.
Затворена тема
Страница 226 от 300 ПървиПърви ... 126176216222223224225226227228229230236276 ... ПоследнаПърви
Резултати от 5 626 до 5 650 от общо 7495
    Мега фен Аватара на Rakshy
    Цитирай Първоначално написано от lunacy Виж мнението
    не искам да копирам деитона, но
    ИСКАМ ТОПЛА ВОДА
    ОПЛАКВАМ СЕ

днес вечерта топлих 5 кани вода с каната на съквартирантката
    отне ми сигурно 1 час
    просто не знам каква е процедурата за слагане на бойлер в общежитията, но вече ми иде да отида отнякъде и да взема и да извикам някой майстор да го монтира
    или да се къпя при една приятелка софиянка

или да се прибера в Пловдив докато няма топла вода, но имам неща за вършене тук и не ми е опция сега
    забавно ми е като спрат водата в СГ. Всички се оплакват на боклук все едно по техните места никога не спира водата/тока/интернета. Всеки път е ебати цирка. Все едно като е София нищо не може да се преебе

всеки уважаващ себе си софианец без бойлер има и бързовар и кофа в тях. Не е кой знае колко голяма подготовка, а улеснява всичко. С бързовара топлиш 1 кофа вода, която след това можеш да си разредиш със студена в леген. Като ни я бяха спряли онзи ден заради авария за 2 дни ми се наложи да топля така. Отне ми към 40 минути заедно със самото къпане. Единствения ташак е да си поливаш сам. Даже е някво такова зен упражнение, щото аз обичам да се варя под душа, така с топленето се хигиенизирах с 1 малък леген вода... Бях топлил 1 кофа, за да взема 2 чаши от нея

Трябва ти по-добра стратегия просто ; )

/една колежка се къпе като топли в една голяма купа вода в микровълновата..../
    There is some good in this world, and it's worth fighting for.
    J.R.R. Tolkien

My childhood did not prepare me for the fact that the world is full of cruel and bitter things.
    J. Robert Oppenheimer

anonymous990763
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Rakshy Виж мнението
    що бе
    Не чувстваш ли за некоректно да отправяш подобни подбуди към една Костенурка? Особено споменавайки потребители на 30+.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Ракши, това с поливането май е яко :д
    Хората плащат за турска/римска баня по спа центровете, в софия си я имате безплатно :д

Начи, ситуацията както винаги, фабриката е на майната си, и няма градски транспорт от/до нея, тяксито е 60-70евро в посока и дори нз дали ще мога да извикам за прибирането, ще работя с 3 момчета и ми е неудобно да питам някой да ме закара, защото нали петка с мъжете, ама истината е, че съм смотла
    Таз книжка още я дъвча, още на листовки не съм ходила
    Последно редактирано от NomNomNom : 05-12-2017 на 07:11
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    Когато имаш бойлер.

Feeling chista.
    За кого се сещаш, когато се сещаш за някого?

Мега фен Аватара на deitona22
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от sladura89 Виж мнението
    Аз си мислех, че се е отказал, а той взе че пак се появи!
    Задружно ще го изгониме отново.
    не искам да копирам деитона, но
    ИСКАМ ТОПЛА ВОДА
    ОПЛАКВАМ СЕ
    Начииииииии,специално за теб бях написал нещо позитивно,не се оплаквах,иии ти не си видяла.
    Все негативното виждаш,е*ба*си.
    There is no dark side
    of the moon really.
    Matter of fact
    it's all dark..

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Той затова лелинчо ми за подобни случай се е снадбдил и с бойлер. И в квартала доколкото казаха топла вода няма да има. Обаче пък при него ще си има. Стига да не му спрат изцяло водата. Вече със собствен воден резервоар не се е обзавел...
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Мега фен Аватара на an7raks
    забавно ми е като спрат водата в СГ. Всички се оплакват на боклук все едно по техните места никога не спира водата/тока/интернета. Всеки път е ебати цирка. Все едно като е София нищо не може да се преебе

всеки уважаващ себе си софианец без бойлер има и бързовар и кофа в тях. Не е кой знае колко голяма подготовка, а улеснява всичко. С бързовара топлиш 1 кофа вода, която след това можеш да си разредиш със студена в леген. Като ни я бяха спряли онзи ден заради авария за 2 дни ми се наложи да топля така. Отне ми към 40 минути заедно със самото къпане. Единствения ташак е да си поливаш сам. Даже е някво такова зен упражнение, щото аз обичам да се варя под душа, така с топленето се хигиенизирах с 1 малък леген вода... Бях топлил 1 кофа, за да взема 2 чаши от нея

Ем, не, човек... Няма как да ми кажеш, че е нормално през ден да има аварии, продължаващи с дни и после 11 дни "планови ремонти"...

