- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Ден на почит към жертвите на комунизма
Истината е омраза за тези, които мразят истината!
Мигрантският пакт отваря вратите на Ада
https://www.aobg.org/lecture.php?ln=1&id=252
ККК е съпротива срещу негърските престъпления върху белите.
Анти-расист е кодова дума за анти-бял.
Белият геноцид
Еврейското превъзходство
Терористични атаки. Ислямът - виновник за 95% от тероризма в света?
Хари Хей - Бащата на гей либерализацията, комунист и застъпник на педофилска организация.
Таква сила сме с тия крнки,че думи нямам,не всички са имали онези манлихер м95 по това време. Или пък си тръгнал да сравняваш нашата 900 000 армия с десетките милиони на великите сили.![]()
Ама така е като не си чувал поне за един Пашандейл или Аргон![]()
Били сме сила на балканите,но сме били сами което далеч не ни прави голяма сила.
А когато армията ни беше унищожена нямаше руснаци,имаше демокрация. ss20 да ти говори нещо?
Абе я кажи какво сме произвеждали толкова,че сме били такава мощ в икономиката на света!
Последно редактирано от haritov : 02-19-2019 на 18:27
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Много добре си го написал това, Грозния! За значителната икономическа сила. Оставаше само и да е вярно!
Реч произнесена от кмета на град Варна инж. Янко Мустаков на 8 ноември 1941 г:
ЕЛЕКТРОСНАБДЯВАНЕТО НА ВАРНЕНСКАТА
ЕЛЕКТРИФИКАЦИОННА ОБЛАСТЬ*)
Кратки извадки отъ публичната сказка, изнесена на 8 т. м. отъ к м е т а н а
гр. В а р н а г-нъ и н ж . Я н к о М у с т а к о в ъ , по поводъ полагането основния
камъкъ да новата Варненска електрическа термична централа, състояло се
на 9 ноемврий т. г.
Сигурно мерило днесъ за благосъстоянието и културата на дадена страна е и
количеството на използуваемата електрическа
енергия въ нея. Въ това отношение нашата
страна стои на едно отъ последните места
между всички държави на света. Отъ една
статистика на електроснабдяването презъ
1931 г. се вижда, че на житель годишно
изразходвана електрическа енергия се пада:
въ Норвегия — 3,180 квч.; въ Швейцария —-
1,346 квч.; въ Швеция — 795 квч.; въ Германия—482 квч.; въ Англия — 370 квч.; въ
Ромжния 26 квч.; въ Югославия — 23 квч.:
въ България — 20.1 квч.; въ Гърция — 15 квч.
и въ Албания 4 квч. Утешителното въ това
отношение е, че цифрата на изразходваната
електрическа енергия годишно отъ житель
въ България се постоянно увеличава- съ
ср-вдно около 5% годишно. Така, въ 1936 г.
цифрата на употребената въ България електрическа енергия достига 26.1 квч. на житель за година.
Всички електрически централи въ България иматъ обща инсталирана мощность
143,000 к. с. Централите въ северна България иматъ 23,000 к. с, а тия въ южна България—120,000 к. с. мощность.
Далекопроводите въ цялата страна
иматъ обща дължина 3,820 клм. Въ северна
България има само 60 клм, а всички останали
далекопроводи 3,220 клм. се намиратъ въ
южна България.
Пласираната електрическа.енергия презъ
една отъ последните години се разпределя
така:
Въ северна България— 44,000,000 квч.
годишно, а
въ южна България —250,000,000 квч.
годишно."
И се поставя основния камък на новата варненска ТЕЦ, която ИМА ОГРОМНАТА МОЩНОСТот 7 мегавата (7 200 киловата). Престави си каква страхотна сила е това! Зад ниския ни блок има трафопост с два трансформатора. всеки от тях е с 1 мегават мощност!!! Е водеща икономическа сила в света сме били, няма що! На жител годишно са се падали по 26 квтч. Че хората още преди 40 години, през 1979 г са изразходвали тези 26 квтч само за едно-две денонощия.
