.
Отговор в тема
Страница 7 от 8 ПървиПърви ... 345678 ПоследнаПърви
Резултати от 151 до 175 от общо 200

Тема: Масонство

Мега фен Аватара на Dwyd96
    Цитирай Първоначално написано от Agartha Виж мнението
    Поддаваш се на християнските пропаганди, приятелю. Няма нужда. Помисли по-добре. Никой с никого не е равен и никой с никого няма как да бъде равен - биологично е така. Всеки е над някого другиго и съответно е под. Както обаче кораба сам написа, всеки трябва да си знае мястото. Жалко, че никой не го знае обаче... Но време има.

Това беше добро!
    Тъй като сме в темата за масонството, тук е момента да ти кажа че първоначалната идея на това движение е било именно за равноправие на всички.

Голям фен Аватара на Agartha
    Така пише в Уики?

Равноправието е полезно за тези, които знаят, че хората не са равни и могат да се възползват от това. В никои други случаи и при никакви други обстоятелства.

Така пише в Уики?
    Чел съм книги на бивши масони. Познавам и член на Обединената ложа в България.

Няма бивши масони, понеже масонството не е членство в партия с политически възгледи, които се променят с времето. А човека, който познаваш от обединената ложа в България (звучи ми толкова смешно... Попитай го защо) много зависи кой е, какъв е и с какви цели ти го е казал. Има хора пред които съм православен християнин и съм правил сериозни дарения на църкви. В други среди съм давал съгласие за действия забраняващи (законно) такива мероприятия. Всичко е относително.

Новото време настъпва и е хубаво хората да се отсеят овреме.

Няма бивши масони, понеже масонството не е членство в партия с политически възгледи, които се променят с времето. А човека, който познаваш от обединената ложа в България (звучи ми толкова смешно... Попитай го защо) много зависи кой е, какъв е и с какви цели ти го е казал. Има хора пред които съм православен християнин и съм правил сериозни дарения на църкви. В други среди съм давал съгласие за действия забраняващи (законно) такива мероприятия. Всичко е относително.

Новото време настъпва и е хубаво хората да се отсеят овреме.
    Тоест си масон?
    Вярваш ли в Бог?

Има бивши масони, отлъчени заради неспазване принципите на ложата.. Вземи за пример Кроули.

Цитирай Първоначално написано от Dwyd96 Виж мнението
    Тоест си масон?

Вярваш ли в Бог?
    Никъде не съм написал, че съм.

Не вярвам, а знам. За разлика от религиозните фанатици по света, които се оповават на вяра в архетиипни образи, то има една група, която вижда Бога си и няма нужда да вярват в него. Друг е въпросът, че той не е това, което хората смятат, че е и никога не биха го разбрали, докато не изкачат нужните за това стъпала.

Има бивши масони, отлъчени заради неспазване принципите на ложата.. Вземи за пример Кроули.
    Чичо Али е свързан толкова сериозно с няколко окултни ордена, някои от които неизвестни за масата хора, че изобщо не може да се говори за отлъчване и присламчване. Остави му личността, той е свършил това, което е трябвало и плодовете му продължават да раждат нови дръвчета с нови плодове в днешно време. Не знам как може да се отлъчи човек, който е приключил поставената му задача по-добре от очакваното. Аз смятам, че може само да се награди повече, а ти?

Има хора, които си служат с енергия, която не е достъпна за масите. Има хора, които управляват хората според тяхната вяра. Независимо дали вяра в свободата, или в нещо друго. Но и тези хора не са всевисши. Никой не е идеален. И тези хора грешат. Те не живеят вечно. Умират.

Жалко е да си мислите, че смъртта душата и съзнанието ви изчезват. Жалко е, защото ние щом сме създадени да можем да мислим и философстваме, то е доста неприемливо да съществуваме в толкова малки биологични граници и да се следва единствено закона на Дарвин.

Вижте. Не познавам добър човек, койото да се развил. Винаги бедните хора са много повече даващи от себе си, а богатите са стиснати. Политиката е пък съвсм за вълци. В политиката, за да влезеш, освен ако не си роден цар, трябва както да се дупиш, така и да мачкаш. И накрая всички страдат.

https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j...RT8uBRVfuO9lbQ

ако искате да сте като него, успех.

