- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- ДНЕВНИК: Как се чувствате? vol. 36
Не, моя не е с тъч. :Д То тук пише, че е опционално за серията, за какво ми е тъч. :Д
Ясно, ем не е нещо бог зн кво, ама не е и лош. Особено ако ти е с и7 варианта. Просто това са по-кежуъл серии. А и както казах - те всичките загряват. Като цяло сериозните геймъри не се занимават с лаптопи, ако говорим конкретно за това де.
"Аз не предател съм, приятел съм от класа. За моите хора скачам в гроба, ритам, чупя, газя ! Добре гърба си пазя, в крака не лазя и по-добре поярвай - лош късмет е да те мразя !"
и7 е, да
иначе аз не съм геймър, знам, че не си го казал, просто да го изтъкна
тъпото е, че е тежък и неудобен за носене
10 000 хиляди отгоре кво? И къде го видя тоя най-добър лаптоп на пазара? :Д
Лиланда, а ти за какво ще го ползваш? Имаш ли определена идея или просто имаш нужда от нова машинка?![]()
Да, разбирам те. Просто си взела нещо което презадоволява твоите нужди (а.k.a. overkill), което и ти сама си казала в предния си пост де. На теб и лаптоп за 1600 лева (примерно) е щял да ти върши абсолютно същата работа и само дето си дала повече пари. Но т'ва не значи, че ппц дадения лаптоп е надценен (което не казвам, че ти казваш)
"Аз не предател съм, приятел съм от класа. За моите хора скачам в гроба, ритам, чупя, газя ! Добре гърба си пазя, в крака не лазя и по-добре поярвай - лош късмет е да те мразя !"
Втф, защо чак сега забелязах, че не си Ева? И защо никой не ме поправи на предната страница както казах Ева? :Д
И от двете по малко иначе. Моя, дори и да не си взема сега, до няколко месеца ще ме предаде, а сега имам парите така или иначе. Взимам си малко по-силен от нормалното, защото от доста време съм си набелязала игри, които не ми тръгват на моя, а както казах преди това, нямам къде да го туря тоя настолен. Плюс това лаптопа си е удобство, няма да го използвам само за игри я...
Последно редактирано от Lilanda : 05-29-2017 на 15:49
ебаси късмета, времето да се оправи след като се прибрахме от вилата
поне се подготвих за изпитите
САМО ЛЕВСКИ!
Понеже си чувам името :Д
Не разбрах за какво ти трябва, но аз бих се концентрирала в/у една функция/елемент - защото идеален лаптоп няма, и в един момент е до приоритет и предпочитания, или кот те изкефи на външен вид/характеристики
При мен , сега декември си купих - офисен лаптоп - не геймя, не гледам филми дори, не го ползвам всекидневно (понякога не го ползвам със седмици )
обаче:
- виртуални лабове си вдигам понякога ( тр РАМ )
- искам батерията да ми държи ( като пътувам ), т.е. батерия + икономични компоненти
,- да е представителен, да ми е удобен
- да върви бързо за бейсик неща, да пали бързо. ( ССД, процесор от i серията, и без уинбози )
- ДА НЕ тежи
И си взех същия дел, като служебния ми дел :Д, обаче с подсветка ( Latitude E5470 )
16G RAM DDR4 2133
Intel Core i5-6200U
500GB SSD
Макс 2 часа да съм избирала, гледах леново-та и дел-чета само.
Допълнително си взех оптично устройство (стои неотваряно, но за всеки случай ), и застраховка - ако го начупя, да не ме дерат много.
Честно казано рамта да е поне 16Г, ССД-то да е поне 500, подсветката и дизайна ( и да не е 3-5КГ :Д ) ми бяха приоритет.