Цитирай Първоначално написано от Indistinct Виж мнението
    Благодаря, практикант на струнни теории. Ще си представям малко дете, на което обаче трябва да обяснявам материала с по-сложна лексика.
    Мисля, че най-важната част е...

приема наготово ако мислиш вместо него
    По-скоро ако си представиш, че не би могло да направи същите изводи, или даже да му хрумнат да не може уверено да ги следва. И че му помагаш с тях и колкото повече споменеш, толкова повече помощ даваш.

Мисля, че също така изисква енергичност, но не знам дали има начин да си я увеличиш. Май много хора са го опитвали.

Примерно този човек обяснява много неща и често дава ненужна стратегическа информация, която не е вярна или пък е вярна, но елементарна за измисляне: https://www.youtube.com/watch?v=PX3iKZ361Pg
    Всичко е от двигателят му.
    ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Ем, не, човек... Няма как да ми кажеш, че е нормално през ден да има аварии, продължаващи с дни и после 11 дни "планови ремонти"...
    не знам защо искате да обвините някого и нещо за случващото се. Просто се случва. Планираните ремонти са там, за да можеш да използваш топла вода без проблеми през остатъка на годината. Авариите са нещо, което просто се случва. Никой не печели от тях. Ние нямаме топла вода, а дадената фирма трябва да плаща за оправяне на проблема. Разбирам, че на никой не му е приятно. И на мен не ми е приятно като ми спрат водата и усещам как някаква параноя и притеснение ме поглъщат, да не говорим пък когато нямам ток и всичко, което познавам, едва ли не, вече го няма за някакъв период от време. И да, наричаме го ненормално, защото се случва рядко такава последователност от спирания, но факта, че се случва изобщо го прави нормално, you know. Нормално е да има проблеми, ненормално е да съвпаднат по такъв начин. Можеш да виниш твоя Бог за това : )
    J.R.R. Tolkien

My childhood did not prepare me for the fact that the world is full of cruel and bitter things.
    J. Robert Oppenheimer

Не чувстваш ли за некоректно да отправяш подобни подбуди към една Костенурка? Особено споменавайки потребители на 30+.
    добре де, ще се жертвам за колектива, доволна ли си?
    J.R.R. Tolkien

J. Robert Oppenheimer

Голям фен Аватара на lunacy

първо, никъде не съм казала "в София е толкова кофти, в моя роден град е толкова по-добре"
    просто исках да се оплача от липсата на вода не защото е СОФЕТО, а защото където и да съм очаквам да мога да взема душ

но тъй като ти зачекна темата за София и "провинцията" (която явно ти е любимата тема), жителите на СГ се оплакват, защото масово са принудени да живеят в мизерни условия и да делят малка стая с няколко души, докато ти /предполагам/ си живееш вкъщи

когато си в една миниатюрна стая с още двама души, има хлебарки и блокът се разпада, тогава липсата на топла вода ще ти дойде в повече

това не е ситуацията при мен, но както и да е

и не живея в студентски град

и щом толкова те интересува, да, в Пловдив има значително по-малко аварии;

anonymous990763
    Guest
    добре де, ще се жертвам за колектива, доволна ли си?
    Не, оставам обезпокоена.

Banned Фен
    В миналото сме поглеждали своята жена и планина Еверест и сме си казвали, че тя бледнее пред приключението да я изкачиш тая планина и покориш, а нашия двигател е бил насочен в правилната посока.. Не толкова предимно да изкарваме пари и да впечатляваме некви си там за 15 минути лепкаво търкане, а в посока разбиране на нашия индивидуален смисъл, развиване на нашата вродена креативна искра и покоряване на безкрайния потенциал, която тази вселена ни предлага.. После виждаме богатия с ферарито, секси мацка и завидна къща, мозъка му пръснат на задното стъкло на това скъпо возило, пистолета в уста и разбираме... Жените не са Еверест.. Нашия икономически прогрес не ни носи истинско щастие, защото не сме роботи и след определена сума са просто цифри.. Скъпите вещи не ни носят субстанция, просто празни същества в лъскави продукти.. Щастието се крие там горе, между всички блещукащи светлинки или там долу, където чудовищата плуват и атлантида спи, щастието за един мъж е да тръгне на приключение да открие себе, а не предимно да гони ограничените удоволствия предлагани от вещите, жените и лъжливите обещания, маркетинг следващи ги като опашка..