Някъде видя да пишем, че хората са всевисши? Че има идеален човек? Че не грешат? Че са безсмъртни? Или особено пък, че душата и съзнанието изчезват. Не знам има ли езотерични ордени, чиито философии приемат смъртта за края на индивида. Да, такива може до има, но предполагам се събират да играят мултиплейър игри.

Богатите не са задължителнж слабо духовни и обратното. Бедните не винаги са отворенш към света. Това да даваш не те прави просветен и знаещ.

Монетата има две страни. Орелът има две глави. Сатурн има две лица.

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Докато аз мисля различно от тях няма как да съм част от стадото.. А относно това че вселента се подчинява на закони е вярно... Но във вселената цари хаос а не ред.. И ти като физик би трябвало да го знаеш..

Ами в Библията се казва че вселената а е създадена от Бог, а на 6-я ден (или който и да е ден) е създал хората... Тоест вселената е с 6 дни по-стара от човечеството. Та един физик, бил събрал годините живот на всеки един човек описан в Библията стигайки до Адам и Ева и така получил на колко години е вселената. (Пълна глупост, разбира се)

Идеята ми е че, ако се бяха приели негового абсурдно твърдение и хората не държаха на принципите и обежденията си, хората щяха да си мислят че вселената е на 5000 години (примерно). Все пак е логично, събираш годините на всички+ годините след хр. и добавяш 6 дни.
    Няма значение как мислиш. Както и да мислиш ти си оставаш един от всички.
    И все пак се подчинява на закони. А това доколко хаоса е хаос не е много сигурно. Съществува математическа теория известна като теория на хаоса. А как може да вкараш ред в хаоса? Не може, значи това, което наричаш хаос също се подчинява на определени закономерности и не е съвсем хаос.

"Ден" може би не е в обичайния си смисъл. Може да означава ера.

Напротив. За да печелиш в повечето случай трябва да си егоисти и да изтезаваш. Не виждам как цял живот няма да даваш, в името на нещо съвестно и ценностно. Знания може да имат, но душевност нямат нямат. Богатите в повечето случаи са умни хора. Но умни само в границата на печелбарството.

Разбира се не всички.

Властта е най-голямата човешка страст. Желание да поставяш думата си над околните. Тези хора не бих казал, че са мъдри.

Не обичам парите, но ги смятам за необходимо средство на всяка цел.

Но как се печели пари, в повечето случаи, това е в противоречие на много Християнски правила.

@golemiq_korab_minava, иска ми се да кажа, че си уникален случай, но всъщност няма как да го бъде. Поредният човек с мнение, който дрънка просто така.

Не знам, не ми и влиза в работата, как си прекарваш времето, но при мен то е ограничено, защото съм доста ангажиран. Влизам в този форум с цел, не си губя времето просто така. И за да не го губя просто така, нека уточним нещо много важно. Когато говоря за някого, освен ако не уточня изрично, то по подразбиране не става дума за няк'ви хора, дет' пра'или, ама к'о пра'или и те н'знаят. Не визирам случайни типове по улицата или тези в студентски град, чиито пари и коли са с неясен произход. Визирам онези, които по улицата не забелязваш. Които са с тениска от LC Waikiki, както и ти. Онези, чиито маратонки са по-евтини най-вероятно от твоите обувки. Визирам онези с Алфа Ромео 2005-та година. Сигурно твоят автомобил е по-нов и лъскав. Визирам онези, чиито банкова сметка има 6 нули зад двуцифрената сума. Ако се смяташ за интелигентен човек и наистина държиш другите да се отнасят с уважение към теб, не бъди с толкова затворено съзнание, за да слагаш всички под общ знаменател. Ако трябваше всички да се колим и бесим, защото сме еди си какви, трябва дори да не разговарям с теб, щом споменаваш християнството в своите постове.

