- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Парламентарни избори
Сега на фейса ми се появи това:
Един от най-авторитетните икономисти на нашето време -Джоузеф Стиглиц, споделя своите виждания за бъдещето на Америка: "Хората навсякъде по света, вече губят доверие в демократичните процеси."
ПП: Само Зленокса и Ауриса не губят доверите, дори грам не се съмняват, щото са приятно заслепени или супер-уредени и не могат да виждат по-далеч от егото си и само повтарят мантрата: "всичко около мен са глупави". Поведение почти като на зомби.
Тук не става дума за нормалност, защото и аз не съм съгласен с някои нормализации в някои аспекти, водени от либералната идеология. Но либерлността не е предтекст за нормализация, а за свобода на човека. Джон Локк е твоя човек в този случай. Има аргумент за толерантността от либерална гледна точка. Горе-долу може да се каже че той е бащата на либерализма. И то в религиозен предтекст, само като за теб...
https://bg.wikipedia.org/wiki/Писмо_за_толерантността
Последно редактирано от Zlennox : 02-03-2017 на 11:43
зле-нокс, нали се сещаш, че именно заради икономическата ни зависимост, сме на това дередже? Не зависимо в кой блок сме. Ето, на гърците им спряха парите и веднага клекнаха, защото няма къде да ходят. Ако бъдат спрени малкото субсидии за България, ще настъпи пълен икономически колапс, хората ще започнат да протестират по улиците, принудени от безисходица, докато не заменят правителствените сили със слуги, още по-силно подчинени на господарите на корпоративните транс-международни фирми.
Защо трябва всяка държава да разчита на субсидии и чуждестранни банкери, вместо да създаде вътрешна и по-малко зависима система, за да може сама да произвежда по-голям процент от стоки и услуги, които да задоволяват вътрешния пазар? Разбира се не е възможно малка държава, но дори и голяма империя да съществува напълно изолирана от света, но погледни колко по-добре шеше да бъде, ако така наречения ЕС беше нещо повече от съюз на Френската и немска икономики, за да спомага ефективно за развитието на всяка една страна.
Реално ЕС е една клика на мафията, това е ралното. Реално от 2007година сме в ЕС единственото, което сме видели е как държавността изчезна. Всички са наясно с корпуцията у нас, но това не им пречи да я издържат във валстта, защото единственото, което се цели вече го написахме в темата. Реално развитие няма.
ЕС поддържа нашето корумпирано правителство като ги субсидира, това се получава.
Изобщо практикуващ религията си мюсюлманин да ми говори за либерализъм и да ни дава акъл е парадокс на парадоксите. Още повече, че до вчера ревеше как точно тия либерали им носеха демокрация с бомби и преврати в арабските държави.
Така ли.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Усещам рептилско самозадоволяване.![]()
Близо 60% от симпатизантите на либералните партии са хора със сбъркана сексуална ориентация, представители на различен етнос и цивилизационен код, малцинства и въобще хора, които не могат да се интегрират в обществото.
Последно редактирано от Kriegmarine : 02-03-2017 на 16:23
"Only a fool learns from his own mistakes. The wise man learns from the mistakes of others."
Приятелите ми от Швеция и Финландия не са със сбъркана сексуална ориентация, нито са представители на различен етнос/малцинства в държавите си, нито пък са хора, които не могат да се интегрират в обществото.
Давам Швеция и Финландия за пример, но имам много познати от различни държави, които отново не се вписват в стереотипа ти (това, че не си срещал либерали, също може да има влияние), така че аргументът пропада, опитай с друг.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Твърдият електорат са хора спадащи към описания от мен стереотип. На останалите им се промиват мозъците като им се внушава, че най-важно е да бъдем хуманни и толерантни и да спазваме евро-атлантическите ценности. За сажаление, ти спадаш към болшинството от промити мозъци и не искаш да си отвориш очите за истината.
"Only a fool learns from his own mistakes. The wise man learns from the mistakes of others."