след толкова много лъжи!? В някои музеи и частни колекции, включително и в прочутия Ватикански архив се пазят десетки Евангелия. Книги, които официалната църква заклеймява. Изключени са от Библията на Никейския събор. А тези Писания могат да разрушат сегашните основи на християнството. Християнството не е това, което ни представя църквата.
Нали ти беше този, който знаеше литургията на изуст...Знаеш на изуст нещо измислено от църквата, която така плюеш... Също така каза че Гордостта е грях, тоест си съгласен с църквата, въпреки че сам казваш че може и да е .лъжа.... Нещо не ми се връзва... Обичаш да те лъжат или просто си прихванал раздвуението на едни особени "индивиди" от форума???
Знам я наизуст, да. И ти да си слушал нещо над 100 пъти, и ти ще го научиш.
Мнението ми е, че и според първите християни тези седемте са били грехове, но не толкова страшни. Църквата ги провъзгласява за най-големите човешки пороци за да създаде мирни и покорни маси. Е, не й се е получило.
Религията има едно положително нещо. Сближава хората и им дава надежда. Също така тя спада към графа "Общи интереси". Цял живот съм атеист и живея с мисълта "Можеш да постигнеш всичко сам, стига да искаш. Нямаш нужда от лъжи, които те подкрепят." Всеки сам си избира в какво да вярва. Стига това да не пречи на живота на другите, всичко е ок.