.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11

Психичен проблем

Здравейте съфорумници , имам един проблем , който ми играе една много лоша шега , върху цялата психика и ако може да ми помогнете ще е страхотно.Проблема ми е следния:

Преди да си легна , трябва да проверя дали е заключена вратата , дали са спряни чешните , дали съм заключил вратата на колата и други , но това не се изравява в това да проверя веднъж , а се концентрирам около 2-3 минути във всяко едно от действията .Примерно преди да си легна отивам да проверя дали входната е заключена около 15 пъти , при всеки един опит си казвам на ум , дори и на глас някой път : Да , вратата е заключена , но качели просто мозъка ми не иска дра приеме факта , че съм проверил че е заключена и трябва пак и пак и пак да проверявам докато един момент , усештам някакво спокойствие и после си лягам.

Моля , ако има хора с подобни проблеми , да ми кажете как ги превъзмогвате.

Благодаря Ви

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    ОКР!
    100%
    Иди при личния си лекар, обясни му ситуацията и поискай направление за консултация с психиатър. Ще ти препоръчат някакви мерки за да се подобри състоянието ти.
    Цитирай Първоначално написано от Rengur Виж мнението
    всички тук знаем, че сте инфлуенсър във форума

Повече от фен Аватара на michaelis
    незнам батка, аз не съм лекар и дали е като това долу нямам идея,
    -----------------------------------------------------------------------------
    Обсесивно-компулсивно разстройство. Натрапливости. Разстройство от натрапливи мисли, идеи, представи и импулси и натрапливи действия. Обсесии и компулсии. Съвременна психиатрия.

http://kmilanov.net/old/trevojnost-t...kompulsii.html
    -----------------------------------------------------------------------------

за нещо си се притеснил явно, еби и майката на вратата кво като не е заключена, е излез разходи се навънка да се понамразнеш малко и да купиш нещо на гаджето за празниците
    Отишъл мравоядът при Ной и го попитал:
    - Пич, кажи ми честно... само две мравки ли взе? ..

Цитирай Първоначално написано от Грозния Виж мнението
    ОКР!
    100%
    Иди при личния си лекар, обясни му ситуацията и поискай направление за консултация с психиатър. Ще ти препоръчат някакви мерки за да се подобри състоянието ти.
    с психолог ве мой, не с психиатър ти къде го прати при тея кукумицини с розовите хапчета, нищо му няма малко се е притеснил ше се опрай

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от michaelis Виж мнението
    с психолог ве мой, не с психиатър ти къде го прати при тея кукумицини с розовите хапчета, нищо му няма малко се е притеснил ше се опрай
    Психичното здраве в нашата страна се пренебрегва.
    Психолозите и тяхната помощ не се покрива от здравна каса - само на частно!
    Друг е въпросът колко от тях са истински психолози.

Психичното здраве в нашата страна се пренебрегва.
    Психолозите и тяхната помощ не се покрива от здравна каса - само на частно!
    Друг е въпросът колко от тях са истински психолози.
    е то психолога във всяка страна се плаща, за тези които работят, но няма ли нещо което се поема от държавата за ученици, студенти, те от де ше извадят пари ? А спорехме миналия път с двете госпоици "Ужасна и МяуМяуМяу" дет много обичали някой който се "оплаква и е навънка щот държавата му е виновна" и ми се сърдеха, караха, много са ми обидени, а точно за такова нещо ставаше въпрос, това имах предвид, ей го резултата е на лице, защото като споря с някой не го правя за да си чешам егото или защото ми е много готино да си лая месеца .....
    Иначе бих му предложил на тоя фен, два дена на всеки 5 мин. да проверява тая врата дали е заключена докато му писне и после няма и да се сеща за нея.
    Последно редактирано от michaelis : 12-09-2016 на 05:25

Мега фен Аватара на Smrazqvashta
    michaelis има право, че е не лоша идея да опиташ да постигнеш вътрешен самоконтрол. Не че е правилно да омаловажаваме здравето си, но веднъж почнеш ли с ходене по психиатри....
    Ако не можеш да промениш дадена ситуация, промени отношението си към нея.

