- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Tempus Adventus
миналото, минало, днес е начало на новото ;д В
Не може миналото просто така да се загърбва. Тогава няма да има смисъл от него.
че защо пък трябва да има смисъл от миналото![]()
ПОДЯВОЛИТЕ УСЕЩА СЕ ДОБРЕ ДА СИ ГАНГСТЕР
Права си, но в някои случаи, хайде да кажем, че не трябва да се забрави, но трябва да се прекъсне, за промяната. А след един известен период, защо да не е добре да се забрави? Нещо като ново начало, след потопа. Учим сега история, за да не повтаряме грешките си, да знаем какво се правили, а действително всичко се повтаря. Новото поколение не го изживява като лично и го загърбва.
Повтарям, имаш основателна правота, но не във всички случаи и аспекти.
Защото може да се каже, че много хора, също така се заплитат в минали спомени, търсят неща в омагьосан кръг, живеят в миналото и по този начин не преодоляват стари проблеми, болки, неуспехи. Напротив, носят ги със себе си, живеят с тях. Дадох пример с историята и грешките, които ги повтаряме (войните).
Дадох пример с потопа и новото начало. Замисли се добре върху това и си отговори, дали винаги трябва наложително да се помни нещо, което ако ще дори е преодоляно. Или нещо, което не можем да разберем така или иначе. Или след като самите ние минем на нов етап, нов скок.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 07-19-2016 на 06:32
Не съм сигурна дали искам да гризкам пуканки... Някой да иска?
А аз не съм казал, че не трябва да има някаква представа, ами че миналото си е минало. Не виждам защо ме шамариш, явно си ме хванала под прицел. ;д И, да. Учим се от грешките, но това попрече ли на Хитлер? Или на Ердоган ? Или на Асад? Или на Обама? Или на циганката бъркаща в казана, защото не е положила нужното за живота си? Учим се, ако ние пожелаем. Не само от грешките. Не грешките са причина, че се учиш, а самата ти. Има и други фактори, от които се учиш.