Това, че не виждаш как цял живот няма да даваш според твоите възгледи, по никакъв, ама абсолютно никакъв, начин не означава че те не дават и не правят в пъти повече от теб. Богатите в повечето случаи не са умни хора, както написа. Те са различни, няма повече случаи. Едни от тях са глупави, други са високо интелигентни. Има егоисти, има и такива с широки пръсти и въпреки това успяват да трупат. Има мизерници, които използват подли номера, има такива, които дават на братя, сестри, съседи и приятели. Друг е въпросът кое се набива в очите на останалите.

И нека мина по същество. Властта е най-голямата човешка страст, казваш. Да, защото хората са роби и те са родени да бъдат роби. И ще бъдат роби, докато не преминат следващия етап от еволюцията си. Това дали ти харесва или не, въобще не е от значение. Тяхното съществуване на този етап е на такова ниво, че да изпълняват команди и да придават важност на проблеми от битието без да осъзнават по-големите, които и да напиша, отново няма да се разберат. (защото забелязвам, че май тук не се чете, а само се гледа в монитора) Не, че бих и написал в други условия де. Все пак спазвам някакъв морален кодекс, макар и явно за теб да съм "някакъв егоистичен пе*ераст". (да, не си го написал, но съм убеден, че мислиш в тази насока).

Винаги 95% от населението е било работническа класа, а освен в технологичен план, нищо друго не се е променило. Вятърът е същия, времето е същото, водата е същата. Не си придавай толкова голяма важност, че си се променил и си израстнал. Не си. Има още стотици години, докато това се промени. Работи се по въпроса, но християнското ти мислене пречи да виждаш много повече неща в огромния свят, в който живеем. Няма лошо, отново ще напиша, че религията си върши своята работа. В крайна сметка на света трябват хора с висока летва на развитие и идеалния начин да ги отсееш са именно няколко пирамидално подредени критерии.

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Властта е най-голямата човешка страст. Желание да поставяш думата си над околните. Тези хора не бих казал, че са мъдри.
    Относно това ти изречение ще напиша няколко изречения, които ако успееш да разбереш правилно, няма да го обсъждаме повече, защото не се нуждае от безкрайни полемики.

Когато един човек е осъзнат индивид и е имал достъп до Светлината, за да просвети съзнанието си, той може да владее желанията и чувствата си. Те са породени от несъзнаваното, което стои под съзнаваното. За нормалните хора, чиито живот не представлява нищо особено, тези неща са далечни. При осъзнатите обаче това няма как да бъде далечно, защото те осъзнават йерархичното поставяне между хората и каква е причината да изпълняват заповеди от по-високо стоящи на стълбицата от тях. Тук не говорим за голямото Его, чието желание държи и иска да управлява хора, а говорим за Големият Градеж, който не може да бъде сътворен с анархия и безхаберие. Всеки човек трябва да си знае мястото и ролята. Ако може повече - прави повече. Ако може малко - прави малко. Едно е сигурно - не може да си егоист и да държиш думата ти да тежи повече от на останалите, ако това не отговаря на действителността, защото Градежът рухва. А той е на години и години. Ама години да видиш...

Май и ти не четеш с разбиране. Да, хората са родени да бъдат роби. Това е множеството. Те мислят за всекидневния си битов животе и се интересуват от дребни неща. Дребни хора. Те са родени да бъдат управлявани и подчнинени. Самите хора го желаят. Защото сами не могат да се развиват и контролират. Но кое от това изключва факта, че голяма част от системата работи за експлатация на бедните и издигане на един малък процент богати? За чувствата и емоциите много пъти съм писал. Човек е в състояние да мисли разумно само тогава, когато успешно ги контролира. И когато откриеш пътя отвъд егоистичната представа за любовта си или омразата в името на нещо повече.

Та ти ми говориш за хора от много високо потекло. Политици на световно ниво, от които зависи световния ред, световния мир и които в същото време предивикаха войните в Сирия, Либия, Ирак, Афганистан, за да поддържат икономиката на империите си, жертвайки милиони, за да спасят цивилизации, идеално разбирам за какво ми говориш... Това е цяла наука - социология.