Варненски общински вестник от 30 ноември 1939 година, най-добрата в икономиччески план година за царство България в цялата ни история след 1878 г.
До подпомогнемъ беднитъ!
Единъ зовъ не само на християнски чувства, но и на социална необходимость. Съ добро сърдце, открита душа и веренъ
социаленъ усЬтъ за разумна предвидливость, да подпомогнемъ
бедните! Нека проявимъ възвишени човешки добродетели и
готовность за саможертва, за страдущия и нуждающия се отъ помощь нашъ съгражданинъ. Обществената солидарность изисква
да пробудимъ у насъ чувство на алтруизъмъ, а у тези хора - вяра
и упование въ нашите добри чувства и здрава братска подкрепа.
Комитетътъ за провеждане зимната помощна акция и тази година е вече формиранъ и започна да действува. Издадени
са апели къмъ гражданството. Държатъ се сказки по радиото.
Напрегнати са всички усилия на стопанските, благотворителните
родолюбиви и просветни организации. Армията на благотворителностьта е организирана. Варненци и тази година требва щедро да дадатъ лептата си. Мизерията е голяма. Числото на бедните е увеличено. Те требва да бждатъ щедро подпомогнати!
Речь произнесена отъ кмета на гр. варна
г-нъ ииж. Я. Мустаковъ по радио Варна, по случай
откриването на зимната помощна
акция за беднитЪ
Редица неблагоприятни за нашия градъ
обстоятелства създават въ него условия да
се шири бедностьта и безработицата. При
създадените- мжчни условия за поминъкъ на
многобройното вече население на замрелия
търговски и стопански градъ, нуждата е
разперила широки криле надъ него, безработицата души все по-голямъ' и по-голямъ
кржгъ варненци, страданията потискатъ все
по-значителенъ брой наши съграждани. Настъпващата зима увеличила неколкократно
теглата на големи и малки, а костеливата
ржка на болестьта и смъртьта довършват
своето.
Общото стопанско положение на нашия
градъ, и безъ това умжчнено отъ редица
години насамъ, поради изникналия европейски конфликтъ и създадените- ненормални
политически и търговски отношения между
държавите, това положение на Варна стана
въ последно време крайно бедствующо. Нашето гражданство въ голямата си часть е
подъ знака на една крайна нужда по отношение и на най-насжщното за неговия животъ.
Съ това съзнание комитетътъ се заема
съ провеждането на тазигодишната зимна
помощьна акция 1939 — 1940 год.
Отъ негово име оправямъ настоятеленъ
апелъ къмъ всички варненци да проявятъ
своята пожертвувателность кой съ каквъто
размеръ може.
Драги съгражданки и съграждани,
Картината на ЧОВЕШКИТЕ страдания, под гнета на която се огъвате днесъ много наши съграждани, е крайно тежка и настжпилъ е денятъ всички да проявимъ своята
братска любовь, своята състрадателнооь и
готовность за благотворителность.
...Всички тия усилия на държава, общини
и благородна частна инициатива, обаче, еж
далечъ недостатъчни да запълнять ВСЕКИ недоимъкъ, да удовлетворятъ всека нужда, да
избършатъ всички сълзи. И това е така не
само въ нашата малка, и бедна страна.
И ОЩЕ от същия брой на вестника:
"Комитетътъ за обществено подпомагане е издалъ къмъ
варненското гражданство следния
позив:
Гражданки и граждани,
Зимата настжпва. Повелителенъ граждански дългъ ни налага да се замислимъ за сждбата на ХИЛЯДИТЕ бедни варненски семейства, които са въ крайна нужда. Предъ ТЯХНОТО бедствено положение не бива да останемъ безучастни. Особено
тази година се налага повече отъ ВСЕКИ другъ пжть всички да
подкрепимъ акцията на зимната помощь за бедните,
която Варненската община чрезъ комитета за обществено
подпомагане, засиленъ съ представители на всички благотворителни, родолюбиви, стопански и други организации урежда въ
надвечерието на зимата и СВЪТЛИТЕ Христови праздници. Беднитв на Варна очакватъ отъ СВОИТЕ съграждани спасителна помощь за презъ суровите зимни дни, които вече настжпватъ.
