- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Фитнес и бой
Здравейте ако Тренирам Фитнес означава ли че мога да се бия ?
не мисля така
мускула по-скоро ще ти помогне да се защитаваш малко по-добре
никви мускули не могат да спрат удар който попада точно в главата ти нали се сещаш
като имаш мускули ко, ще стоиш тъпо и ще гледкаш докато някой си там ти вкарва точни удари и докато целия се подуваш си викаш "уау ко стаа, нали ходя на фитнес"
Изглеждаш ли по- внушително, предполагам по- малко хора ще желаят да се бият с теб на улицата.Блъскай щанги и стероиди и може би ще се сдобиеш с нещо като "имунитет" от побойници.
![]()
Можеш,къ иначе.Само мъкни с теб постоянно няколко дъмбела или една щанга,за да млатиш другите.
И сега в реалността-не,не означава това.Фитнеса не е боен спорт.Може да ти помогне да излегждаш добре и натрупаш мускули,но да можеш да се биеш...не.
Рънъра е прав, че по-големите баници имат повече потенциал, но не винаги. Защита и атака са синоними на мобилност, експлозивност и бързина. Бой означава поддържане на темпо и идея за това което правиш. Мускулите не съчетават тези качества ако са тренирани само за дискотеките а мозъка с нищо повече от дилеми относно сериите за бицепс и гърди. В такъв случай при една минута спаринг гардът пада и индивидът става малко по подвижен от евроазиатската плоча.
Вдървяването е два вида-такова в главата и такова в тялото. Повечето нетрениращи нищо страдат и от двете, а фитнесджиите доста често в тежка форма. Това ги прави супер некординирани в бой срещу равностоен боец. От друга страна колкото и да е вдървено тялото на боеца поради една или друга причина и като предположим че няма да се контузи той пак е боец защото мисли разчупено в сферата на някакъв стил и умее да прецени себе си и противника. Последното тотално липсва при любителите на фитнеса. И въпреки всичко, всичко е относително.
Последно редактирано от tochko : 10-10-2016 на 20:17
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
по-големи мускули = нужда от повече кислород = бързо изморяване = ниска ефективност = лежиш на пода с поне една аркада на мутрата и сътресение
отнема доста време преди да научиш тялото си да реагира на това, което виждаш. Още повече пък отнема да виждаш нещата от по-рано, за да дадеш повече време на тялото да реагира.
Мускулите ти дават превес над противника до един момент, след това стават просто пречка.
There is some good in this world, and it's worth fighting for.
J.R.R. Tolkien
My childhood did not prepare me for the fact that the world is full of cruel and bitter things.
J. Robert Oppenheimer
знам един дето използвал веднъж ритник в корема и боя свършил![]()
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Да си добър биткаджия не означава да си назобан като бик. А и има значение за какъв бой говорим. Дали за спаринг в зала или за уличен. Винаги добрата спортна форма би могла да бъде от полза, но най-важни са хладнокръвието и добрата преценка за противника. И един съвет от мен: влизай в бой само при неизбежна отбрана и се стреми да нараниш дотолкова, доколкото да респектираш противника ти. Само комплексарите и лудите се млатят за удоволствие и гледат да наранят максимално опонента си.
Колега, идеята е малко необмислена. Помисли над следните две неща:
-ако ти си по-здрав и тежък от мен, колко юмрука в ухото/брадичката/слънчевия сплит ще издържиш преди да паднеш при положение, че не знаеш как да държиш гард и да се пазиш, а офанзивата ти е бавна и декординирана?
-ако ти си по-здрав и тежък от мен, колко хвърляния на земята/ключове/задушавания ще избегнеш преди да свършиш при положение, че нямаш елементарна идея за захват, безопасно падане или работа в партер?
голям човек е трудно да го биеш без няква стратегия, щото неговата ръка вкарва в пъти по-голяма щета от твоята
ако си 70 кг и се биеш с някой 100 кг то просто нещата не се случват :Д
Представете си Нейт Диаз срещу Даниел Кормие... Или пък Мани Пакяо срещу Кличко :Д:Д. Димитриъс Джонсън срещу Алдо...
Ако го засипеш с огромно количество разнообразни удари и го измориш, евентуално можеш да го нокаутираш, ако не те е убил до тогава :Д
То много често големите след 1-2-3 удара спират щото не са свикнали да ги удрят и им е кофти.
Дори да влезеш на някой голям тип, кво, ще го хвърлиш като е с 20-30 кг по-тежък от теб ли? :Д Нема да стане бате
най-умното решение е да не скачаш на хора, които са по-големи от теб
There is some good in this world, and it's worth fighting for.
J.R.R. Tolkien
My childhood did not prepare me for the fact that the world is full of cruel and bitter things.
J. Robert Oppenheimer
Вземам пуканки и сядам да чета UFC коментарите.
Не, сега ще си водя записки. Аз участвам само в бой в клетка с жени и кал.
Мога да бия само жени.
Не съм висок левел, затова сядам сега и записвам.
Аз имам розов колан. Обичам да се боричкам с момчета и да ме задушават. Понякога издивявам обаче.