Връщам се обаче то схемата как един обикновен човек, без да се е родил цар - може да стигне на това ниво? И как повечето успяват. След властта е трупането на пари.. Днешната система е изградена на таква основа, в която ПОВТАРЯМ, за да си богат, ти трябва да правиш бизнес. За да успееш, ти трябва да се кланяш на система, на пазарна иконика, на капитализъм, с която аз не съм съгласен. Ти трябва да извличаш от най-малкото - най-много. Да изкараш от 1 крава - икономически прираст. Да носиш скъпи дрехи и кола за 1 милион когато отиваш на бизнес среща. И все едни такива пътища. Да слушаш заповеди, с които не си съгласен, защото някой над теб, приема чужди заповеди, които обричат собствения ти народ на мизерничество. Защото ние се управляваме от ВЪН, но народът ни УМИРА. Плануват се неща от много години, за бъдеще. Народът не се просевщава, напротив. България е РОБ В РЪЦЕТЕ НА НЕ ДОБЪР ГОСПОДАР.

Редуцира се едно население, за да живее друго по-добре. Генетично се прецаква. А ти си мисли квото си искаш за този твой ред. Аз съм за промяна. Но аз все още съм никой. Нито знам нещо. Ти също си никой. ТИ също се влияеш от разни там хора, които от своя страна не притежават достатъчно морал, ценности и ИНТЕЛЕКТ. Но едно ми е лошо като те чета. Това е , че ти си мислиш, че системата идеална, и че всъщност, хората отговорни за реда, имат чиста съвест и правят нужното. Напротив, много са малко. У нас липсват дори такива.

Korab, пак ти казвам че да плюеш капитализма чрез Интернет е смешно... Прави го във вестник социалистически труд

Korab, пак ти казвам че да плюеш капитализма чрез Интернет е смешно... Прави го във вестник социалистически труд
    Бил Геец нали също бил против капитализма ма?

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Никъде не съм написал, че съм.

Не вярвам, а знам. За разлика от религиозните фанатици по света, които се оповават на вяра в архетиипни образи, то има една група, която вижда Бога си и няма нужда да вярват в него. Друг е въпросът, че той не е това, което хората смятат, че е и никога не биха го разбрали, докато не изкачат нужните за това стъпала.
    Ще разясниш ли малко какво разбираш под Бог (разбиране не мисля че е подходяща дума, но както и да е )? Това за стъпалата ми е ясно, но все пак няма да навреди ако поясниш малко. Който не може, така или иначе няма да разбере, нали?

Също така, говориш за еволюция, предполагам за скок от колективно, неосъзнато и стихийно към индивидуално и себеосъзнато. Кога и какво ще доведе до този скок? И ще бъде ли скок, или по-скоро дълъг маратон? Няма ли насочената към това политика да създаде структури, които само привидно са индивидуалистични, а всъщност постепенно да преминат отново в хаоса на колективния тип светоглед. И последен въпрос - ако изчезне колективния тип човек (т.е. онзи с робски морал, подвластен на несъзнателни потребности и влечения, малоценния) как ще функционира света? Възможен ли е колектив от самоосъзнати и себедостатъчни индивиди, предвид че именно неосъзнаваните потребности и стремежът към тяхното запълване(по каквито и да е начини) е основния двигател на социума.

Започвам изреждайки по стар комунистически стил, макар и да не ми е присърце:

