- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Без лично пространство?
Има ли причина баба ти и дядо ти да живеят с вас? И защо, по дяволите, леля ти живее с вас?
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Няма друг апартамент, в който да живеят. Леля ми също не е успяла да открие жилище и постоянна работа за себе си.
Другата ми баба, която има реалната финансова възможност да помогне, отказва да го направи. Предпочита да запази паричното си състояние за себе си, дори и да е чудно за какво ѝ е на възрастта от 80 години.
Общо взето, от вчера вкъщи се започна разчистване на кухнята в първоначални опити да се измисли компромисно решение. Ще видим какво ще се получи, но не очаквам много, нямам надежди. Разчитам единствено на себе си и на това да се справя достатъчно добре, че след известно време да се изнеса самостоятелно. Не смятам, че ще ми е лесно, но поне ще бъда малко по-уравновесена.
Последно редактирано от sadxsoul : 03-20-2017 на 17:16
Това, което оказва напрежение върху мен, са обещанията, които не са изпълнени. Както друг потребител спомена, биха могли за всичките тези години да спестят поне малко, за това и наблегнах на факта, че не взимат лоши заплати.![]()
Още от сега приеми за нормално и редно всеки да харчи парите дето си е изкарал, иначе ще станеш лепка като леля ти. Гледай си в собствената паничка. 80 годишната баба има пълно право да си се радва на пенсията и да прави каквото реши с нея. Даже бих казал, че от всички ви тя е най-умна във финансово отношение. Пък и на тая възраст на хората всичко им се чупи, естествено че трябва да има финансови резерви за всеки случай, не всичко се покрива от здравната каса.
А и малко наобратно ми се вижда да гледаш на една 80 годишна баба като на потенциален финансов донор. В БГ всички знаем - пенсиите са мизерни, възрастните хора нормално са бедни хора. Ако твоята баба е нормална баба и въпреки това има повече пари от доста по-младите ти и способни родители... представям си те колко са пропаднали
На леля ти бих препоръчал да си намира работа и квартира, и да си живее живота. И може би някой мъж.
На родителите ти бих препоръчал да ти намерят някоя дупка за 200 лв и да ти я плащат. Все пак още си на 17. Дори нека е за 1 година само. Има такива тавани и малки смотани стаички. Аз съм бил в такава дупка, пълна с влага и мухъл, но много си ми харесваше даже. Да не говорим, че дори е в техен интерес да те изпедират от стаята си. 200-300 лв отгоре не би трябвало да им срине семейния бюджет.
На всички ви препоръчвам да се информирате повече за финансовата страна на живота. В днешно време това е изключително лесно - има книги, има купища информация в нета. Ако не го направите, всички ще сте финансови инвалиди до края на живота си, гарантирано.