- Форум
- Новини и съобщения
- Новини и съобщения
- Модераторска помощ
Искам да знам защо думата “циганин” в един от коментарите ми беше редактирана. Предпочитам да ми изтриете коментара, отколкото да влизате да поправяте думи и изказвания.
People do fall in love. People do belong to each other, because that's the only chance anybody's got for real happiness
ענא הגנה לישראל
ישראל אנחנו העם
הנבחר אף אחד לא עוצר בעדנו
!עזה מוות
People do fall in love. People do belong to each other, because that's the only chance anybody's got for real happiness
ענא הגנה לישראל
ישראל אנחנו העם
הנבחר אף אחד לא עוצר בעדנו
!עזה מוות
Думата Циганин в България все по-често се използва в негативен аспект, затова използваме Ром. Роми е българизирана форма на ромá – дума на романи, която е самоназванието[37] на част от циганите. На романи ромáозначава човек от ромската етническа група или мъж, съпруг[38] (в противовес на гаджé, всички нероми). Думата, на хинди - रोमा "рома", вероятно идва от санскритското"дом(б)а", което означава "музикант от низша каста".[39] На цигански думата ром означава "мъж, съпруг" и произлиза от древната индийска дума ḍomba, с която са назовавани някои касти на ковачи и музиканти, все дейности, свързани с пътуване, с които са се препитавали в чергарския си живот циганите." Съжаляваме, че Ви е редактиран текста, но сме задължени да спазваме определени правила. Поздрави!
А много цигани се самоопределят като цигани. Трябва да броим кои са повече, за да знаем кое е политкоректно ли?
Вместо да се правите на Кичка Бодурова (с познанията по чужди езици) може да следите за истински нередности.
Защо е това редактиране/триене на ненарушаващи правилата коментари? Защото трябва да отчитате дейност?
Въ науката намѣрихъ своитѣ граници, докато въ Църквата живѣя своята свобода.
Партийните членки, които се оплакват от Партията, биват изхвърлени от нея - нищо друго не се случва!
Напротив! На всички е ясно, че се трият системно и наред всички постове, които не са хвалби спрямо теб и тори!
Ето - тука пак се опитваш да се изкараш жертва, за да накараш модераторКИТЕ да разпънат модераторския чадър над теб за пореден път, по феминистка линия!
Това пък от къде го измислихте/копирахте?!
Няма директива на държавно ниво, забраняваща употребата на думата "циганин", нито пък тя е официално призната за обидна! Няма български закон, в който да пише такова нещо! Вие като развивате дейност на територията на Република България, следва да спазвате официалното законодателство, е не да се опитвате да налагате някакви псевдо-директиви без юридическа стойност у нас! Ако правите такова нещо вие се превръщате в нарушители!
Съветвам и модераторКИТЕ да прочетат тази статия - ще им бъде от полза:
https://trud.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%...E%D0%BC%D0%B8/
МодераторКИТЕ чули-недочули отнякъде се опитват да се изкарат много запознати с "политкоректността" и навярно си мислят че правят нещо полезно! Те правилата на форума не знаят, пък какво остава за държавното законодателство!
Мен също са ме наричали "циганин" много пъти в тоя форум, но аз не съм такъв!