1. Нищо от това не изключва факта, че системата работи за експлоатация на наречените от теб "бедни". Но тези, които експлоатират не са онези, за които ти говоря. Напротив. Гарантирам ти, дори. (макар, че анонимно колко може да ми взмеш думата като гарант е друг въпрос)
    2. Говоря ти за хора от високо потекло - позна. Не позна обаче, че става дума за политици. Политиците са суетни. Имат голямо Его. Държат да бъдат на сцената и това е тяхната грешка. Лесни са за манипулиране.
    3. Войните в Сирия, Либия и други не ги предизвикаха те, напротив. Предизвикаха ги масата хора, които смятат, че с война не се решава нищо, но това лицемерие си показа рогата. Хората искат да има война и това винаги ще бъде така.
    4. Спрете с това поддържане на икономика на империи и прочее. Не ви ли писна да мислите, че все още се водят войни за ресурси и пари? Ресурси има, пари също. Колкото искаш. Съвсем друга е посоката за водените войни. Мислете и четете! Ама не буквално, както четете библията си. В нея е написано толкова много. Написано е всичко. Просто престанете да четете буквално. Търсете символизма и алегорията.
    5. Един обикновен човек, когато не е роден цар - не може да стане. Може да стане високопоставен служител, може да стане легендарен спортист, може да бъде неизмеримо богат бизнесмен, но до там. Ако той не притежава нужното, никога няма да направи нещо съществено, ако не му се позволи. И най-красивото е, че дори не го осъзнава. Впрочем, хората са глупави не защото не четат много, а защото четат много... Ама неправилната литература.
    6. Днешната система е изградена не за трупане на власт. Власт трупат Иван Стоянов и Джон Ричърдсън, защото техния светоглед стига до имането и властвуването. Остави ги тях, те са временни явления във времевата линия и утре никой няма да ги помни. А това, че са изстискали петдесет души не е от значение. Картинката е много по-голяма от 30 на 50 пиксела.
    7. Да изкараш от една крава икономически ръст в съвременния свят се нарича продукт. Продукт, който ти използваш. Впрочем, някои му казват Алхимия. Ха сега да видим ще успееш ли да разбереш препратката ми?
    8. Носенето на скъпи дрехи и кола за 1 милион е суета. Осъзнатите хора нямат суета, понеже тя пречи за вземането на правилни решения.
    9. Слушането на заповеди, с които не си съгласен не означава, че не са правилни. Всички осъзнати хора имат своята свободна воля и свобода на действие, защото не се притесняват от наказание, но то е свързано само по себе си с обучението, което са получили и което дават на идващото поколение. Детето, което не е съгласно да свърши дадена задача поставена от родителите му не означава, че трябва да прави каквото си иска. В крайна сметка, както споменах, винаги има хора по-интелигентни и по-знаещи от теб. Редно е да се вслушваш в тях, иначе се губи смисъла на прогреса.
    10. Понеже вече видях, че си русофил, ми е доста по-лесно да разбера защо си написал това:

които обричат собствения ти народ на мизерничество. Защото ние се управляваме от ВЪН, но народът ни УМИРА. Плануват се неща от много години, за бъдеще. Народът не се просевщава, напротив. България е РОБ В РЪЦЕТЕ НА НЕ ДОБЪР ГОСПОДАР.
    Аз обаче съм русофоб. Ама не си мисли, че ще започна да ти хваля американската армия и откритията им, които не струват пет пари. Отново ти казвам че картинката не е 30 на 50 пиксела. За едно обаче ти давам отново гаранция - България е една от най-свободните държави в света в момента. Това няма да бъде така още дълго, за съжаление. Но няма и значение, България като държавна граница не е от значение, важно е друго, а то отдавна вече не е тук, така че... К'во ти пука, брат?

11. Винаги едно население се редуцира за сметка на друго. Нали сам се съгласи за 95-те процента?
    12. Този ред не е мой. И какво мисля за него няма значение. То няма значение и ти какво мислиш като цяло.
    13. Аз също съм за промяна. Всички са за промяна. Ама с чесане на топките не става.
    14. Никой съм, да. Написал ли съм обратното?
    15. Влиянието ми от "разни там хора" опира до разговори и общи действия. За разлика от религиозните структури, където се изисква всеки да бъде изгладен до последната гънка, тук нещата стоят другояче. За да си там, първото, което се изисква е да не си съгласен с никого другиго, освен със себе си. Второто, което се изисква е да помислиш защо не си съгласен. И третото, което се изисква е просто да мислиш.
    16. Дали тези хора притежават достатъчно морал, ценности и интелект е спорно. Да имаш от трите по много е трудно постижимо, затова хората са и различни - всеки по своему си има плюсовете. Едни големи, други малки. Някои отиват към минуси. Но едно е факт - сестамата не е идеална и никога не съм твърдял, че е. Не знам защо написа, че така мисля. Ако мислих, че е идеална щях да си харча парите в някое спа хотелче с две мадами, да си обикалям от островче на полуостровче и т.н. Системата има да се коригира, прав си.
    Последно редактирано от Agartha : 05-29-2016 на 10:05