Никоя жена не може да ти предложи повече удоволствие от това да бъдеш там на фронта, където е приключението, където се откриват новите планети, където се откриват новите видове, където разбираме, че не сме сами в тази вселена, където изграждаме между планетни взаймоотношения и тнн, далечни но вълнуващи неща..
    Последно редактирано от PathToOuroboros : 05-12-2017 на 12:05

не знам защо искате да обвините някого и нещо за случващото се. Просто се случва. Планираните ремонти са там, за да можеш да използваш топла вода без проблеми през остатъка на годината. Авариите са нещо, което просто се случва. Никой не печели от тях. Ние нямаме топла вода, а дадената фирма трябва да плаща за оправяне на проблема. Разбирам, че на никой не му е приятно. И на мен не ми е приятно като ми спрат водата и усещам как някаква параноя и притеснение ме поглъщат, да не говорим пък когато нямам ток и всичко, което познавам, едва ли не, вече го няма за някакъв период от време. И да, наричаме го ненормално, защото се случва рядко такава последователност от спирания, но факта, че се случва изобщо го прави нормално, you know. Нормално е да има проблеми, ненормално е да съвпаднат по такъв начин. Можеш да виниш твоя Бог за това : )
    Нещата не се случват просто така. Все едно да си взема автобус и да превозвам хора, без да го поддържам, а когато нещо се счупи и пребия някой да кажа "ми, то се случват такива неща". Съгласен съм, че идеята на плановите ремонти е точно да няма аварии, но очевидно нещата не се вършат, както трябва и все пак има аварии. Защо тока и интернета не се спират през ден и няма "планови ремонти" по 10 дни? По-точно има и аварии, и планови ремонти, но един път, че това е предвидено при изграждането на съответните системи и рядко се налага прекъсване и втори път, че има хора, които знаят, че ще излетят от работа при подобна ситуация. Та, да, не е нормално да са толкова неадекватни.
    Пет пари не давам дали съм в София или в някое друго по-малко село, въпросът е че предлагат услуга, която не поддържат като хората.

първо, никъде не съм казала "в София е толкова кофти, в моя роден град е толкова по-добре"
    просто исках да се оплача от липсата на вода не защото е СОФЕТО, а защото където и да съм очаквам да мога да взема душ

но тъй като ти зачекна темата за София и "провинцията" (която явно ти е любимата тема), жителите на СГ се оплакват, защото масово са принудени да живеят в мизерни условия и да делят малка стая с няколко души, докато ти /предполагам/ си живееш вкъщи

когато си в една миниатюрна стая с още двама души, има хлебарки и блокът се разпада, тогава липсата на топла вода ще ти дойде в повече

това не е ситуацията при мен, но както и да е

и не живея в студентски град

и щом толкова те интересува, да, в Пловдив има значително по-малко аварии;
    не си казала, ама се подразбира

и не, не ми е любимата тема, просто рано или късно опира до тва, защото очевидно не си доволна от условията тук, но все пак си дошла тук. И не са принудени да живеят в мизерни условия. Винаги могат да живеят на квартира в лозенец за по 700 лева на месец. И да, живея си вкъщи, защото ходя в софийски университет, след като съм от София, ако учех в плевен щях да съм на квартира/общак и едва ли щях да мрънкотя задето няма топла вода, тъй като не бих бил изненадан че там няма топла вода чат пат. Ти идваш тук и очакваш разбираш ли постмодерен свят.