Последно редактирано от NomNomNom : 05-29-2017 на 17:22
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
май само темплара написа адекватно мнение, защото дел и HP имат бизнес клас, което се води корпоративни, те имат и професионални модели, но сега ще обясня разликата
първо ниво са бюджетни модели, след тях идват нормалните и следват бизнес/професинални
разликата при лаптопите и въобще при всяка една машинария не е главно в това, колко мощни са частите
разликата е в това, какви са частите и по-точно кой ги е произвеждал и къде
асус произвеждат главно части, мнение за тях няма да давам, обаче асус почти нямат опит в събирането на тия части в едно
HP, Dell и IBM/има още няколко/ имат огромни отдели, които се занимават само с това и го правят от 20 години
асус продава дори на HP, но тва не означава, че сравнявайки два идентични лаптопа на двете марки със 100% съвпадение на частите, ще означава, че са на едно ниво, нищо подобно, разликата е в полза на HP и не говорим за малка разлика.
HP и Dell произвеждат сървъри и работни станции, никой да не си въобразява, че ако си купи същите части сам и си сглоби нещо си, ще успее дори да ги доближи, тва да не е като шкафовете на икеа
професионалната серия при лаптопите на HP е Z, тва е мобилна работна станция, пускаш я днес на 100% натоварване и след седмица продължава да си работи без проблем. А измислената глупост 'геймърски' лаптоп на всякви измислени марки като ги натовариш за два часа и ти се налага след това да ги събереш в тава.
РАМ ми трябва за виртуални лабове, вдигам си по няколко виртуални машини ( 10Г запълвам лесно )
ССД 500Г, защото хард поне 500Г ми трябва - и не виждам смисъл да имам два, не ми звучи компактно и икономично за лаптоп
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Защото един хард още = малко консумация и няколко грама отгоре
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Лол кой говори за работни станции и т.н. ? Тука говорим за съвсем различен клас лаптоп. Това, че една компания прави нещо от 20 години да речем, не означава че не може да има компания която го прави от 5 и да го прави в пъти по-добре. Виж сега, аз не искам да ти променям мисленето, за теб HP са добри, за мен са пълни боклуци, имам си причина да го вярвам това. А и точно заради материалите съм с това мнение за HP. По-калпав хардуер не мисля, че може да има. Те и Чайките са били големи коли навремето ама... Т'ва че една фирма е била конкуретно способна едно време, не означава, че и сега е. А и въпреки всичко аз не съм твърдял, че на HP бизнес класа им е слаб. Просто в този клас, в който Лина си търси лаптоп има къде по-добри варианти от HP.
Аз не съм казал, че по-добър вариант няма, но твърдя, че името му няма да е асус.
Професионален лаптоп е работна станция, щото е с такива възможности, но пък чарковете вътре сам си ги избираш, та е лично твой избора, за какво ще го ползваш.
И спри да пишеш подобни измислици за HP, просто ще ти се смеят.
окей човек
Абе когато аз бях с лиланда също толкова досадни ли бяхме?
Значи до Бургаската батка над мен. ТОва, че се кефиш на ROG (Republic Of Gamers), не те прави кой знае колко разбирач...
За всичко мога да споря с Папугай, само не и за компютри.. С Ауриса и Номи-то също...
Това са хора изкарвайки пари на месец, колкото ти на година/две (no hate btw) специално от тази сфера..
Готино е, че се защитавате двамата заедно щото се ебете.. ама е 1во детинско, 2ро смешно..
Щото сте тръгнали на краставичари краставици да продавате...
Имах един Асус и съм мега разочарован... Взех си Леново на половин цена със същите характеристики и работи мега в пъти по-добре..
На майка ми и на баща ми купих по едно HP... Ем.. Асуса може само да го духа.. Единственото предимство, което може би имаха преди време е бързия буут тайм от там нататък всичките им системи и сглабяне на компоненти е тотал щета..
Отварял ли си асус и отварял ли си HP
АМА НЕ БЮДЖЕТНИ от по 300 лева лаптопи.. А такива от по 4-5к.
Вътре в Асуса всичко е нахвърляно... HP-то са помислили за евентуално прегряване... за токови удари bla bla и всичко е мега прилежно подредено...
Последно редактирано от AnarchyBoy : 05-29-2017 на 18:08
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.