Тази година ПОМОЩИТЕ ще се събиратъ само въ пари. Живеемъ въ изключително време, което особено въ нашия градъ изостря до краенъ пределъ нуждата. Събраните суми ще дадатъ възможность на комитета да преведе бързо и резултатно подпомагане, което ще се изрази въ раздаването на храна, топливо и
облекло.
Драги съграждани,
Надъ 15,000души бедни варненски гражданки й граждани заедно съ СВОИТЕ
невръстни деца нъматъ съ какво да задоволять и най-насжщните си жизнени потреби. Те обръщатъ погледи къмъ Васъ.
Затова, ние Ви молимъ да бждете щедри, когато специалнитъ комисии ще
Ви посетятъ и подканятъ да дадете своята лепта. Посрещнете комисиите съ готовность да бждете полезни на СВОИТЕ съграждани въ нищета!"
Нещо да коментираш, красиви ми приятелю???
Последно редактирано от redbul2 : 02-21-2019 на 19:37
И тая година е образуванъ при Варненската
община нароченъ комитетъ за обществeно подпомагане, който има за цель да проведе всредъ по-заможното варненско гражданство една широка
акция за събиране парични помощи за изнемогващото, бедно и безработно население на нашия градъ.
Тая акция ще започне на 27 ноемврий и ще
бжде открита чрезъ радио .Варна" съ съответния
подходящъ апелъ отъ кмета на града г-нъ инженеръ Янко Мустаковъ на 26 т- м. недeля 13 часа.
Комитетътъ разчита на радушното отзоваване
на цълото варненско гражданство на позива и на
пълното негово убеждение, че неотмeнимъ и граждански дългъ е да се помогне на бедствуващите,
бедни варнвнци, варненки и варненчета.
Варненски общински вестник от 2 ноември 1939 г:
Н А Р Е Д Б А
за въвеждане два безмесни дни
презъ седмицата
публикувана въ „Д.в.и бр. 204 отъ 13. IX. 1939 г.
Чл. 1. Установяватъ се два безмесни дни като се забранява употребата на мъсо и месни произведения въ сръда и петъкъ. ,
Забележка: Допускатъ се изключения обявени съ заповедь на Министра на земеделието и
държавните имоти по случай големи народни
праздници, за болници и други.
Чл. 2 Контролътъ по приложението на тази
забрана се извършва отъ органитъ на Министерството на земеделието и държавнитъ имоти и на
Министерството на вжтрешнитъ работи и народното здраве.
Чл. 3. Който продава месо или употръбява
месо презъ безмеснитъ дни се наказва по чл. 475
отъ наказателния законъ.
Нарушенията се констатиратъ съ актъ, съгласно закона за санитарно-ветеринарната служба и
този за надзора върху съестнитв продукти- . отъ
животински произходъ.
> Чл. 4. Подробности по приложението на настоящата наредба се уреждатъ съ инструкции, издадени отъ Министерството на земеделието и държавнитъ имоти.
Настоящата наредба е одобрена съ III постановление на Министерския събетъ, протоколъ
№ 130-7 септемврий 1939 год
Заповедь
№157
гр. Варна, 15 септемврий 1939 година.
I
На основание Ш-то постановление на министерския съветъ — прот. 130 отъ 7 того
ЗАПОВЯДВАМЪ:
1. Установявать се два безмесни дни — сряда
и петькъ седмично.
