Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
За мен няма активно вещество или вещество, което значително променя нещо в организма. За мен има сила, която действува. Физиката може да я нарича както си иска, но силата е нещото, докато атомите, останалите елементарни частици и молекулите са нищо без нея.
Тоест отричаш цялата фармацевтична индустрия? Както и според теб наркотиците не съществуват? Защото съм сигурен, че ако друсаш метамфетамин/кокаин известно време, структурата на мозъка ти се променя.
Как например консумацията на кафе действува възбуждащо на някои, а на други — успокояващо?
Всичко е до организъм. Всеки организъм реагира на кофеина и го усвоява по различен начин.
Не само аз но и много други хора сме се натъквали на различни случаи, в които е било констатирано различно действие при един и същ вид прилагане на едно и също вещество при различни хора. Например някои хора са усещали прилив на сили при орален прием на трибулус терестрис, други напрежение, стягане или парене/горещина от долната част на тялото, трети са получавали ерекция, при четвърти ефектът е бил появата на (силен) сексуален позив, пети са твърдели, че еякулацията им идвала по-бързо по време на..., и т.н. - всичко това при орален прием на една и съща билка в същата дозировка. Къде е твоята наука за да обясни това?!
Без данни за това каква точно доза и информация за хората, които са я приемали, това са празни приказки. Защото едно конкретно листенце може да съдържа по-голяма концентрация на дадено вещество, а при следващото да е различно. Друг фактор е, че хората може да бъдат с различно тегло. Не съм наясно с това каква е въпросната билка и какъв е ефекта ѝ, но за всичко си има точно и ясно научно обяснение. В билките има вещества, които провокират определена реакция от този, който ги приема. Интересно ми е какво би било твоето обяснение? Също без адекватни данни не направиш смислено проучване и да получиш верни резултати.