- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво трябва да знае всяко момче/момиче
Ама нали това казвам. Че книгата е за който иска да я чете. Който мисли християнските ценности за неадекватни и глупави да не се занимава. Не можем да променяме християнството защото на някого не му харесва. То по същата логика и Библията да вземем да променим заради гейовете и блудниците.
Въ науката намѣрихъ своитѣ граници, докато въ Църквата живѣя своята свобода.
Само че животът се променя, ако и християнството не се адаптира - то ще бъде отхвърлено! Ето - папата позволи абортите да бъдат опрощавани!
Това прочете ли го и какво мислиш по въпроса?
Според християнските ценности хората щяха да се женят веднага с настъпването на пубертета, както всъщност е ставало.
Папата и хората, които го слушат извършват голям грях. Аборта е убийство, а както знаем, писано е "Не убивай". Доколкото си спомням тази заповед е повторена три пъти в Стария Завет. Само Бог дава и отнема живот.
Аз предлагам придържане към Светото Писание. Там е писано какво трябва да правим. Както казах, който не иска да не го спазва. Оставам си на мнението, че християнството не трябва да се променя заради и от хората.
Нямаше да се женят толкова рано повечето. Знаеш, че човек може да бъде девствен до доста по- висока възраст.
Ако бяха ползвали контрацептиви, нямаше да стигат до аборти! Винаги е по-добре да се избере по-малкия грях, пред по-големия!
В Библията нищо не пише против тия неща, доколкото си спомням.
Нямаше да се женят и щяха да правят безразборен и безотговорен секс, водещ до разпространение на болести и аборти!
Не използвай мен за такъв пример, защото аз не съм за пример! Повечето нормални хора не са като мен, пък и аз не съм бил девствен толкова до късно по мое желание!
Той е нарушил Божията заповед да направи дете на вдовицата на брат си, а не че е използвал прекъснат полов акт (което дори не е било мастурбация).
Пише! Затова са ги женели на по 13-14 години!
Всяко правило, може да бъде спазвано при определени условия и обстоятелства.
Да не се прави секс преди брака! Добре!
Като почне да ти се прави секс, няма да те оженят, защото за да се адаптираш към съвременния начин на живот, трябва да учиш и да правиш кариера, за да не ровиш по кофите ти и децата ти! Добре!
Кво праим тогава?!
Много са ми смешни воплите "съвременния живот тласка младежите към ранен секс и разврат"! Точно обратното е! Както и глупостите, че младите почвали да правят секс много по-рано от преди, с твърдението че едно време са "чакали до брака"! Да, чакали са, но тоя брак е ставал като са били на под 16 години и е бил уреждан не от кой да е, а от родителите на двойката!
чак пък съвременното християнство да няма нужда от никаква реформа, едва ли, понеже колко/кои толкова от съвременните християни вършат делата, които Исус и Неговите истински ученици представени в Библията са вършили?!, виж само как няма и един да срещнеш из улиците на градовете да изгонва бесовете от всеки срещнат обладан, или да изцелява болни само с една дума/молитва, или дори да възкресява мъртви, даже и няма кой да проповядва Словото на истинския Господ Бог така, ако и много рядко да се среща по едни такъв някъде по света
Прочети пак! Явно не си разбрал!
Безразборното правене на деца и предбрачният секс са две различни неща. Безотговорният секс е трето нещо, което може да се случва независимо, като част от първите две.
Сексът не винаги значи правене на деца - моля ти се прави разлика между всичките тия неща.
Я да се върнем пак в началото:
Това на практика означава "правете деца", нали?!
На което аз отговорих:
Сега разбра ли?
Кое "това" е нормалност според Библията?! Да не се прави секс преди брака, или да се стои девствен до 25 (и повече) години?!
Защото в съвременния живот нещата не се случват така! Социално адаптираните хора не се женят толкова рано! На такава възраст (под 18, понякога и под 16) все още се женят само морално, културно и социално изостанали хора, които живеят като преди 100 и повече години! И забележи - при тях е много важно булката да е девствена преди брака (както е било едно време)!
Това са хората, които на практика спазват тези християнски ценности в наши дни!