.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 29

Hybrid View

Мега фен Аватара на DieselBlood
    Град
    Въъъъ,маняк,ни знам ве!
    Има ли причина баба ти и дядо ти да живеят с вас? И защо, по дяволите, леля ти живее с вас?
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
    една велика тема

Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!

Цитирай Първоначално написано от DieselBlood Виж мнението
    Има ли причина баба ти и дядо ти да живеят с вас? И защо, по дяволите, леля ти живее с вас?
    Няма друг апартамент, в който да живеят. Леля ми също не е успяла да открие жилище и постоянна работа за себе си.
    Другата ми баба, която има реалната финансова възможност да помогне, отказва да го направи. Предпочита да запази паричното си състояние за себе си, дори и да е чудно за какво ѝ е на възрастта от 80 години.
    Общо взето, от вчера вкъщи се започна разчистване на кухнята в първоначални опити да се измисли компромисно решение. Ще видим какво ще се получи, но не очаквам много, нямам надежди. Разчитам единствено на себе си и на това да се справя достатъчно добре, че след известно време да се изнеса самостоятелно. Не смятам, че ще ми е лесно, но поне ще бъда малко по-уравновесена.
    Последно редактирано от sadxsoul : 03-20-2017 на 17:16

Това, което оказва напрежение върху мен, са обещанията, които не са изпълнени. Както друг потребител спомена, биха могли за всичките тези години да спестят поне малко, за това и наблегнах на факта, че не взимат лоши заплати.

Супер фен Аватара на JDeel
    Цитирай Първоначално написано от sadxsoul Виж мнението
    Другата ми баба, която има реалната финансова възможност да помогне, отказва да го направи. Предпочита да запази паричното си състояние за себе си, дори и да е чудно за какво ѝ е на възрастта от 80 години.
    Още от сега приеми за нормално и редно всеки да харчи парите дето си е изкарал, иначе ще станеш лепка като леля ти. Гледай си в собствената паничка. 80 годишната баба има пълно право да си се радва на пенсията и да прави каквото реши с нея. Даже бих казал, че от всички ви тя е най-умна във финансово отношение. Пък и на тая възраст на хората всичко им се чупи, естествено че трябва да има финансови резерви за всеки случай, не всичко се покрива от здравната каса.

А и малко наобратно ми се вижда да гледаш на една 80 годишна баба като на потенциален финансов донор. В БГ всички знаем - пенсиите са мизерни, възрастните хора нормално са бедни хора. Ако твоята баба е нормална баба и въпреки това има повече пари от доста по-младите ти и способни родители... представям си те колко са пропаднали

На леля ти бих препоръчал да си намира работа и квартира, и да си живее живота. И може би някой мъж.

На родителите ти бих препоръчал да ти намерят някоя дупка за 200 лв и да ти я плащат. Все пак още си на 17. Дори нека е за 1 година само. Има такива тавани и малки смотани стаички. Аз съм бил в такава дупка, пълна с влага и мухъл, но много си ми харесваше даже. Да не говорим, че дори е в техен интерес да те изпедират от стаята си. 200-300 лв отгоре не би трябвало да им срине семейния бюджет.

На всички ви препоръчвам да се информирате повече за финансовата страна на живота. В днешно време това е изключително лесно - има книги, има купища информация в нета. Ако не го направите, всички ще сте финансови инвалиди до края на живота си, гарантирано.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си