2. Забранявамъ клането на всъкакъвъ видъ
добитъкъ въ общинската кланица въ дчитъ сръда
и петькъ отъ седмицата.
, Презъ безмеснитв дни, всички месарници,
месоколбасарски заведения да бждатъ затворени.
3. Презъ установенитЬ безмесни дни се забранява добива, продажбата и употръбата на месо и
месни произведения. Подъ наименованието „месо"
въ случая да се разбира месото отъ всички домашни животни и птици.
4. Забранявамъ да се приготовляватъ и консумиратъ презъ двата безмесни дни яденета отъ месни произведения въ обществени заведения, гостилници, кебапчийници, шкембеджийници, кооперативни столове, народни трапезарии, частни домове и пр.
5. Собственицитъ на заведения, бакалници,
деликатесни магазини, аперативи, питиепродавници,
ресторанти и др. въ които между другата стока си
продаватъ и месни произведения еж длъжни да
поставятъ меснитв продукти въ специални шкафове, като се заключватъ презъ безмеснитъ дни.
6. Вменява се въ дългъ на Варненското гражданство да съдействува въ провеждането на тази
стопанска и социална мърка и сжщо да не се запасява съ повече отъ нуждното за единъ день количество месо и м^сни произведения.
7. Контролата по изпълнението на настоящата
ми заповъдь възлагамъ на общинската ветеринарна власть, комисарството по прехраната, по нареждането на които ще се предприематъ редовни и
извънредни ревизии по частни и обществени заведения, за да се установи дали се спазватъ нарежданията ми.
За сжщата цель да сътрудничатъ и органитъ
на санитарната служба при общината, полицията
и другитЬ служители при общината.
Надзора да се употребява месо въ гостилниците, въ общественитъ и частни домакинства, ще
се провежда и отъ органитъ на държавата и общинските полицаи.
На нарушителитъ ще' се съставатъ актове за
глобяването имъ, съгласно закона за санитари, ветер.
служба и надзора върху съестнитъ продукти и
чл. 475 отъ наказателния законъ," а заловенитъ продукти ще се конфискуватъ.
Кметъ: (п) Инж. Я. Мустаковъ
Последно редактирано от redbul2 : 02-21-2019 на 19:58
И какво точно не можеш да повярваш? Какво има тук за невярване? Копирам ти текст от официален държавен вестник, сканиран и дигитализиран. Давам ти и публикувания в него текст на речта на варненския кмет произнесена по държавното радио Варна. Още много неща няма да повярваш, които са ставали и са се случвали тогава. Щото си манипулиран от разни хора или защото си затваряш очите за фактите. Ти си като кон с капаци.Гледаш само напред, накъдето някой ти показва къде да гледаш, хах. Не забелязваш нищо на инч вляво или инч вдясно.
Имало е и по-лошо от безмесните дни. Моите роднини тогава, както и всички варненци са яли тъй наречения "картофен хляб", а друг път по принуда качамак. Носили са обувки с дървени подметки (нещо като сабо или по-скоро налъми). Богатите ученички в Девическата гимназия на Варна са ходели обути с най-обикновени гумени ботуши. Имало е спекула и глад. Защото храните, кожата за обувки, вълната, преждата и много други неща са били изнасяни от алчните търговци за Германия. А тук са създавали изкуствен дефицит, водещ до скъпотия и спекула. А по селата пък хората са пазарували с яйца вместо пари. И на вересия на тефтера на бакалина. Масова практика е било.
Аз затова хиляда пъти повтарям НА ТЕБ И ОБИЧАЩИЯ СОФИЯ (И ВЕРОЯТНО МРАЗЕЩ ПЛОВДИВ, ВАРНА И БУРГАС?). ЧЕТЕТЕ ОРИГИНАЛНИТЕ ДОКУМЕНТИ, А НЕ ПРЕНАПИСАНАТА ИСТОРИЯ ОТ ДНЕШНИЯ ДЕН СЪС ЗАДНА ДАТА! ЗАТОВА ПРЕДЛОЖИХ И НА МЛАДОТО ГОВЕДЦЕДА ПРОЧЕТЕ ЧЪРЧИЛ. А той пък не щял. Щото в 1949 г били манипулирани!? А днешните писания на псвевдоисторици хич не са манипулирани???
