- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- демокрацияТА
Демокрацията не я плюя. Плюя неолиберализмът и като цяло свободията. Защото някои имеприи използват под предтекст ''човешките права'' и евро-атлантически ценности, само и е единствено, за да завоюват нови народи, да ги колонизират по същия начин.
Колкото до зленнохс.. Не те знам от къде смъркаш информация, но явно е точно от държавната машина, тоест - чиста рожба на най-голямата и могъща пропаганда си. Защото ти сам не можеш да осмислиш и осъзнаваш, както вече ти намекнах, поне да се оптиваш.
И хайде поне малко се замисли защо Хитлер се появява във властта и защо днес все повече идва времето на възраждането на старите времена? Защо европа продължава да навлиза във все по-голяма криза и много държави действително започнаха да се надигат срещу тази свинщина.. Не само заради мигранските вълни.
''Може би ако белия индивид не ги е колонизирал, малтретирал, експлоатирал и пръхосвал земята им сега нямаше да ревеш колко нечисти арийските ти гени ще бъдат до другото лято. ''
Аха, за това сега искаш всичко да се върне? Най-вече на европейците и на нас? Защото отатък океяна, от където всъщност управляват Европа са си добре.
Та, аз и да не коментирам, и да коментирам, събитията, които се случват и общото национално чувство на народите, които се вдигат, сами говорят за какво става въпрос.
Майната му нас ЕС.![]()
Човек, като говорим за кървища, да не забравяме, че либерализма и републиката в Европа са започнали от френската революция, така че ти си нейн продукт.
Няма да говоря за оранжевите арабски пролети и революции
А организирането на Априлското въстание и то ли е от организирано от хора пасячни разбойници.
Последно редактирано от defender : 11-25-2016 на 14:51
120 долара минимална работна заплата в Русия. Единствените с нормални доходи в България са работещите със или за западни фирми.Майната му нас ЕС.
Патриот е той иначе :Д !
душа дава за русия
душа и гъз хахаухауха
Хрумна ми гениална бизнес идея току що.
Ще ви внасям руска сперма бе. Да си правите гаргара вместо да пишете по форумите. Хем вие доволни, че си получавате дозата руско, хем ние, че няма да ни занимавате с хомоеротичната си нужда от близост с Русия.
Тъкмо и руснаците ще изкарат по някой долар, че тая рубла вече само за тоалетна хартия става.
Ко ше кажете ?
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 11-25-2016 на 15:44
За Априлското въстание мисля, че е дело на свръхмотивирано малцинство. Погледнете Ботев, борил се е за справедливост, независимост, имал е някои комунистически възгледи. А как са живяли българите по онова време? Ми хубаво с надеждата за мирна оправия. Чорбаджиите да забогатяват още повече, а бедните да избягат по Европа. Изведнъж някакъв "хулиган", според който трябва да се провежда битка за суверенитет... Днес Ботев не се изучава в училищата, защото неговите съчинения са безкрайно полит-некоректни.
А да ти плащат като на швейцарец ли искаш ? Зак'во друго да идват ако не за да орязват ненужните разходи.
Я ми кажи според теб в София с 2000 лева заплата или в Лондон с 4000 паунда се живее по-добре ? И кой губи от това ? Щото определено не са българите, и ако имахме малко акъл в кухите си кратуни, щяхме да се възползваме от ситуацията.
Уви ... твърде много климатици има, на които космоса им е виновен.
Не само го мислиш. Факт е това.За Априлското въстание мисля, че е дело на свръхмотивирано малцинство.
Губи само България поради две причини.
1) Ликвидира се българската наука и производство.
2) Изкупуваме чужди стоки и услуги.
Кой печели.
Няколко стотин капиталисти.
Унищожена е българскат армия, за да не можем да се справим сами с нищо.
Унищожено е образование и здравеопазване.
Унищожен е всеки сектор.
Ако ще и с 10 000 лв да си, парите стават безценни.
Заради псевдо-националистически идиотщини и чиста фашистка демагогия. Не съм фен на тоз нео-либерал но не съм го и отписал. Но когато пролетариата се подтиска и социалната политика изоставена, такива "alt-right" лайна като тръмп и фараж лесно подяждат страховете и емоцийте на обществото. Когато никоя алтернатива не е задоволителна тръгваш към най-радикалната за да те забележат и проблема да се установи. С огън не се гаси огън. Особенно с тази идеологична "трета вълна" на политиката с края не ерата на Татчър и възхода на Блейр, таз централно ориентирована политика, ни социална ни консервативна, до никаде не я докара из Европа.
Най-голямото политическо постижение на европееца за последните 2000 години пълни с война и кръв, а лайна като лю пен и обан да серат на всякаде по ЕС.
