.
Отговор в тема
Страница 7 от 10 ПървиПърви ... 345678910 ПоследнаПърви
Резултати от 151 до 175 от общо 240
    anonymous990763
    Guest
    Лека нощ.

Цитирай Първоначално написано от Indistinct Виж мнението
    Лека нощ.
    лека... пиле

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    това е на всякъде

и обучението представлява... как да го кажа - само една теоретична основа, приготвена с цел да правиш нещо измислено, дадено като роботче.

на всичкото от горе над половината студенти не могат да се справят, не усвояват дори минимален материал.

около 90 процента от курсантите си мислят, че знаят нужното. което автоматично ги изкарва от развитието. до тук си, когато кажеш, че си научил нещо. до никъде.
    Тоест, ако казваш, че н си научил нищо, значи си научил нещо!?
    Много странно мислене. Иначе и аз съм на мнение, че трябва да се промени не само, системата, но и мислиенето на хората.

Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Тоест, ако казваш, че н си научил нищо, значи си научил нещо!?
    Много странно мислене. Иначе и аз съм на мнение, че трябва да се промени не само, системата, но и мислиенето на хората.
    Не. Когато си кажеш вътрешно, че си разбрал и научил дадено нещо, ти ще спреш да търсиш нови отговори за продължението му. Оставаш на нивото, което си. И край. Избегна по-важното, което беше основата.

А именно, че от ТЕБ зависи какво ще усвоиш и какво ще направиш, не от ''обучението''.

Разбира се, че системата трябва да се промени, защото в момента тя не работи. Ти не можеш да промениш мисленето на всички, които не могат да мислят. Но ти можеш да направиш успешна цедилка за същите. За да можеш да събереш най-разумното съсловие. Но проблемът не е закодиран само в образователната система, която е една, макар и важна, но не основателна част от пъзела. Защото, ако няма синхром между отделните звена, съставляващи станата ни, не може да очакваш ненарушено развитие. Защото дори образователната система да се финансира, благоприятно - отсъствието на цялостния останал фон, в който и от който да се абсорбират и извличат нови кадри и средства - всичо заминава на вятъра. Мисленето на хората няма да променим скоро, променяме тяхните навици и желания. Мислене е силна дума.
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 08-13-2016 на 21:49

Лека нощ.
    Вчера посетих една готина локална библиотека и се сетих за теб.

Само не разбирам защо има толкова малко книги в тия библиотеки. Тая е най-голямата в квартала ми, има още 5-7 по-малки от нея.

Най-напредналият материал свързан с теория на вероятностите или анализ на данни беше Statistics II "For Dummies" (няколко глави в нея имаше материал, който е отвъд минималното необходимо да прилагаш статистика на работното си място). Прелистих към главата за nonparametric statistics, защото идеята винаги ми е изглеждала много добра...

От нещата, които прочетох ми се прииска да я захвърля на земята с погнуса. Силно. Свястната статистика е толкова рядка

Ще цитирам нещо по памет.

"Нонпараметричната статистика е полезна и за случаите, в които данните ви не следват нормалната дистрибуция, за разлика от досегашния материал тук. Много учени дори не знаят, че параметричните методи са при презумпцията, че данните са с нормална дистрибуция."

И после имаше обяснение, че тук обикновено се ползва медиана вместо средна стойност. Медианата била добра, защото не се влияе от outliers. И след това изречение имаше гигантска липса на параграф, дори няколко страници, анализиращи кога и защо искаме да игнорираме outliers и кога предпочитаме да ги вземем предвид. Което е обезспокояващо, защото при данни без шум и възможност за перфектен модел, outlier-ите са толкова валидни колкото всички друго. Или при адекватен модел въобще (по мои разбирания за адекватен).

След това описаха как да сметнеш приблизително колко е медианата на данните ти, почнаха с това как да сметнеш дали съвпада с конкретна медиана. Ползваха p-values. Това ме отказа.
    ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от StringTheoryPracticist Виж мнението
    ...
    Pe6o, избирам този ти профил ( StringTheoryPracticist ). Очаквам да ми предадеш паролата за него.