Бил Геец нали също бил против капитализма ма?
    Но не го плюе ползвайки смартфона си

Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    Ще разясниш ли малко какво разбираш под Бог (разбиране не мисля че е подходяща дума, но както и да е )? Това за стъпалата ми е ясно, но все пак няма да навреди ако поясниш малко. Който не може, така или иначе няма да разбере, нали?

Също така, говориш за еволюция, предполагам за скок от колективно, неосъзнато и стихийно към индивидуално и себеосъзнато. Кога и какво ще доведе до този скок? И ще бъде ли скок, или по-скоро дълъг маратон? Няма ли насочената към това политика да създаде структури, които само привидно са индивидуалистични, а всъщност постепенно да преминат отново в хаоса на колективния тип светоглед. И последен въпрос - ако изчезне колективния тип човек (т.е. онзи с робски морал, подвластен на несъзнателни потребности и влечения, малоценния) как ще функционира света? Възможен ли е колектив от самоосъзнати и себедостатъчни индивиди, предвид че именно неосъзнаваните потребности и стремежът към тяхното запълване(по каквито и да е начини) е основния двигател на социума.
    Чудесно! Първо искам да ти изпратя поздравления, защото не очаквах, че ще получа въпрос изграден и структуриран с логически връзки помежду си и най-вече - някой, който следи правилно всичко, което съм написал.

Следва:

Не искам, а и не мога да разясня какво разбирам под Бог. Има неща, които не бива да се пишат в прав текст. Истината е, че пиша на ръба на това, което мога и дори имам леки притеснения, че може да съм прекрачил тук-там леко границата, но въпреки това е напълно достатъчно. За разлика от много други, в момента използвам буквални думи, но ще ти подскажа, че всичко е написано, изпято, изиграно и нарисувано. (това вече го написах, но го повтарям, понеже е важно). Друг е въпросът, че не е в прав текст, но съдейки по въпросите и начина ти на разсъждения, определено в теб виждам доста сериозен потенциал! (дано не греша)

Да, говоря именно за скок към индивидуално. Системата в днешно време е разбита именно заради колективното. Кой е виновен? - Не аз, не ти, а ние. Кого ще накажем? - Не мен, не теб, а нас. Пълна парализа на индивидуализма се губи там, където хората смятат, че са силни в тълпата. Напротив, хората са слаби в тълпата. Тълпата има голямо его, което пречи на по-силния да поведе. Тълпата има различно мнение, защото всеки смята, че е прав. Единичният или казано по-общо - семейството или тесния кръг от приятели върши в пъти повече работа от колкото тълпата.

Дълъг маратон е бил, в момента е скок. Намираме се на ръба... На утрешния ден. Обаче има проблем и той е, че продуктът създаден от Тях преди време, в момента има собствена глава, която си въобразява, че мисли правилно. Но и това ще премине, въпрос на време е.

Много си прав относно това, че насочената към това политика ще създаде само привидно такава структура. Това ще се изглади обаче по начин, който не мога да обясня.

Колективният тип човек, който е в днешно време, не винаги е бил такъв и е съществувал. За да го е правил преди, ще го направи пак. Каквото е горе, такова ще бъде и долу.

Възмжен ли е колектив от самоосъзнати? - Да, това се опитвах да обясня на г-н Минаващият с кораб. Не само, че е възможно, а има и пример.

И една бележка относно аватара ти - забелязвам, че си поддръжник на един от най-свободните тоталитарни режими известни в човешката (позната) история до този момент. Там има много скрити послания, които е хубаво да се разгадаят по правилен начин, понеже водачът им е бил сериозно повлиян от няколко просветени стоящи в тъмното.