Последно редактирано от redbul2 : 02-22-2019 на 20:00
Дори през "монархо-фашисткия режим" е имало социално подпомагане на бедните. Днес също има нужда от такива дейности.
1939 г е краят на икономическата депресия от 30-те и началото на Втората Световна Война! Тежки времена!
През комунизма също е имало бедни, при това огромен процент! Тогава бедността се дължи на държавната политика, зле-работещата икономика, партийните назначения и конфронтацията със Запада!
Уж огромен процент, а огромния процент от българите закупиха тогава апартаменти в градовете. А по този показател сме на едно от първите места в света. В западните страни, дори и в Америка много по-малък брой хора имат собствено жилище. Повечето живеят под наем. Уж имало много бедни, а никой от тези бедни не е получавал "помощ за отопление" през зимата. Всеки си е плащал тока, водата, а хората дори и по селата са се топлили масово с нафтови печки. Е нашата, на родителите ми, седи все още в мазата.
Абе, я ми отговорете двамата на два-три интересни въпроса. Първият. Не смятате ли, че капитализмът е крайно несправедлива система? Вторият. Не смятате ли, че е изживял времето си и е дошло време да бъде сменен с някаква друга политическа система? И третият. Не смятате ли, че мястото и ролята на посткомунистическа Русия е да бъде лидер на славянския и православен свят?
Те още си мислят,че Русия е управлявана от комунисти. Къде си тръгнал да ги задаваш тия въпроси?
Аз мисля да почитам жертвите на фашизма. Тогавашния политически елит включително възрожденските родове,Вазовия род и тн са преследвали и избивали борците против фашизма и са извършили доста зверства. Но пък за сметка на това после им го връщат.
Последно редактирано от haritov : 02-23-2019 на 20:36
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Грозния, тук не съм съгласен с теб. Работата е била задължителна, ако не работиш - отиваш в затвора. Което не е зле. Зле е, че един работи 8 часа, друг 12 и накрая - една и съща заплата за двамата.
1. Марксизъм/комунизъм и Капитализъм - двете страни на една и съща монета.
2. Разбира се, че е. Трябва националистическа система.
3. Не. Българите не са славяни. Кой ти говори за Русия?
Нали не беше комунист? И кои са жертвите на фашизма? Жалки родоотстъпници и предатели сте комунистите, факт. Вярно, връщате го със затриване на историята, убиване на най-обикновени хора, на бойци като Петър Ферещанов, на митрополити като Борис Неврокопски и изтриване на паметта на други герои като Димитър Списаревски. В световен мащаб комунизмът е убил повече от 70-80 милиона човека.
Белият геноцид
Еврейското превъзходство
Хари Хей - Бащата на гей либерализацията, комунист и застъпник на педофилска организация.
Повечето хора са работили за тези апартаменти. Друга част се раздаваха по партийна линия!
http://vic-bg.com/joke/2356
Не.
Справедлива е ако има работеща пазарна икономика и ясни правила важащи за всички.
Няма с какво друго да бъде сменен, което да работи в дългосрочен план.
Категорично не!
В момента Русия не е държава за пример, на която трябва да се подражава. Едва ли има друга такава държава, затънала в корупция, олигархия/плутокрация и мизерия!
България е затънала, защото в последните 30 години "преходът" стана по подобие не на Германия, Чехия или Унгария, а именно като в Русия!
Русия в момента се управлява от бивши комунисти, които заграбиха активите наготово и сега се изживяват като капиталисти! Също като в България!
