.
Затворена тема
Резултати от 1 до 25 от общо 111

Hybrid View

Цитирай Първоначално написано от RedArmy Виж мнението
    Кой ти каза? Аз как познавам хазяина на баба ми и дядо ми (лека му пръст), който беше евангелист, страшно вярващ, гонеше ме всеки път, когато спорех с него. Ходеше всяка седмица на евангелска църква и никой не му е забранявал? Учил е Есперанто (търси сега в Уикипедия какво е това). За калпак два пъти е бил в Швейцария на работа ПРЕЗ СОЦИАЛИЗМА, два пъти в Швеция и веднъж в Югославия. Нещо не виждам разстрели... Дъщеря му си имаше висше образование, сина му - също, женени са и двамата, че даже и работеха, видиш ли. Не знам...

Баба ми и дядо ми понякога са влизали в Църквата на Великден, когато се минава под масата или не знам, не влизам в Църква аз, но не съм чул някой да им е записвал данните. Ти ако си чул... Издишаш, издишаш отвсекъде.
    Обзалагам се, че е бил агент на ДС, за да го пуснат да напуска страната. Под предлог, че е бил евангелист, е снасял информация.
    Факт е, че не се е гледало с добро око на хората, които са посещавали църкви. Може да има изключения, но масово не е било така. Хората са посещавали черквите скришом, за да не ги види някой и да не прати донос. Защото религията е заклеймявана от комунизма и след като посетиш черква е било доста лесно да ти извиват ръцете, да те уволнят от работа, да не допуснат децата ти да запишат висше образование или да започнат определена работа и т.н. Един път като влезеш в списъка на враговете на народа - ти и целият ти род патите от това вовеки веков. Изобщо това е престъпен строй, който ограничава човешките свободи.

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от changemymind_1 Виж мнението
    Обзалагам се, че е бил агент на ДС, за да го пуснат да напуска страната. Под предлог, че е бил евангелист, е снасял информация.
    200% съм сигурна, че такъв е бил случаят.

https://desebg.com/knigi/1260-2013-06-09-10-47-45

http://www.librev.com/index.php/2013...06-05-08-17-17

Тези открих за 2 секунди, ако се разровя още малко, кой знае какво ще открия.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си