И ти откъде знаеш, че аз нямам хлебарки и че не живея с още хора в стая и че панелката на последното земетресение квичеше. Не ми идва в повече липсата на топла вода, защото преди 2 години, ако не се лъжа, същия профилактичен ремонт за 10 дни беше в района на Люлин. Мрънкам, че нямам топла вода, защото съм човешко същество и тва ми е работата, но го приемам, вие изглежда не го приемате, тва ми е проблема

и нормално в плд да има по-малко аварии, говорим за значително по-малко потребление. Към 31.12.2016 в плд има половин милион жители. В сф има 1,2 млн, но съм сигурен че са към 1,5 млн, защото много хора се водят, че живеят извън София по адресна регистрация. Тва е 3 пъти повече население, за бога. Да не говорим, че София има близо 5 пъти по-голяма площ. Шансът нещо да се преебе е 15 пъти по-голям (поне)
    J.R.R. Tolkien

J. Robert Oppenheimer

Нещата не се случват просто така. Все едно да си взема автобус и да превозвам хора, без да го поддържам, а когато нещо се счупи и пребия някой да кажа "ми, то се случват такива неща". Съгласен съм, че идеята на плановите ремонти е точно да няма аварии, но очевидно нещата не се вършат, както трябва и все пак има аварии. Защо тока и интернета не се спират през ден и няма "планови ремонти" по 10 дни? По-точно има и аварии, и планови ремонти, но един път, че това е предвидено при изграждането на съответните системи и рядко се налага прекъсване и втори път, че има хора, които знаят, че ще излетят от работа при подобна ситуация. Та, да, не е нормално да са толкова неадекватни.
    Пет пари не давам дали съм в София или в някое друго по-малко село, въпросът е че предлагат услуга, която не поддържат като хората.
    тока и интернета няма налягане
    жиците не ги лови ръжда
    J.R.R. Tolkien

J. Robert Oppenheimer

тока и интернета няма налягане
    жиците не ги лови ръжда
    То и тръбите не се обледеняват и не ги духа вятъра цяла зима, нито пък пияни шофьори редвно се блъскат в тях... А електропреносната система също може да се претовари, ако не е изчислена и не се поддържа като хората.

Не, оставам обезпокоена.
    Баси колко си груба значи! Момчето толкова отдалеч тръгна за да ти предложи услугите си,а ти го резна като кисела краставичка...
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Аз имам усещането,че някои хора искат да им пускат вода по въздуха докато работниците сменят тръбите....

Цитирай Първоначално написано от Niakoitam Виж мнението
    Аз имам усещането,че някои хора искат да им пускат вода по въздуха докато работниците сменят тръбите....
    Ток по въздуха ли ти пускат докато сменят проводници, изолатори или трафове? Просто е предвидено и повечето населени места се захранват от поне две страни. Друг начин е предварително изготвяне на новото трасе и после само се превключва от старото към новото в рамките на някакви часове. Естествено, всичко струва пари... Не е като да платиш 20лв на мангала да се подпира на лопатата цял ден.

То и тръбите не се обледеняват и не ги духа вятъра цяла зима, нито пък пияни шофьори редвно се блъскат в тях... А електропреносната система също може да се претовари, ако не е изчислена и не се поддържа като хората.
    факта, че вероятно се върши не половинчата, а 1/5 работа, е ясен. Казвам, че при тръбите е по-трудно всичко, защото са под земята и за да ги достигнеш трябва да копаеш, докато за тока и интернета кабелите са главно в леснодостъпни шахти. По-лесно е да остраниш проблем там, отколкото при тръбите.

Не коментирам факта, например, че когато имаше Люлин Нет като компания доставчик, интернета ни беше в пъти по-добър, отколкото е сега, когато ги купиха Булсатком. По време на Люлин Нет сваляхме много по-бързо, качвахме по-бързо, играехме по-лесно, нямаше лаг спайкове и неща, а компютрите ни не са били по-добри. Да не говорим, че излизаше по-евтино и почти не са ни го спирали, освен около някви тежки летни бури или нещо такова, когато дори тока спираше.

