- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Тема за Дискусии и Разногласия
Проблемът не е само че съществуват хора, които употребяват и разпространяват наркотици.
Проблемът е, че ние, хората, които не употребяваме и не разпространяваме наркотици и дори самата дума предизвиква най-дълбоко чувство на отвращение у нас, не правим достатъчно, за да искаме изключително строги закони в това отношение. Лесно е да се сочи с пръст, но когато сочиш с пръст към някого, три пръста сочат обратно към теб.
Смъртно наказание би решило проблема много лесно, но търговците на отрова са алчни изроди и ще направят всичко възможно, за да не се случи това.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Говориш все едно имаш някакъв досег с света на наркотиците и знаеш какво се случва в него. Смъртно наказание за употреба на нещо което расте естествено в природата и се използва от хиляди години... ти нормална ли си? Проблемът, както съм казвал и преди, не е в наркотиците, а в липсата на култура на употребяване на въпросните наркотици. Наркотиците са просто средство - а средство към какво, това определя всеки за себе си, или поне така трябва да бъде. Само дето има твърде много хора дето не определят нищо за себе си, а го определят други вместо тях. Стоите си в къщи и гледате децата ви да се клатят на примитивни негърски и цигански ритми, които вмъкват употребата на наркотици в промотирането на дегенератския си лайфстайл, естествено под егидата на еврейските си продуценти, а после някои пишлегар като удари 2 линии и предизвика катастрофа, наркотиците са ви виновни. Еми не са - виновна е културата в която живее, системата която го е възпитала в това. Навярно нямаше и да кара като идиот, ако имаше грам себеосъзнаване за собствените си възможности, но как да стане това, когато филмарщината и отношението "Вижте ме аз съм най-големия" е основния мотив в пропагандата, коята залива всички форми на медии, и всичко това с подкрепа на държавно, политическо, правно и всякакакво равнище. Ако не беше целия куул фактор около това че са забранени, навярно младежите нямаше да посягат толкова към наркотиците, а вместо това щяха да се използват по предназначение. Като мен примерно - цял семестър не влизам в лекции по даден предмет, цялата нощ преди изпита чертая линии и уча и на сутринта си взимам изпита без проблем.![]()
Последно редактирано от Knispel666 : 04-21-2020 на 15:40
Еха, този аргумент направо ме отвя. "Взех изпит, защото се дрогирах, следователно наркотиците не са отрова, която трябва да се изкорени от лицето на земята".
Сигурна съм, че и без наркотици би могъл да си вземеш изпитите, но както и да е.
Интересно е, че хората посещават университет само за да "взимат" изпити but that's none of my business.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Дадох ти пример за целенасочена употреба на наркотици, която има положителен ефект. Ако трябва да стоиш буден и адекватен на позиция която е високо отговорна, стимулантите са перфектни за това. Те затова са и използвани първо от военните. Естествено че са нож с две остриета, естествено че са отрова в прекомерна и нецелесъобразна употреба, затова казах че проблема е в липсата на култура на ползване. Това щеше да ти е ясно, ако някога беше ползвала такива неща. Впрочем ти не каза ли че по едно време си пиела доста кафе? Смяташ ли употребата и продажбата на кафе трябва да се наказва със смърт? Понеже ефекта от кафето и амфетите е един и същ, разликата е само в силата.
Последно редактирано от Knispel666 : 04-21-2020 на 16:11
Сериозно ли. Аз не съм скачала и от покрива на небостъргач, но имам доста ясна идея какво може да се случи, ако го направя. Не е нужно да го опитам, за да предположа последствията особено като има твърде много емпирични доказателства налични.
https://en.wikipedia.org/wiki/Amphetamine
https://en.wikipedia.org/wiki/Coffee
Всеки да се трови, колкото си иска, животът си е ваш, просто не наранявайте другите. Ясно е, че заради хора с подобен на твоя mindset, България никога няма да бъде drug-free.
Доста тъпо сравнение. Скачането от небостъргач няма никакви позитивни ефекти, докато амфетамините имат доста, както е видно и от страницата в уики, която постна. Всичко е въпрос на баланс между позитивните и негативните ефекти, също както с всяко друго нещо. По твоята логика, на някои като му отрежат крака в болница, не трябва да му дават обезболяващи, щото са "гадна отрова", към която може да се пристрасти и да ги ползва е все едно да скочи от небостъргач. Човек може да се пристрасти към всяко нещо - обикновенно колкото по-положителни са ефектите му, толкова повече се пристрастяваш. Но това не е равносилно на скачането от небостъргач, защото там няма връщане назад, нито има вариант за целесъобразна употреба (освен ако целта ти не е да се самоубиеш.). Не знам защо имаш толкова детско и повърхностно възприятие за наркотиците - като че видиш ли, вземеш ли една доза, значи си автоматично зарибен и 100 % обречен на гадна, наркоманска смърт, премръзнал в някоя канавка. Всъщност знам защо - защото не си пробвала никога и говориш клишета в стил здравно образование от 6-ти клас, дето леличките обясняват с картинки колко са страшни наркотиците. Нещата в реалния живот не се развиват така. Grow up, както вече казах.
Последно редактирано от Knispel666 : 04-21-2020 на 16:42