Започвам изреждайки по стар комунистически стил, макар и да не ми е присърце:

1. Нищо от това не изключва факта, че системата работи за експлоатация на наречените от теб "бедни". Но тези, които експлоатират не са онези, за които ти говоря. Напротив. Гарантирам ти, дори. (макар, че анонимно колко може да ми взмеш думата като гарант е друг въпрос)
    2. Говоря ти за хора от високо потекло - позна. Не позна обаче, че става дума за политици. Политиците са суетни. Имат голямо Его. Държат да бъдат на сцената и това е тяхната грешка. Лесни са за манипулиране.
    3. Войните в Сирия, Либия и други не ги предизвикаха те, напротив. Предизвикаха ги масата хора, които смятат, че с война не се решава нищо, но това лицемерие си показа рогата. Хората искат да има война и това винаги ще бъде така.
    4. Спрете с това поддържане на икономика на империи и прочее. Не ви ли писна да мислите, че все още се водят войни за ресурси и пари? Ресурси има, пари също. Колкото искаш. Съвсем друга е посоката за водените войни. Мислете и четете! Ама не буквално, както четете библията си. В нея е написано толкова много. Написано е всичко. Просто престанете да четете буквално. Търсете символизма и алегорията.
    5. Един обикновен човек, когато не е роден цар - не може да стане. Може да стане високопоставен служител, може да стане легендарен спортист, може да бъде неизмеримо богат бизнесмен, но до там. Ако той не притежава нужното, никога няма да направи нещо съществено, ако не му се позволи. И най-красивото е, че дори не го осъзнава. Впрочем, хората са глупави не защото не четат много, а защото четат много... Ама неправилната литература.
    6. Днешната система е изградена не за трупане на власт. Власт трупат Иван Стоянов и Джон Ричърдсън, защото техния светоглед стига до имането и властвуването. Остави ги тях, те са временни явления във времевата линия и утре никой няма да ги помни. А това, че са изстискали петдесет души не е от значение. Картинката е много по-голяма от 30 на 50 пиксела.
    7. Да изкараш от една крава икономически ръст в съвременния свят се нарича продукт. Продукт, който ти използваш. Впрочем, някои му казват Алхимия. Ха сега да видим ще успееш ли да разбереш препратката ми?
    8. Носенето на скъпи дрехи и кола за 1 милион е суета. Осъзнатите хора нямат суета, понеже тя пречи за вземането на правилни решения.
    9. Слушането на заповеди, с които не си съгласен не означава, че не са правилни. Всички осъзнати хора имат своята свободна воля и свобода на действие, защото не се притесняват от наказание, но то е свързано само по себе си с обучението, което са получили и което дават на идващото поколение. Детето, което не е съгласно да свърши дадена задача поставена от родителите му не означава, че трябва да прави каквото си иска. В крайна сметка, както споменах, винаги има хора по-интелигентни и по-знаещи от теб. Редно е да се вслушваш в тях, иначе се губи смисъла на прогреса.
    10. Понеже вече видях, че си русофил, ми е доста по-лесно да разбера защо си написал това:

Аз обаче съм русофоб. Ама не си мисли, че ще започна да ти хваля американската армия и откритията им, които не струват пет пари. Отново ти казвам че картинката не е 30 на 50 пиксела. За едно обаче ти давам отново гаранция - България е една от най-свободните държави в света в момента. Това няма да бъде така още дълго, за съжаление. Но няма и значение, България като държавна граница не е от значение, важно е друго, а то отдавна вече не е тук, така че... К'во ти пука, брат?

