.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 3762

Hybrid View

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от Грозния Виж мнението
    Никъде не го пише, но е логично и се е случвало в миналото. Времената се менят, хората и начинът на живот също, за да разшири влиянието и значението си, църквата трябва да се адаптира.
    Вече не се преследват и горят "вещици" (поне не в буквалния смисъл) - ето едно доказателство, че църквата е еволюирала. Нищо не пречи да се свика вселенски събор и някои от съществуващите догми (много от които не ги пише в Библията) да се преразгледат. Това също се е случвало в миналото, нали ?
    Има нещо, което се нарича Свещено Предание, за което вероятно не си чувал. Някои от догмите, които мислиш, че не ги пише в Библията са от Свещеното предание. Така че, не, не трябва да се приемат нови. Дори да се свика Вселенски събор догматите няма.да бъдат преразглеждани, още по- малко променяни (просто защото няма смисъл). А църквата не е еволюирала преди. Говорим за православието, не за католицизма.
    Въ науката намѣрихъ своитѣ граници, докато въ Църквата живѣя своята свобода.

Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Има нещо, което се нарича Свещено Предание, за което вероятно не си чувал. Някои от догмите, които мислиш, че не ги пише в Библията са от Свещеното предание. Така че, не, не трябва да се приемат нови. Дори да се свика Вселенски събор догматите няма.да бъдат преразглеждани, още по- малко променяни (просто защото няма смисъл). А църквата не е еволюирала преди. Говорим за православието, не за католицизма.
    Хайде сега. И по нашите земи е имало езичници, които са наказвани и дори убивани, поради отказ от смяна на вярата. Не можеш да ме убедиш, че доброволно са си сменили вярата. Все едно сега да се появи някаква друга религия и да я приемеш. Това може да стане, но с някакво чудо, което да повлияе на цялата ти същност.

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от YoungBloodZ Виж мнението
    Според мен не е.
    Защо?
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Хайде сега. И по нашите земи е имало езичници, които са наказвани и дори убивани, поради отказ от смяна на вярата. Не можеш да ме убедиш, че доброволно са си сменили вярата. Все едно сега да се появи някаква друга религия и да я приемеш. Това може да стане, но с някакво чудо, което да повлияе на цялата ти същност.
    Абсолютно си прав. Аз затова оправдавам фарисеите затова, че не са приели Христа.
    Въ науката намѣрихъ своитѣ граници, докато въ Църквата живѣя своята свобода.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си