.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 3 от общо 3

Question Въпрос относно степените в карате

Здравейте !

Без излишно увъртане искам да попитам, понеже преди около 8 години тренирах Шотокан карате, възможно ли е ако сменя стила на друг, освен споменатия, да задържа степента, която съм искарал (8 кю съм). Също така, ако пък реша да продължа с този стил, трябва ли да покажа пред новият треньор някакво свидетелство (намирам се в чужбина), че съм защитил такава степен.

Благодаря за вниманието !

Мега фен Аватара на Rakshy
    не знам за каратето, мога да ти кажа за BJJ - ако имаш такава голяма дупка от 8 години, дори да си бил черен колан, ако не си практикувал 8 години, се пускаш бял колан и започваш отначало.
    There is some good in this world, and it's worth fighting for.
    J.R.R. Tolkien

My childhood did not prepare me for the fact that the world is full of cruel and bitter things.
    J. Robert Oppenheimer

Banned Фен
    Цитирай Първоначално написано от xStrahil Виж мнението
    Здравейте !

Без излишно увъртане искам да попитам, понеже преди около 8 години тренирах Шотокан карате, възможно ли е ако сменя стила на друг, освен споменатия, да задържа степента, която съм искарал (8 кю съм). Също така, ако пък реша да продължа с този стил, трябва ли да покажа пред новият треньор някакво свидетелство (намирам се в чужбина), че съм защитил такава степен.

Благодаря за вниманието !
    Не, не работят по този начин нещата. Дори да си тренирал/а Шотокан, ако сменяш организацията и пак си в Шотокан, ще трябва да тръгнеш от нулата. Добре е да покажеш документа си за да имат някаква снизходителност към теб като към "старо куче", но официално ще си "нубар".

Все пак, има и изключения, напр. Захари Дамянов. Той напусна ИКО и сега е в друга организация, но е отново черен колан и запази дановете. Всъщност той не напусна, а го изключиха, което е дори по-зле. Просто говори със Сенсея и може и да "минеш метър".
    Последно редактирано от FlektarnCom : 07-08-2017 на 18:36

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си