.

Виж резултатите на анкетата: Кой първи трябва да иде на гости на другия?

Гласували
19. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • deitona22

3 15,79%
  • divergent

8 42,11%
  • Нито единия, трябва да си седят сами и на сухо!

7 36,84%
  • Трябва да се срещнат някъде посредата.

1 5,26%
Отговор в тема
Страница 13 от 18 ПървиПърви ... 391011121314151617 ... ПоследнаПърви
Резултати от 301 до 325 от общо 447
    Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от divergent Виж мнението
    Махни ги рождените дни, намерих си личната религия.
    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C...82%D0%B2%D0%BE
    Това е секта, дете. Ерес. А и не мисля, че ще намериш съмишленици. Не познавам манихейци в днешно време.
    Даже да поискам библия за подарък, пак ли няма да дойдеш?
    Разбира се, че не. За какво да ти я подарявам като няма да я прочетеш...
    Въ науката намѣрихъ своитѣ граници, докато въ Църквата живѣя своята свобода.

Мега фен Аватара на smilegirl12
    за рождения ден чак.
    Ама твоя или неговия?
    Don't judge my story by the chapter you walked in on.

Мега фен Аватара на divergent
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Това е секта, дете. Ерес. А и не мисля, че ще намериш съмишленици. Не познавам манихейци в днешно време.
    Не ми трябват съмишленици, важно е на кого е кръстена. Мани е персийски проповедник. Персийската религия е Зороастризъм. Кой е изповядвал Зороастризъм? Бог Фреди. Какъв език уча аз? Персийски. Просто намерих призванието си.
    I'm too weird to live, but much too rare to die.

Цитирай Първоначално написано от smilegirl12 Виж мнението
    Ама твоя или неговия?
    е то същото.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Не ми трябват съмишленици, важно е на кого е кръстена. Мани е персийски проповедник. Персийската религия е Зороастризъм. Кой е изповядвал Зороастризъм? Бог Фреди. Какъв език уча аз? Персийски. Просто намерих призванието си.
    И аз съм учил латински, ама не съм станал католик. Не мисля, че ученето на даден език води към изповядване на религия свързана с него.

Град
    Sedes Sancti Petri
    е то същото.
    Защото сте едно ли?

И аз съм учил латински, ама не съм станал католик. Не мисля, че ученето на даден език води към изповядване на религия свързана с него.
    Не твърдя, че води към това, но пък съвпадъкът е готин.

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от smilegirl12 Виж мнението
    Маме тея двамата ще се **** ли или не ? Не ми се чете спама
    Май няма.
    квак

Мега фен Аватара на VinDiesel
    Град
    Плевен квартал Оринч Каунти
    Вие докато се плеснете, ще започнете да ходите с бастуните.
    Баси и случая....

Защото сте едно ли?
    в едно на рождения ден ще се слеем.

Мега фен Аватара на tori
    е то същото.
    Хах, да, тамандан загледах във фб кой кога е роден. :ддд
    квак

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    тъкмо ще можеш да пуснеш тема по тоя повод
    да го разберем и ние

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от YoungBloodZ Виж мнението
    Не се занимавай с глупости. А и Б класата не са мерцедеси.
    КАЖИ Й!

Цитирай Първоначално написано от VinDiesel Виж мнението
    Като човек карал и ръчка, и автоматик, предпочитам ръчните.
    В баир, по-скоро са проблем малолитражните бензинови агрегати, с дизел, колкото и да е голям баира, не връщам назад.
    На автомата, най-големия + е в задръстванията, както каза Лейди по-горе.
    Ми, то това си е основното в градовете... А и за извънградко си праскаш темпомата и си безсмъртен. На ръчката все идва един момент, в който трябва да върнеш на 4-та поне за 90 примерно. Изпреварванията също са по-лесни, особено на по-големи колони, щото риташ на кикдаун, връща ти една или две предавки и после почва да цеди мотора като си включва на по-висока в идеалния момент и по-бързо, отколкото ще включиш ти на нормална ръчна кутия. Изобщо, има си много предимства. По-скоро единственият недостатък, който виждам е че не е толкова забавно, когато ти дойде на акъла да правиш глупости.

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    тъкмо ще можеш да пуснеш тема по тоя повод
    да го разберем и ние
    Докато те сами не пожелаят, няма да пускам нищо. Има си неща, които не бих разпространявала.
    квак

там някъде и двамата хахах

Докато те сами не пожелаят, няма да пускам нищо. Има си неща, които не бих разпространявала.
    само търговия с лични данни не си започнала, стой си в блатото ако обичаш!

Град
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Ми, то това си е основното в градовете... А и за извънградко си праскаш темпомата и си безсмъртен. На ръчката все идва един момент, в който трябва да върнеш на 4-та поне за 90 примерно. Изпреварванията също са по-лесни, особено на по-големи колони, щото риташ на кикдаун, връща ти една или две предавки и после почва да цеди мотора като си включва на по-висока в идеалния момент и по-бързо, отколкото ще включиш ти на нормална ръчна кутия. Изобщо, има си много предимства. По-скоро единственият недостатък, който виждам е че не е толкова забавно, когато ти дойде на акъла да правиш глупости.
    Винаги може да караш по-умно от автоматика, ама винаги, както и от темпомата. Вече е въпрос, кой е задкормилното устройство....

