Айде и аз да разкажа разни мои случки

Няколко пъти ми се е случвало в съня си да си кажа "Това е сън" и след като кажа това всичко става ясно като бял ден, един вид аз решавам какво да правя в съня си. Мисля, че това е осъзнат сън, помниш го като реална случка, докато неосъзнатите сънища ги забравяме с времето.

Не знам как се нарича, но много често ми се случва като гледам филм и задремя малко и сънувам супер кратък сън (2-3 сек.), например засилвам се да ритна нещо и веднага се събуждам и ритам с крак или посягам в съня с ръка и се събуждам и действително посягам с ръка, нещо като рефлекс

И най-странната ми случка ( 2-3 пъти ми се е случвало)
Наричам си я спиране на времето

Докато гледам филм до късно и почнат рекламите си затварям очите, защото ми са изморени и ме болят... и нали слушам си рекламата и си мисля за нещо или си тананикам някаква песен... и в един момент както съм със затворени очи и звука на ТВ спира (и не само на тв) ... не чувам нищо, но продължавам да си въртя мисли в главата или си тананикам песен... и това съзнателно 5-10 мин и след това се чудя, защо не се чува ТВ-то, отварям си очите и започвам да чувам звука и рекламата продължава да си тече от момента, в който съм спрял да чувам, а часовника не е мръднал и с минута...
Не знам дали ме разбрахте, но много се плаша в такива моменти :X