Град
    София
    е то психолога във всяка страна се плаща, за тези които работят, но няма ли нещо което се поема от държавата за ученици, студенти, те от де ше извадят пари ?
    От държавата се поема само ако детето е със "специални образователни потребности" - т.е. безнадеждните случаи.
    спорехме миналия път с двете госпоици "Ужасна и МяуМяуМяу" дет много обичали някой който се "оплаква и е навънка щот държавата му е виновна" и ми се сърдеха, караха, много са ми обидени
    Яд ги е, че те са останали тука и се дразнят когато някой нарича нещата с истинските им имена.
    Иначе бих му предложил на тоя фен, два дена на всеки 5 мин. да проверява тая врата дали е заключена докато му писне и после няма и да се сеща за нея.
    Надали това ще помогне. Ако беше толкова просто, авторът щеше да си е помогнал сам. Изглежда че изпитва вътрешни безпокойства и се нуждае от помощ за да ги преодолее. Една консултация с лекар няма да му навреди.

Цитирай Първоначално написано от Smrazqvashta Виж мнението
    michaelis има право, че е не лоша идея да опиташ да постигнеш вътрешен самоконтрол. Не че е правилно да омаловажаваме здравето си, но веднъж почнеш ли с ходене по психиатри....
    имам едно приятелче учеше медицина и правеше практика в лудницата и разправяше, че психиатрите са по-луди от лудите и трябва да си сменят местата А на това момче нищо му няма щом пише във форум и пита кое какво и защо е така начи никви психиатри

От държавата се поема само ако детето е със "специални образователни потребности" - т.е. безнадеждните случаи.
    Яд ги е, че те са останали тука и се дразнят когато някой нарича нещата с истинските им имена.
    Надали това ще помогне. Ако беше толкова просто, авторът щеше да си е помогнал сам. Изглежда че изпитва вътрешни безпокойства и се нуждае от помощ за да ги преодолее. Една консултация с лекар няма да му навреди.
    Не бе аз не искам никой да обиждам или да насъсквам да бяга от държавата, аз не лъжа като представям такова каквото е истинското положение в страната, но заеби сега това намерих тука някой неща за тези ОКРи и "натрапливи мисли" да попрочетем едно друго и после ще драсна какво съм прочел.

Общо взето пишеха, че се лекува по 2 начина : Медикаментозно и чрез Когнитивно Поведенческа Психотерапия, което е и по-добрия вариант защото с тея хапчета нищо не става. И с две думи човек трябва да се запознае със страха си или мислите си и т.н. които му създават проблем да "ги пипне" да ги разпознае като нежелателни мисли, да се дистанцира от тях и да надхитри един вид мозъка си дет е зациклил на това място, т.е. да убеди себе си, че тези тревоги (за вратата в случая) са излишни. Tова е целия филм без абсолютно никакви хапчета и психиатри.
    Последно редактирано от michaelis : 12-09-2016 на 11:39

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от Imperial69 Виж мнението
    Здравейте съфорумници , имам един проблем , който ми играе една много лоша шега , върху цялата психика и ако може да ми помогнете ще е страхотно.Проблема ми е следния:

Преди да си легна , трябва да проверя дали е заключена вратата , дали са спряни чешните , дали съм заключил вратата на колата и други , но това не се изравява в това да проверя веднъж , а се концентрирам около 2-3 минути във всяко едно от действията .Примерно преди да си легна отивам да проверя дали входната е заключена около 15 пъти , при всеки един опит си казвам на ум , дори и на глас някой път : Да , вратата е заключена , но качели просто мозъка ми не иска дра приеме факта , че съм проверил че е заключена и трябва пак и пак и пак да проверявам докато един момент , усештам някакво спокойствие и после си лягам.

Моля , ако има хора с подобни проблеми , да ми кажете как ги превъзмогвате.

Благодаря Ви
    Аз съм същата по отношение на вратата. Понякога така я бутам/проверявам, че имам чувството, че ще я разбия . Моята мания лично се появи оттова, че веднъж бях забравила отворена вратата към апартамента. Оттогава голямо съмнение, заключих ли, не заключих ли. Когато моето куче го няма у дома не ме е страх, ама у дома ли е и откачам. Убедена съм, че и ти имаш някакви страхове и затова правиш тези неща. Окр се проявява в постоянно повтаряне на всичко, което правиш, тоест го нямаш. Виж какво те притеснява и измисли начин да го преодолееш и ще спреш. Знам колко е гадно да знаеш, че.си го направил и все пак да продължаваш

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си