- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Телевизията и радиото са средства за възпитание.
И общо вграждане на мисли и начин на поведение на хората.
Най-уязвимата група са децата.
Телевизията и рекламите не просто влияят на съзнанието, те хипнотизират, пристрастяват, затъпяват.
Най-опасното оръжие са постоянно излъчваните шоута и музикални хитове, налагащи мода на разврат, простотия и алчност.
Хората започват да подлежат на тази деградация, тъй като не притежават особено развит интелектуален капацитет.
Свободата на волята се превръща в затвор на мозъците.
Политиците и политиката не са решение на проблема, тъй като са зависими от други фактори.
Но хората могат да променят всичко.
Радиото, телевизията, училището, държавата, моловете, международното положение и четирите годишни времена са извиненията на всички безотговорни родители, които не си възпитават децата и все някой друг им е виновен!
Кораб заблуден, като говориш за възпитанието на децата, защо пропускаш ролята на семейството, като тя е най-важна от всичко?!
Грозен, родителите нямат пълен контрол над децата си. Освен това, именно незнанието и неосънаването на родителите върху тези теми, са причината . Родителите също попадат в тази хватка.
Ходят на работа, а през останалото време детето е на училище или на друго място, но извън обхвата на родителя.
Както казах, политиците нямат намерения да променят нещо. Напротив. Те искат стадо.
Много малко хора мислят. Останалото е коне с калпаци.
Мерките, които аз съм предприел: Не гледам телевизия и слушам само радиа, по които не дават новини и има само музика.![]()
Именно! Много вярно!
Сега се преместете да живеете в някоя пещера дълбоко в планината! Само така няма да ви промият мозъците!
Сега сериозно:
Ако синът ти мята салфетки в дискотеката, а дъщеря ти още няма паспорт ама е с 3-ти аборт, това не е защото по телевизия дават Азис. Просто ти не си успял да им изградеш минимална ценностна система, която да надграждат по-нататък.
А за телевизията: Има и научно популярни канали, но факта че си почнал да хейтиш разни шоута и "хитове" показва какво гледаш!
Последно редактирано от Dwyd96 : 01-29-2017 на 15:27
Съгласен съм с Грозния, семейството е основно, а след това външни фактори. Аз израстнах четейки книги, докато другите хлапета зяпаха телевизия. Нямахме телевизор вкъщи, компютър ми взеха на 12.
Последно редактирано от Dwyd96 : 01-29-2017 на 17:42
Кораб, мислещите хора могат да отделят зърното от плявата, а такива като теб най-лесно се подават на каквото им пуснат по медиите.
Къде си тръгнал с тия кампанийни теми, като дори не можеш да защитиш тезата си? Ако Иневтоний те съветва за тия неща, далече няма да стигнете!
Мисля, като кораба, единствения начин да се спасиш от вредното въздействие на телевизията е да спреш да я гледаш.
Прекалено много манипулация има по тия телевизии, това не ми харесва.