Цитирай Първоначално написано от cvetemoe Виж мнението
ами то сам, сам но внимавай защото така се образуват ересите и лесно е човек да изпадне в заблуда. По-лесно и сигурно е да се върви по утъпкания път на светиите.
Както се казва по-добре е да се ходи по магистралата, отколкото сам да пробиваш нов път през гората, път водещ незнайно къде. Но ти си знаеш, може и да не съм те разбрал правилно.
да, ако се учиш от истинските Светии тогава можеш да напреднеш много по-бързо отколкото иначе, но все пак първо трябва да имаш шанса да срещнеш поне един Такъв а след това и шанса да се учиш от него(тях), истината е че лично аз може би нямах шанса да срещна истински Светец изключвайки Исус и Неговите Светии и Ангели, но наистина друго е ако срещнеш истински Светец физически тук в този свят, но както казах досега може би нямах шанса да срещна Такъв физически, но все пак по принцип това не е фатално, но според написаното в Писанието дори е обичайно, защото истинските Светии са рядко срещани, но това никак не пречи човек да върви по пътя на правилната вяра в истинските Бог Отец и Господ Исус Христос, дори и самият аз се убедих в това, важното е да имаш достатъчно любов към правилната вяра в Тях, отречение от верческите/духовните заблуди/неправди, Смирение и Търпение, всеки който е имал или съумял да проявава тези качества с сигурност е успял в вярата.....

"Който люби баща(т.е. духовен учител/наставник/отец) или майка(т.е. или духовна майка) повече от Мене, не е достоен за Мене; и който люби син(т.е. духовен ученик/последовател) или дъщеря(т.е. или духовна ученичка/последователка) повече от Мене, не е достоен за Мене; и който не вземе кръста си(т.е. и който не съблюдава сам вярата си да бъде правилна) и не върви след Мене, не е достоен за Мене. Който намери живота си(т.е. който намери човешка верческа/духовна слава, сиреч някаква тщестлавна), ще го изгуби(т.е. ще я изгуби); и който изгуби живота си(т.е. но който се отрече от верческото/духовното тщестлавие), заради Мене, ще го намери(т.е. ще намери истинският/правилният път на вярата). Който приема вас, Мене приема; и който приема Мене, приема Този, Който Ме е пратил." Матей 10: 37-40