- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Пъпчасал с пъпки, които стоят много време....
За тази/този, който ми каза, че съм грозен, пич аз дори не съм се старал да изглеждам красив на снимката + и да съм грозен за теб, не ми пука. А за останалите мнения... Не ям почти никаква захар, почти никакво мазно. Никакви вредни храни като цяло.. И не всеки тинейджър има такива пъпки. Аз знам, че е хормонално, но не знам какво да направя по въпроса.. Като ида на дерматолог само лазер лазер и лазер са и в устата. 90% от приятелите ми почти нямат и 1 пъпка на лицето. Аз дори имам пъпки на гърба, раменете, части на ръцете и гърдите. Къпя се всеки ден, дори по 2 пъти. Хигиената ми е перфектна. Тренирам фитнес от 2 години, 7 пъти в седмицата. Не знам какво трябва да променя. Точно затова писах тази статия, но повечето просто не се отнасят сериозно към въпроса ми.. Единствения начин да разберете какво имам предвит е да го изживеете. Щото всичките сте много перфектни..
Хем е хормонално (заради пубертета), хем е генетично, защото някои хора нямат кожни реакции като акне под действието на същите тези хормони!
Това няма отношение към пъпчасването - тия които имат пъпки си ги имат дори да не ядат тия неща. Някои които нямат пъпки пък ядат сладко и тестено и нищо им няма. Казвам ти го от опит!
Напълно те разбирам!
Единственият шанс да намалеят пъпките (без да чакаш да минат от само себе си) са антибиотиците!
Не си харчи парите за мазила, ултравиолетови лампи и други глупости. Само антибиотици!
Ако отидеш на дерматолог и пак вземе да ти предписва друго, направо си излез!
Успех брат!
Малко късно се включвам, но бих ти препоръчала да отидеш при друг дерматолог, частен по възможност.
Аз ходя при Д-р Марио Нешков (има инфо за него в Гугъл), малко по-скъпичко ще излезне, но от моето посещение ти гарантирам, че няма да повтаря за лазери като развален папагал, ако и въобще ги спомене.![]()
Аз съм още в начална фаза на лечение и не мога да споделя конкретно впечатления от това, което ми е изписал, но като цяло има много добри мнения за него.
И аз го потърсих точно заради тези цисти, предписа ми лекарство, което да предотвратява появата им завинаги (уж), но толкова много неща съм пробвала през годините, че тази идея ми е малко сюреалистична.
Във всеки случай дори да не е той, смени лекаря.
And I will never hurt you or desert you,
love you from the very day your mama birth you