- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
Притчата показва, че наши ближни са всички дори невярващите (самаряните), а не че невярващите се спасявали.
Бог е казал да имаме любов, но ако тази любов не се прави с цел да угодиш на Бог, а с някаква друга цел, то тогава тази любов е нищо.
Последно редактирано от evropeiski : 12-22-2011 на 23:23
след като си разбрал че всеки човек е наш ближен, тогава защо правеше онези фасони преди?!, а сега след като аз отново не съм отрекъл че Любовта и Спасенито трябва да бъдат към и за всеки човек и дори всички одушевени, но дори го изповядвам, тогава ти защо като че отново се опитваш да ме изкарваш че отричам тази Божия Истина?!
да, и Божията Воля е поне да не се причинява нещо лошо на човеците и че още по-добре е онези, които могат да правят добро на друг(-ги) човек(-ци) ако го правят, така че, Той иска поне да вижда че задълбочените/систематичните/професионалните вярващи не са лоши към някой от човеците/одушевените и че се опитват да ги спасяват, в Писанието пише че против правенето на добро няма закон
"А плодът на Духа е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милост, милосърдие, вярност, кротост, себеобуздание; против такива неща няма закон." Галатяни 5: 22-23
така че, защо да е небогоугодно или неправедно ако човек макар и да е невярващ (но) не причинява зло на ближния или дори му прави добро?!, и какво значи да обичаш заради Бог, след като самият Той няма нужда от помощ понеже винаги е напълно осигурен от само себе си, и когато по-скоро много неизлекувани и неспасени човеци/одушевени се нуждаят от помощ?!, на Него Му е достатъчно да види че духовниците/вярващите поне обичат останалите/другите човеци/одушевени но без да ги презират/мразят, и тогава Той веднага може много лесно да осигури всички необходими неща.....
"Отец ви знае от що се нуждаете преди вие да Му искате." Матей 6: 8
Ако не обичаш заради Бог, то това значи, че обичаш заради нещо друго и тогава това нещо става бог за тебе.
Аз съм до тук,
ти явно си закоравял в заблудите си. Твоето учение е ЕРЕС.
Ерес е название, с което християнската църква характеризира религиозните учения, отклоняващи се от официалната догма.
Последно редактирано от evropeiski : 12-22-2011 на 22:50
че какво лошо прави онзи, който никак не се опитва да прецаква/ощетява човеците/одушевените, но който желае пълно Спасение/Осигуряване от истинският Господ Бог за всеки един от тях, в сравнение с онзи, който се противи на Избавянето/Спасението за тях?!, ето че в случая именно ти се противиш на Любовта/Доброто/Правдата след като наричаш ерес свидетелството от истинският Господ Бог макар и давано чрез някакъв човек, защото Той няма за цел да погубва хора/животни/души, но Целтта Му е единствено да ги спасява.....
"Човешкият Син не е дошъл да погуби човешки души(т.е. истинският Господ Бог никога не (идва за да) погубва човеци(-те)), но да спаси(т.е. но единствено (за да) ги Спасява)" Лука 9: 55