Последно редактирано от haritov : 02-24-2019 на 08:45
Въпросът ми беше една малка уловка. Тези постулати, които съм написал в три въпроса към вас, всъщност не са мои. А на един професор. Които той излага в цикъл лекции пред студенти от Софийския университет през 1942 и 1943 години. Тези лекции са събрани и отпечатани в една малка книжка. С меки корици, оцветени наполовина в червено и наполовина в черно.
А професорът е ... Той е... Ха познайте.Името му започва с А като Александър. И завършва на Ц. Грозния! "Стани богат"! Отговор А: Александър Цонков. Отговор B: Александър Ценков. Отговор C: Александър Цанков и отговор D: Цанко Александров. Кой от четирите избирате и кой е според вас верния?
Искате жокер? Е, добре. Професорът участва в държавния преврат на 9 юни 1923 г и след това става неизбран от никого министър-председател на Царство България.
Мдаа, познахте. Професор Александър Цанков формулира тези три тези в цикъла лекции, излезли в книга на тема: Приликите и разликите между капитализма, фашизма и нацизма, и между комунизма.
Еее, как ще коментирате тезите на професора?![]()
И кое по-точно им е различното? Кой ги е наложил ли? Вече казах кой и защо. Празнува се едно и също нещо - капитулацията на Германия. Ден на Европа - Европа ставала свободна. Ден на победата - СССР побеждава Германия. Едни и същи неща, казани и представени по различен начин.
Твой си проблем.
В Китай жертвите са не по-малко от 45 милиона. "Големият скок напред" убива между 40-50 милиона човека, това за 3 години. Направи си преценка на жертвите от останалото време. В СССР колко са според теб? Не по-малко от 20 милиона. В България не по-малко от 150-170хил. Вади си изключение общо и от другите комунистически страни.
В Камбоджа са убити около 1 милион човека - Тук-таме, защото не са били селяни, защото са били малко по-умни от другите, защото са харесвали книгите, защото са носели очила, защото са обличали дрехи с различен от черното цвят. Но комунистите са глупаци, според които признакът на грамотност означава, че е станало време за масово изтребление. Бог си ви е наказал, но не достатъчно. По комунистическата логика всеки, който носи очила, заслужава да умре.
Източникът ми? Уикипедия.
А как населението се увеличава? Предполагам, че като затворят границите и който иска да се махне, го разстрелват или пращат в карцера, вследствие на което никой друг няма да се опита да излезне от това сметище за боклук, няма как да не намалее.
Харитов, харесва ли ти Венецуела, като си върл фен на комунизма, що не идеш?![]()
Още нещо. Би ли премахнал мъглата от паметта ми, как беше "няма човек, няма проблем" или се бъркам нещо?
Харитов, искам да те убия, да те разкъсам, да унищожа семейството ти, защото някой от вас чете книги или носи очила и не мисля да те питам дали си съгласен, аз ще го направя, защото смятам, че е редно нацията на една страна да бъде само от селяни.
Напълно подкрепям преврата, който сваля от власт антибългарското просръбско правителство. Това не означава, че мнението ми, във всеки един аспект, от всяка гледна точка, е едно и също с това на неговите организатори. Тогава ситуацията е била 100 пъти по-различна от сегашната, ако не знаеш.
А сигурен ли си, че професор Цанков е питал студентите си: "Не смятате ли, че мястото и ролята на посткомунистическа Русия е да бъде лидер на славянския и православен свят?", аз не съм много убеден? А, и не знам кога ти започнах да говоря за "посткомунистическа Русия". Я ми кажи, съгласен ли си с това да не защитаваш своята националност, защото харесваш и друг народ? Щото при южния славянин, Стамболийски, картината е същата.
Последно редактирано от LoveSofia : 02-24-2019 на 23:08
Белият геноцид
Еврейското превъзходство
Искаше се една малко по-голяма интелигентност, за да се разбере това, което съм написал. Ама къде ти, отде да се вземе? От четенето на Уикипедия ли?