//предполагам помниш, че те заставих да се разделиш с някои от твоите профили и те да преминат под мой контрол. Избрах StringTheoryPracticist, за да блесна и аз с аналитичен, математически ум и хамериканците да направят нов филм, озаглавен "по-красив ум" или да финализират нещата с "най-красив ум". (((:

Първо ми дай паролата за твоя профил.

Подозирам, че може да има нелегални неща в него - например наркотици. Длъжен съм да проверя.
    ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от StringTheoryPracticist Виж мнението
    Първо ми дай паролата за твоя профил.

Подозирам, че може да има нелегални неща в него - например наркотици. Длъжен съм да проверя.
    Готово:

потребителско име: M****
    парола: **************

Но не знам какви наркотици ще намериш, след като аз за 30 г. не съм опитвал да пуша дори цигари, та какво остава за леки/тежки наркотици.
    Точно така, аз съм единствен по рода си в днешно време (или поне един от много много малкото). (:

Сега, Pe6o, прощавай се с профила си и ми прати паролата за StringTheoryPracticist по ЛС. (: Ама, трябва да ми пишеш от pe6o-вския си профил, защото само той е упълномощен за ЛС-и до мен. (:

Мега фен Аватара на pe6oskeiborda
    Цитирай Първоначално написано от M**** Виж мнението
    Готово:

потребителско име: M****
    парола: **************

Но не знам какви наркотици ще намериш, след като аз за 30 г. не съм опитвал да пуша дори цигари, та какво остава за леки/тежки наркотици.
    Точно така, аз съм единствен по рода си в днешно време (или поне един от много много малкото). (:

Сега, Pe6o, прощавай се с профила си и ми прати паролата за StringTheoryPracticist по ЛС. (: Ама, трябва да ми пишеш от pe6o-вския си профил, защото само той е упълномощен за ЛС-и до мен. (:
    Ето ти я:

ПОДЯВОЛИТЕ УСЕЩА СЕ ДОБРЕ ДА СИ ГАНГСТЕР

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от pe6oskeiborda Виж мнението
    Ето ти я:

Ей, кеУеш, няма да се бъзикаш с по-дъртите от теб! Давай паролата, ама да е с букви/цифри. StringTheoryPracticist вече е моят втори профил. Ти и без това си имаш десетки други.

Цитирай Първоначално написано от M**** Виж мнението
    Ей, кеУеш, няма да се бъзикаш с по-дъртите от теб! Давай паролата, ама да е с букви/цифри. StringTheoryPracticist вече е моят втори профил. Ти и без това си имаш десетки други.
    Дон Скейборд много харесва думата 'келеш'.

Дон Скейборд не харесва да му крадат изразите.

Рижавата котка на леля ти е под мерника.

Супер фен
    3а какво ти е Indostinct?

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от kuchkoebacha Виж мнението
    Дон Скейборд много харесва думата 'келеш'.

Дон Скейборд не харесва да му крадат изразите.

Рижавата котка на леля ти е под мерника.
    Само не разбрах, защо спря да ползваш профила на solo_?

Мега фен
    Град
    beyond The Wall
    Цитирай Първоначално написано от mincheto Виж мнението
    трябва ми

anonymous990763
    Guest
    За какво ти е въздух?

Повече от фен
    В Северна Корея.

Мега фен Аватара на Dwyd96
    За какво ти е въздух?
    Защо си оставила Ицо сам.

Цитирай Първоначално написано от Dwyd96 Виж мнението
    кой?

Мега фен Аватара на Dwyd96
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    кой?
    Въпросът не беше към теб.
    Последно редактирано от Dwyd96 : 08-14-2016 на 15:28

Въпроса не беше към теб.

Мега фен
    Град
    beyond The Wall
    ХАХАХАХАХА

Град
    Sedes Sancti Petri
    Не ми трябва. Просто искам да знам къде е.

Indistinct, по някое време вечерта искам да те питам нещо. Гледай ако е възможно да си на линия.

anonymous990763
    Guest
    Защото трябва да се научи на самостоятелност.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от YoungBloodZ Виж мнението
    ХАХАХАХАХА
    Как сте днес, другарю модератор?

имам адаш ли?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си