.
Затворена тема
Страница 86 от 175 ПървиПърви ... 367682838485868788899096136 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 126 до 2 150 от общо 4368

Тема: Tempus Adventus

anonymous990763
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Добре, тогава ти ще си явор, тя калина.
    Не съм по драмата.

anonymous990763
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Това което са залесявали, още не могат да го отсекат.
    Те "подкастрят" дърветата в градската градина. На платото след дъждове много дървета падат, корените им не са по-дълги от 1,5 метра, а самите дървета са по на 50+ години.

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от Indistinct Виж мнението
    Не съм по драмата.
    Не е драма, а трагедия, невежа.

anonymous990763
    Guest
    Не е драма, а трагедия, невежа.
    По това още по-малко.

Град
    Sedes Sancti Petri
    По това още по-малко.
    Краят на вашата поема няма да е трагичен.

Виж моят край е друг въпрос.

anonymous990763
    Guest
    Краят на вашата поема няма да е трагичен.

Виж моят край е друг въпрос.
    Краят ти ще бъде като на отец Никодим.

Да. Първите 1, 2 години ще е грозно, но после ще избият нови леторасти и се озелени. Зависи колко са ви ги подкастрили. Кореновата система също ще се съживи, заедно с растежните процеси след резитбата. Ако височината на дърветата е скъсена, също ще помогне. Но ако короната е много разхлабена, то дори опасността от падане на клони при силен вятър е по - голяма.

Пък за платото не се притеснявай. В дивата гора, първия етаж, съставляващ храсти и драки, само чака пролука на паднало дърво, за да издигне на негово място друго. В прекалено разчистваните от човека гори, това не става бързо, дори си трябва допущълнителна намеса.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Краят ти ще бъде като на отец Никодим.
    Животът завършва така, както е изживян. В случая, да. И аз ще умра самотен и отритнат.

anonymous990763
    Guest
    Животът завършва така, както е изживян. В случая, да. И аз ще умра самотен и отритнат.
    Той сам е избрал да е отритнат.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Той сам е избрал да е отритнат.
    Аз също.

Напротив. Още си млад , а вече мъдър. Ще ти престои тепърва живот. И за сега добре те виждам, добър човек.

anonymous990763
    Guest
    Да. Първите 1, 2 години ще е грозно, но после ще избият нови леторасти и се озелени. Зависи колко са ви ги подкастрили. Кореновата система също ще се съживи, заедно с растежните процеси след резитбата. Ако височината на дърветата е скъсена, също ще помогне. Но ако короната е много разхлабена, то дори опасността от падане на клони при силен вятър е по - голяма.

Пък за платото не се притеснявай. В дивата гора, първия етаж, съставляващ храсти и драки, само чака пролука на паднало дърво, за да издигне на негово място друго. В прекалено разчистваните от човека гори, това не става бързо, дори си трябва допущълнителна намеса.
    Да, височината на дърветата е скъсена и то много, а пък на някои дървета е оставено само стъблото.

За платото-проблемът са доста каменистите участъци, при които има дървета и те не могат да развият дълбока коренова система.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Напротив. Още си млад , а вече мъдър. Ще ти престои тепърва живот. И за сега добре те виждам, добър човек.
    Аз не съм казал, че ще умра утре. Но знам как ще живея.

anonymous990763
    Guest
    Кораба има право. Отец Никодим не е бил много мъдър като млад, а влюбен и наивен.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Кораба има право. Отец Никодим не е бил много мъдър като млад, а влюбен и наивен.
    Аз не съм отец Никодим.

Добре щеше да е, ако редом с тази сеч, общината ви засаждаше нови. За да има и за бъдеще. Не се полагат грижи, особено ако трагично се сравним със западните страни. Където такива резитби се планират на време и като цяло се оформят дърветата. Тук екзотичното е поне, че има естествена , дива форма, не го правим всичко изкуствено.

А за платото не знам. Черния бор, или белия беше, е идиално приспособим на каменисти участъци.

Аз не съм казал, че ще умра утре. Но знам как ще живея.
    Не знаеш, но си тръгнал в добра посока.

anonymous990763
    Guest
    Добре щеше да е, ако редом с тази сеч, общината ви засаждаше нови. За да има и за бъдеще. Не се полагат грижи, особено ако трагично се сравним със западните страни. Където такива резитби се планират на време и като цяло се оформят дърветата. Тук екзотичното е поне, че има естествена , дива форма, не го правим всичко изкуствено.

А за платото не знам. Черния бор, или белия беше, е идиално приспособим на каменисти участъци.
    Има 5-6 нови брези. За толкова стига бюджета явно..

За платото - падащите дървета са само широколистни.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Не знаеш, но си тръгнал в добра посока.
    Не знам дали ще стане точно както съм го планирал, но ще се постарая да е така.

Има 5-6 нови брези. За толкова стига бюджета явно..

За платото - падащите дървета са само широколистни.
    У нас европейски проекти за милиони евро се изядоха, а резултата е едно засадено цвете. Така е във всичко.
    На нашето плато са иглолистни, всичко е залесено от човека. Но сега оголват планините от сеч...
    Иначе за платото ви според мен ще се запази. Щом има гора от толкова години.

Не знам дали ще стане точно както съм го планирал, но ще се постарая да е така.
    Искам да имаш позитивно мислене.

anonymous990763
    Guest
    У нас европейски проекти за милиони евро се изядоха, а резултата е едно засадено цвете. Така е във всичко.
    На нашето плато са иглолистни, всичко е залесено от човека. Но сега оголват планините от сеч...
    Иначе за платото ви според мен ще се запази. Щом има гора от толкова години.
    Трябва да се запази,но дърветата растат на височина, корените трудно ги издържат и след буря има все повече паднали такива.
    Къде е това плато, за което говориш?

Трябва да се запази,но дърветата растат на височина, корените трудно ги издържат и след буря има все повече паднали такива.
    Къде е това плато, за което говориш?
    Франгенско плато. Всъщност само склоновете му са гористи. От горе са обработваеми земи. Значително по - малко о Шуменското. По- хубавите ни гори са на север по река батова. И на юг от Варна. На Златни пясъци са уникални , но по малко.

Мега фен
    Град
    beyond The Wall
    Нима
    ами може и той да не знае кога се казва добро утро и добър ден но знаеш че съм прав... със сигурност знае кога е вечер и кога сутрин

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си