Всичко се случва
    J.R.R. Tolkien

J. Robert Oppenheimer

Ток по въздуха ли ти пускат докато сменят проводници, изолатори или трафове? Просто е предвидено и повечето населени места се захранват от поне две страни. Друг начин е предварително изготвяне на новото трасе и после само се превключва от старото към новото в рамките на някакви часове. Естествено, всичко струва пари... Не е като да платиш 20лв на мангала да се подпира на лопатата цял ден.
    Значи казваш понеже страната ни е много богата да вземат да се направят по няколко алтернативни ТЕЦ-а и по няколко алтернативни маршута на всеки тръбопровод в София. Хей така за всеки случай? Ами който му е толкова проблемно,че не може да използва вода 11 дни,защото няма как да си я сгрее с бързовар проблема се решава лесно. Далеч по-лесно отколкото да му докарат алтернативен топлопровод до него. В много магазини в София се продават бойлери. Всякакви размери и широчини. Вертикални и хоризонтални. Две куки,две меки връзки(едит: хайде една мека връзка и една тръба и няколко колена,че с две понякога бие ток или хвърчат искри),едно автоматично бушонче,малко инсталация (който не му разбира му трябва и водопроводчик и електротехник),ако иска да му е напълно безопасно едно реле и един външен ключ с две лампички и си решава проблема вовеки веков. Като му спрат топлата вода пуска си болейрчето и хааайде. Само ще ти кажа,че в по-високите части на селото ни не достига дори и студена вода през по-голямата част на годината обаче софиянци и столичани в повече се размрънкали,че оооо чудо били им спрели топлата вода за 10тина дни....
    Последно редактирано от Niakoitam : 05-12-2017 на 13:34

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    Нелепо е да се сравнява амортизацията (?) (нали това обсъждате, мързи ме да чета всичко) между жици и тръби. Хубаво е да се правят такива неща, защото в сф не си спомням момент, в който да са спирали водата например. Нещо, което се случва почти ежемесечно (понякога по-често) в... общо взето цялата останала част на страната заради аварии, стари тръби и нз си ко. Да видим как ще живеете без вода. Баси.
    За кого се сещаш, когато се сещаш за някого?

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    ^И в София се е налагало да спират водата заради аварии/ремонти, но я спират само в определен район и то за доста по-кратко време - макс 2-3 дни. В близките години в столицата не е имало толкова тежка авария на ВиК мрежата, колкото тази на топлото. "Софийска вода" не са от най-кадърните компании, но все пак са чуждестранна собственост и се справят доста по-добре от провинциалните ВиК дружества. Което е нормално - когато си в най-населения град и столица, трябва да поддържаш някакво поне прилично ниво.

А "Топлофикация-София" са тотални малоумници. Това предприятие е черна дупка за кражби на обществени пари и дива корупция.
    Welcome to the Jungle...

Ракши, една стабилна част от тръбите за парното са също в достъпни шахти и канали. Даже доста бездомници си живеят дълго и щастливо там. Факт е, че нещата не са прости, нито евтини, но решения има.
    Цитирай Първоначално написано от Niakoitam Виж мнението
    Значи казваш понеже страната ни е много богата да вземат да се направят по няколко алтернативни ТЕЦ-а и по няколко алтернативни маршута на всеки тръбопровод в София. Хей така за всеки случай? Ами който му е толкова проблемно,че не може да използва вода 11 дни,защото няма как да си я сгрее с бързовар проблема се решава лесно. Далеч по-лесно отколкото да му докарат алтернативен топлопровод до него. В много магазини в София се продават бойлери. Всякакви размери и широчини. Вертикални и хоризонтални. Две куки,две меки връзки,едно автоматично бушонче,малко инсталация (който не му разбира му трябва и водопроводчик и електротехник),ако иска да му е напълно безопасно едно реле и един външен ключ с две лампички и си решава проблема вовеки веков. Като му спрат топлата вода пуска си болейрчето и хааайде. Само ще ти кажа,че в по-високите части на селото ни не достига дори и студена вода през по-голямата част на годината обаче софиянци и столичани в повече се размрънкали,че оооо чудо били им спрели топлата вода за 10тина дни....
    Къде съм казал държавата да налива пари за това? Идиотско е да се дават държавни пари в подобни предприятия, нали за това се плащат сметки? Не всички ползват тази услуга, че парите от данъците на всички да се хвърлят там и вечно да не са достатъчни, щото някой се гуши здраво.
    Мерси за информацията относно бойлерите, след малко отивам да питам в СОС дали имат нещо против да изкъртя малко банята и да си сложа бойлер, който ще си взема другата година. Идеята с бързовара дори няма да я коментирам, предвид годината, в която живеем... Може и огън да си наклада пред блока и да грея камъни...
    Ти може да си ок да нямаш вода и с месеци, на мен ми е "голям проблем", да. Щото не е яко две седмици да ходиш да се къпеш при някой на квартира с бойлер, все едно отиваш на градска баня.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си