Първоначално написано от
DoctorSatan1488
Значи признаваш че беше спам и напълно си измисли че съм искал да ме наемеш, интересно.
D
Рекламата е едно, спамът е друго. Така или иначе, не смятам че нито едното има място в интернет. Давам ти примерна ситуация - имам канал в ютуб, правя интересни клипове, хората ми се радват, но поради това че не харесвам хората от ромски произход, никои не иска да си рекламира продуктите в моите клипове. Изведнъж ютуб под натиска на рекламодателите решава че може да ме демонетизира и да ми изтрие всичките клипове, без значение дали има реклама в тях или не, само защото рекламодателите не просто искат техните реклами да не са на моя клип, но и моя клип да не е в саита, където са рекламите им. Краиния резултат е че колкото повече интернета се комерсиализира, толкова повече се налага цензура и се ограничава свободата на словото в него, също както се е случило с телевизията. Проблема и с двете платформи е че не просто може да скриеш истината от показ, като я забраниш под претекст че рекламодателите не са доволни. Проблема е че и двете са мощни пропагандни оръжия защото са директен мост към колективното съзнание и тук са намесени интереси много по-големи от тези на едни прости рекламодатели. Сега кажи ми, как независим потребител, които не си е продал задника на корпоративните медии ще успее да направи нещо стоиностно и са изкара наяве някаква истина в големите интернет платформи, ако тия платформи се ръководят от цензура, уж в подкрепа на рекламодатели? Въпрос за хора с над средно-високо IQ