Не мога да ви разбера вас националистите, какво ви е толкоз дошло че да остановявате сексуални връзки със социално конструирани понятия като граници, традиции и история. Квото е в миналото е в миналото, гледайте напред бре, с такъв манталитет Хоукинг а прав че ще измрем всички до края на хилядолетието. Ми утре ако някой зелен хомосексуален извънземен посети, ти кво ще го депортираш ли, не дай си боже пък и се окаже мюсюлманин.
https://www.washingtonpost.com/news/...the-e-u-again/
Последно редактирано от Zlennox : 11-25-2016 на 16:22
Аз съм за система в която България може да просъществува и това не е тази, в която сме днес.
За да съществува общество, то трябва да има социална справедливост, но ИСТИНСКА, а това не може да се постигне с мека ръка. Темата за капитализма вече я обсъждахме. Всичко, което може да променим сега, то трябва да бъде на друга основа и не може да се чака още дълго, защото изчезваме.
А не да се обслужват само корпоративни интереси.
С мека китка ей тези ли ще бориш?![]()
Какво общо има, че някой чужденец е решил да инвестира у нас, като създава работни места и добри условия на труд, с българската наука и производство? Мен ми е все тая печалбата къде отива.
Какво значение има какви стоки изкупуваш?
И чуждите инвеститори ли са виновни?
Капиталът се дели на индустриален и финансов. Чрез индустриалния капитал се дава тласък на средната класа, финансовият ограбва.
Знаеш ли, ти не си комунист, нито националист, нито либерал, просто търсиш оправдание, че някой ти е виновен за нещо. Минимална заплата, добре де, как аз работя и не се оплаквам, как по голяма част от българите го правят? Смесваш както ти изнася - "капиталистите са виновни, но не съм комунист. Националист съм, но съм и русофил също. Искам пазарна икономика, ама пазарът ми пречи". Така си объркал понятията, че си като едно плямпало.
Не те интересува къде се изнася печалбата?!?! За каква компетентност си говорим?!
1) Когато българския потребител масово изкупува внос на суровини, материали и блага без политически ограничения - това е силен удар върху българските производители. Те биват изместени от пазара и цените падат. Когато българския потребител използва изцяло чужди технологии, това измества българската наука и нейното значение изчезва, заменено е.
Когато се изкупува масово - това предизвиква източване на български пари от държавата, държавата обеднява. Средствата се източват. Родните производители фалират.
Не става въпрос само за чужденстранните инвеститори у нас, ами за цялостния модел на търсене и предлагане на стоките, ДИРЕКТНО ликвидиращи българското прозивдоство.
Не, на никакъв не се правя. Изваждам действителни факти. България попада в такова геополитическо пространство, по средата на разломна линия между Изтока и Запада. Националист не означава да си в изолация, ако въобще разбираш нещо от социология и политология.
Не съществува нещо като пълна независимост.
Не, не се оплаквам, изразвам притеснения за народа си. И милионер да съм ще имам правото да търся и да критикувам.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 11-25-2016 на 17:22
"Цитат:Не те интересува къде се изнася печалбата?!?! За каква компетентност си говорим?!"
Наясно ли си, че данък печалба си отива в държавния бюджет? Наясно ли си, че се стимулира производството по този начин, работни места, съответно повече пари за образование, здравеопазване, пенсии и т.н. Българските производители, поне повечето, отдавна доказаха, че освен да ликвидират, друго не се вижда на лице. Ако си работник, чорбаджията ти трябва да е задължително българин, ще се чувстваш по-добре ли, обесни, не мога да разбера.
Ако помислиш малко, ще разбереш, че не можем да сме конкурентни по друг начин на големите производители във всеки един бранш, освен ако самите те не вложат инвестиции у нас. Всяка държава се специализира в определени сфери в икономиката, това е разделението на труда, но ти ако искаш, си гледай телевизор Велико Търново, щото е българско производство.
И да, за да си националист, най-важното е да се бориш за държавния суверенитет, това е смисълът, явно не си такъв.
Противоречиш си на първото и четвъртото изречение. Факт е, че индустриализацията и модернизацията се дължи в периода, за който говориш, но какво общо има това с темата, която дискутирахме?
Данък печалба сравнение с това, което сториха с цялата българска икономика ли? А наясно ли си за плоския и програсивния данък? Че колкото по-голям бизнес имаш, не плащаш повече тук?
Щом ти харесва днешния просперитет на държавата, ок, това е твой личен избор. Но аз виждам демографска катастрофа в последни фази именно, защото сме като след Ньойски договор и победена, разграбена и подтискана умишлено държава.
Всеки има свободно мнение. Твоето е, че се развиваме в правилната посока, моето е, че се превърнахме в територия от Третия свят. До такава степен деградира масата, че тя вече не е в състояние (ако се приеме ,че народът нещо решава) за самостоятелно излизано от тинята. Бъдещето явно ще се определя от състиянието (както може би винаги) от Великите сили.![]()
Аз обаче вярвам, че има още хора, с които имаме общи възгледи и за които да си струва някаква форма на борба. Било то и само на информационно излъчване, тъй като голяма част от хората се провокират по този начин.