Винаги може да караш по-умно от автоматика, ама винаги, както и от темпомата. Вече е въпрос, кой е задкормилното устройство....
    Дефинирай ми "по-умно"! Дори да сменяш в правилният момент, което не е чак толкова трудно, автомата сменя по-бързо от теб. Дори старите автоматици от 90-те сменят по-бързо от теб. Откъм разход също разликата е нищожна при старите, а при по-новите автоматици си е никаква. Темпомата ти поддържа една скорост чрез подаване на гориво, нищо повече. Дали ти ще движиш дроселовата клапа с крак или компютъра ще я движи, разликата е никаква. Дори, когато я има, тя е в полза на компютъра, щото трудно държиш 500км с точно 120 да речем по магистралата. Все ти шава леко крака, а това си оказва минимално/почти никакво/ влияние на разхода.
    Та, дефинирай ми "по-умно"!

Град
    Дефинирай ми "по-умно"! Дори да сменяш в правилният момент, което не е чак толкова трудно, автомата сменя по-бързо от теб. Дори старите автоматици от 90-те сменят по-бързо от теб. Откъм разход също разликата е нищожна при старите, а при по-новите автоматици си е никаква. Темпомата ти поддържа една скорост чрез подаване на гориво, нищо повече. Дали ти ще движиш дроселовата клапа с крак или компютъра ще я движи, разликата е никаква. Дори, когато я има, тя е в полза на компютъра, щото трудно държиш 500км с точно 120 да речем по магистралата. Все ти шава леко крака, а това си оказва минимално/почти никакво/ влияние на разхода.
    Та, дефинирай ми "по-умно"!
    Когато пред теб идва баир, темпомата не ти усилва скоростта с цел, облекчаване на двигателя. Също така изкачвайки баир, без засилка, разхода на гориво е по-голям. Не съм икономист, но това е по-умно шофиране.
    Другото което е, зимна обстановка+задно предаване+автоматик, тук мисля, че няма смисъл да ти обяснявам, предполагам си го изпитал?
    Извънградско шофиране, мисля че за изпреварването на друг автомобил, бих бил по-бърз с ръчна скоростна кутия, тъй като автомата сваля предавка, но самият процес е по-бавен....
    С ръчка може да забавиш превключването на по-висока предавка, като изцеждаш мотора докрай, а при автоматика съвсем не е така....
    Последно редактирано от VinDiesel : 11-21-2016 на 23:19

Мега фен
    Град
    beyond The Wall
    КАЖИ Й!
    Кажи ѝ го ти, аз и да ѝ го кажа няма да има файда.

Дизеле, както казах и по-рано - американците едва ли са по-тъпи от нас, а от сума ти време карат предимно автоматици. Автоматика отвсякъде си е по-удобно, най-малкото можеш да го караш с една ръка (да, с ръчните скорости пак може, но е доста по-трудно и неудобно). Да не говорим, че е невъзможно да угасиш колата по някой баир и другите предимства, които бяха и не бяха споменати по-нагоре в коментарите. А това за изпреварването - повечето автоматици имат опция ръчно да превключваш скоростите, така че и това не е проблем.

Град
    Sedes Sancti Petri
    в едно на рождения ден ще се слеем.
    За да се изпълни писаното у Мойсея: "И ще остави човек баща си и майка си и ще се прилепи към жена си; и ще бъдат една плът"

Мега фен
    Град
    beyond The Wall
    ще бъдат една плът"
    Звучи зловещо.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от YoungBloodZ Виж мнението
    Звучи зловещо.
    Звучи романтично, ама ти като не разбираш...

Когато пред теб идва баир, темпомата не ти усилва скоростта с цел, облекчаване на двигателя. Също така изкачвайки баир, без засилка, разхода на гориво е по-голям. Не съм икономист, но това е по-умно шофиране.
    Другото което е, зимна обстановка+задно предаване+автоматик, тук мисля, че няма смисъл да ти обяснявам, предполагам си го изпитал?
    Извънградско шофиране, мисля че за изпреварването на друг автомобил, бих бил по-бърз с ръчна скоростна кутия, тъй като автомата сваля предавка, но самият процес е по-бавен....
    С ръчка може да забавиш превключването на по-висока предавка, като изцеждаш мотора докрай, а при автоматика съвсем не е така....
    Е, то идеята на темпомата е да ти поддържа една и съща скорост. Ако те снимат преди баира, няма как да обясниш, че видиш ли идвало баир и затова си засилил. Той ти държи постоянна скорост, а в комбинация с хубав електронен/да речем 7 степенен/ автоматик, на двигателя не му пука за баири.
    Зимата е кофти само докато свикнеш. Просто подхода е различен. Иначе пак мога да си я закова на 3-та примерно или дори на 2-ра преди по-сериозно надолнище и да си спирам с двигател. Точно за спиране с двигател в хлъзгаво време е най-хубаво със задно.
    Свалянето на предавка на кикдаун си е доста бърз процес дори при старите механични автоматици с малко степени. При електронните 6 и 7 степенни е още по-бърз. При старите автоматици това колко ще изцеждаш двигателя при различно натоварване и натискане на газта се настройва чисто механично и можеш да си го направиш по вкуса ти. Макар по доста несъвършен начин пак се отчита натоварването и "това което искаш" и кутията гледа да държи двигателя в оптимален режим. На кикдаун, примерно, добре настроена кутия си сменя малко след оборотите, в които се постига максимална мощност. Точно както и ти би сменил, ако искаш максимално бързо да изпревариш или да тръгнеш. В електронните кутии процеса на изчисляване на натоварването на двигателя е доста по-прецизен, ефективен и бърз. Там въобще не можеш да се конкурираш.
    Както казах, ръчката също има предимства, но те се проявяват основно при някакво по-екстремно каране от сорта на дрифт примерно. Друго предимство е, че можеш да пестиш от спирачки с ръчката, щото за автоматика не е полезно постоянно да му буташ ръчно скоростите, че да спираш. Това пак за тея праисторическите от 90-те и малко след това... На съвременните не им е особено голям проблем.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си