11. Винаги едно население се редуцира за сметка на друго. Нали сам се съгласи за 95-те процента?
    12. Този ред не е мой. И какво мисля за него няма значение. То няма значение и ти какво мислиш като цяло.
    13. Аз също съм за промяна. Всички са за промяна. Ама с чесане на топките не става.
    14. Никой съм, да. Написал ли съм обратното?
    15. Влиянието ми от "разни там хора" опира до разговори и общи действия. За разлика от религиозните структури, където се изисква всеки да бъде изгладен до последната гънка, тук нещата стоят другояче. За да си там, първото, което се изисква е да не си съгласен с никого другиго, освен със себе си. Второто, което се изисква е да помислиш защо не си съгласен. И третото, което се изисква е просто да мислиш.
    16. Дали тези хора притежават достатъчно морал, ценности и интелект е спорно. Да имаш от трите по много е трудно постижимо, затова хората са и различни - всеки по своему си има плюсовете. Едни големи, други малки. Някои отиват към минуси. Но едно е факт - сестамата не е идеална и никога не съм твърдял, че е. Не знам защо написа, че така мисля. Ако мислих, че е идеална щях да си харча парите в някое спа хотелче с две мадами, да си обикалям от островче на полуостровче и т.н. Системата има да се коригира, прав си.
    Човек, поне защити точките си аргументи , поне някакво обясненеи дай, някакъв факт. Защото в противен случай, не можеш да ме разубедиш за нищо. Аз не съм фанатик. Мисленето е най-важно, но за да мислиш ти трябва стабилна база данни, с които да можеш логически да боравиш. А заключения не трябва да се правят бързо. Трябва да си отворен към новото, но винаги да можеш да си защитаваш идеите. Аз съм русофил, защото много неща САМ съм си ги обяснявал, поне с малкото от общодостъпната инфорация за обикновенните хора. А ти в момента бълваш един куп теории, които не защиваш, по-скоро се правиш на интересен буда. Не казваш нищо съществено. Нито в каква политичкса организация си, нито в какво движения участваш, нито с какви хора общуваш. Ами напиши някаква библия тогава. Щом очакваш някой да ти вяра сляпо. Но за разлика от религията, ти не звучиш достатъчно добре, убедително. Въпреки че се усеща знаниято, с което разполагаш. Само че и при мен се усеща. Само че това не е достатъчно.

1) Тези които експлоатирали, не били онези, за които ми говориш. А кои са създали законите на системата? Кои ги поддържат да функционира по начин, позволяващ да се експлоатира?

2) Между политици и политици има разлика от небето до земята. Зависи от типа управление. В Русия Путин например има думата и управлява из късо всичко, в САЩ Обама няма тази власт... Политика в превод е УПРАВЛЕНИЕ. За кои друго хора, които не се показват ми говориш? За извънземни? Теория на конспирациите?

3) За войните в Сирия нищо не каза. Аз обаче ставам свидетел на голямо вмешателство в държавите им от външни сили. Използваха в началото желанието на народите да правят демокрация, за свалят диктатори и тнт.

Моето мнение е че РЕСУРСИТЕ са причина. Защото от както светът го има, народите винаги са били в една мащабна конфронтация. Империите гледат интереса си, гледат себе си. СЕБЕ СИ. Както ти гледаш себе си, така и силните държави гледат себе си, защото могат да го правят. А щом твърдиш толкова засилено, че не е въпрсо на икономическа, политическа, социална, културна война, то тогава искам да ме опровергаеш с разумни заключения.

5) Напълно съм съгласен, че не е важно да се чете много, ами това, което е нужно. Нещо като справочник. И между редовете също.

Един обикновен човек не може само с четене да направи нужното. Иска се пари, много пари и отново си никой, пред властта. Най-много да станеш президент на малка държава. Или премиер. Макар че и те са сложени пионки и не знам как ще станеш, ако и ти не си такава пешка, да лижеш задници. Но ти си никой и тогава. И кво можеш да промениш сам? За съжалени не много. Ние сме зависими.

7) От една крава да изкараш продкукт... Като и навреш ГМО фуражи, и я експлоатираш по 3 пъти на ден, само за да ти дава много мляко, за да валят продкти, които да продаваш на скъпа цена, за богатите хора, а за бедните да даваш остатъка.

Носенето на скъпи дрехи Е НЕОБХОДИМО УСЛОВИЕ, по което партньорите си правят заключение за твоето парично състояние... в бизнеса.

9) Слушането на заповеди, които не са аргументирани е позор и срам за теб.

Да получиш заповед, която можеш да обориш хяляда пъти и да я изпълниш = се равнява на престъпление.

Наполеон Бонапарт - генерала не трябва да изпълнява заповд на не добре усведомен принц или висш политик. ясно ли ти ?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си