Много ясно, че професорът не е задал този въпрос на студентите си, а е изложил пред тях своите възгледи. Аз формулирах като въпроси към вас, от свое име тези негови възгледи.
Все пак за да не бъдат извадени от контекста, ще дам и някои пояснения. По първия въпрос. Професорът е похвалил капитализма, че е развил огромни производителни сили и мощности и допринесъл много за обществото. Но в същото време Цанков го критикува затова, че капитализмът бил крайно несправедлива система. И тук съм напълно съгласен с професора. Просто нямам какво да добавя към написаното от него.
По-нататък професорът е написал, че капитализмът е изживяла времето си политическа (и икономическа) система и според него тя трябва да бъде заменена с нещо друго. (Вторият въпрос, който ви зададох). Тук не съм съгласен с професора. Тази система ще си съществува докато свят светува. Независимо дали на хората им харесва или не да живеят при нея. Просто друго политическо устройство в Европа и по света няма да има в близките 5-6 века поне. Напълно съм съгласен със Самуел Хънтингтън, че това е "краят на историята". Но пак да поясня писанията на Цанков, за какво иде реч. Просто професорът е голям фен на националсоциализма и смята, че на мястото на капитализма ще дойде националсоциализма като форма на управление и държавно устройство. Цанков си е бил нацист. Дали още от 9.06.1923 г или от 1933 г, това никой днес не може да каже.
И третата му теза, която ви зададох като въпрос. Бях шокиран, когато прочетох неговото мнение изразено в лекция, че комунизмът в Русия ще падне след време. И тогава той вижда ролята на Русия като лидер на славянския и православен свят. Може би е виждал нейната роля като защитник на интересите на славянските и православни страни? Изглежда, че върлият антикомунист Цанков не е мразел Русия и руския народ, за разлика от днешните новоизлюпени "демократи". Както се казва в такива случаи "Да бъдеш по-католик от папата". И това нещо той си позволява да изрече и напише в 1942-1943 г когато Вермахтът воюва дълбоко в руските територии.
Впрочем силно впечатление ми е правело, че в прегледаните от мен вестници от това време, няма никакви враждебни коментари за руснаците. Никакви хули и заяждания, за разлика от сега. Просто нито хубаво, нито лошо, което е най-мъдрата позиция според мен.
Последно редактирано от redbul2 : 02-25-2019 на 16:36
И това мнение също не блести с много ум. Китай е с напълно отворени граници и милионии китайци го напускат и живеят по света, а в същото това време населението му постоянно се увеличава. В същото това време Монголия, втората в света комунистическа държава след СССР си стои десетилетия наред на 1 милион. България в 1989 г. беше стигнала почти 9 милиона, но например бившата ГДР (Дойче демократише републик-ДДР) въпреки драконовските мерки по границите и стрелбите на месо по бягащите си стоеше все на 17 милиона и нямаше никакъв прираст. Нооо това за затворените граници и прираста на населението е една непрекъснато повтаряна мантра десетилетия наред, която хора като теб направо попиват безкритично.
И не знам къде изпращаш Харитов. Венецуела не може да се нарече комунистическа страна. По времето на комунизма в нашите държави няма никаква опозиция и не се допускат никакви партии освен компартията и още една или две казионни, като БЗНС например. Също така при комунизма няма частна собственост. Венецуела не отговаря по нито един критерий на комунистическа страна. Цените им се определят пазарно, а не от правителството. Изглежда там има и частни магазини, а при комунизма всички до един са държавни. Банките и заводите също са държавни при комунистите, всичко е държавно. Няма никакви частни фирми, банки, търговия, здравеопазване и прочеее.
Не блестиш с особен интелект!!!
Последно редактирано от redbul2 : 02-25-2019 на 16:32
Последно редактирано от haritov : 02-25-2019 на 18:43